2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktuali informacija

*print*

Archyvas

 

2014-06-09Česlovo Kudabos premija – „Žaliojo pasaulio“ redaktoriui Augustui Uktveriui  (2)

Tradiciškai per iškilmingą Pasaulinės aplinkos dienos minėjimą bus įteikta prestižinė Česlovo Kudabos premija. Šią kas dveji metai skiriamą premiją Aplinkos ministerija yra įsteigusi visuomenės atstovams už išskirtinius nuopelnus aplinkosaugai. Šiemet iš dešimties pasiūlytų kandidatų laurus pelnė žinomas aplinkosaugos idėjų puoselėtojas ir skleidėjas, talentinga plunksna gamtai ištikimai tarnaujantis žurnalistas, savaitraščio „Žaliasis pasaulis“ leidėjas ir redaktorius Augustas Uktveris.

2014-06-05Mato Šalčiaus premija - Arnoldui Čaikovskiui už knygą „Buriuotojo svajonių paukštė“  (6)

Nutarta: 2014 m. Mato Šalčiaus premijos laureatu (po mirties) skelbti Arnoldą Čaikovskį už knygą „Buriuotojo svajonių paukštė“. Diplomą ir 3000 (trijų tūkstančių) Lt piniginį prizą įteikti Arnoldo Čaikovskio dukrai Džinai Kasperavičienei.

2014-06-03Tarptautiniame žurnalistų futbolo turnyre triumfavo Vilniaus "Press'as"

Lietuvoje jubiliejinį, dešimtą kartą vyko Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) sporto žurnalistų klubo „Press‘as“ organizuojamas tarptautinis žurnalistų futbolo turnyras. Druskininkuose per kurorto šventę vykusiose varžybose žaidė 8 komandos iš 6 šalių. Varžybos vyko pagal mažojo futbolo taisykles, buvo žaidžiami du kėliniai po 10 minučių. Šeimininkai nebuvo svetingi. Čempionu tapo „Press‘as“, vilniečiai nugalėtojų titulą susigrąžino po ketverių metų pertraukos. Sidabro medalius laimėjo Briansko (Rusija) žurnalistai, bronzą Kauno komanda.

2014-05-31Penktadienį Panevėžyje startavo žurnalistų ralis

Penktadienį, gegužės 30-ąją, prie šalia Panevėžio esančios, kelioms dienoms ralio baze tapusios „Smiltynės sodybos“, buvo duotas startas Lietuvos žurnalistų autoklubo rengiamam tradiciniam, jau devynioliktajam jų istorijoje „Press raliui 2014“. Prie starto linijos išsirikiavę 49 ekipažai pradėjo kovas dėl vieno pagrindinių šio renginio rėmėjų - „Continental“ - taurės.

2014-05-29Šeštadienį Druskininkuose vyks jubiliejinis žurnalistų futbolo turnyras

Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) sporto žurnalistų klubas „Press‘as“ jau dešimtus metus iš eilės rengia tarptautinį žurnalistų futbolo turnyrą. Jubiliejiniame turnyre gegužės 31 d. Druskininkuose varžysis 8 žurnalistų komandos iš 6 valstybių. Dėl pagrindinio turnyro rėmėjo lažybų bendrovės „Orakulas“ įsteigtos taurės kovos Lietuvos, Vengrijos, Ukrainos, Rusijos, Baltarusijos ir Egipto žurnalistai.

2014-05-28Šeštadienį žurnalistų desantas išsilaipins Radviliškyje

Galima drąsiai būtų lažintis, kad tiek žurnalistų, kiek jų paskutinįjį mėnesio šeštadienį, gegužės 31-ąją, pabuvos Radviliškyje, šis šiaurinėje Lietuvos dalyje esantis miestas dar nėra regėjęs per visą savo 447 metų istoriją. Tądien Radviliškyje ir jo apylinkėse vyks tarptautinio „Press ralio 2014“ baigiamosios batalijos, iš kurių bene didžiausią susidomėjimą kelia 15 val. miesto įkūrėjų Radvilų vardu pavadintoje gatvėje prasidėsiančios paralelinio slalomo varžybos. Jų dalyviai rungsis dėl Miesto taurės.

2014-05-25Jubiliejinis, penkiasdešimtasis tarptautinis poezijos festivalis "Poezijos pavasaris"

Laba diena, gerbiami kolegos žurnalsitai, maloniai kviečiame į jubiliejinio, penkiasdešimtojo tarptautinio poezijos festivalio Poezijos pavasaris renginius. Gražių susitikimo akimirkų!

2014-05-23Po savaitės startuoja „Press ralis 2014“  (1)

Lygiai savaitė beliko iki XIX-ojo tarptautinio žurnalistų ralio, kurį organizuoja Lietuvos žurnalistų autoklubas, pradžios. Gegužės 30-ąją jis startuos prie Panevėžio rajone esančios, kelioms dienoms ralio baze tapsiančios svetingos „Smiltynės sodybos“, kur iškart prasidės batalijos dėl vieno pagrindinių šio renginio rėmėjų - „Continental“ - taurės.

2014-05-18Jubiliejinis, penkiasdešimtasis tarptautinis poezijos festivalis POEZIJOS PAVASARIS

Laba diena, gerbiami kolegos žurnalsitai, maloniai kviečiame į jubiliejinio, penkiasdešimtojo tarptautinio poezijos festivalio Poezijos pavasaris renginius. Gražių susitikimo akimirkų!

2014-05-15Žurnalistai kviečimai į Lietuvos nacionalinį forumą „Šeima ir vaikai ateities Lietuvoje“ (1)

2014 m. gegužės 22 d. 10 val. Seimo Konferencijų salėje įvyks Lietuvos nacionalinisį forumas „Šeima ir vaikai ateities Lietuvoje“. Viliamės, kad žiniasklaida supranta šių tikslų aktualumą tautai ir visuomenei, todėl kviečiame kuo plačiau nušviesti šio forumo darbą.

2014-05-13Dvidešimt penktuosius metus leidžiamas dienraštis „Respublika“ praneša nutraukiantis leidybą (2)

Pasak Dianos Veleckienės, UAB „Respublikos leidiniai“ direktorės, dienraščio leidyba tapo nepakeliama našta Žurnalistų ir leidėjų etikos komisijai (ŽLEK) pripažinus „Respubliką“ neetišku leidiniu. Tokį sprendimą komisija priėmė įvertinusi nuolatinius etikos pažeidimus. „Valstybinė mokesčių inspekcija nusprendė, kad lengvatinis PVM tarifas nustoja galiojęs nuo tos dienos, kai LŽEK priėmė sprendimą paskelbti leidinį neetišku. Tai įsigaliojo nedelsiant. Kadangi esame neetiški, mums atimta galimybė dalyvauti konkursuose. Kiekvienam laikraščiui toks finansinis smūgis yra nepakeliamas“, – apie sunkumus pasakoja p. Veleckienė.

2014-05-11,,Mano kiemas", ,,Mokyklų uždarymas" - žurnalistinių ieškojimų ,,Pragiedruliai"

Lietuvos radijo ir televizijos komisija kartu su Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondu paskelbė geriausių 2013 m. radijo ir televizijos laidų konkurso „Pragiedruliai" laureatus - nugalėtojus ir prizininkus. Geriausia 2013 metų televizijos laida pripažinta „Mano kiemas“, kurios autoriai: Rytis Zemkauskas, Ričardas Rickevičius, Jurgita Pridotkaitė ir Gvidas Kovėra. Laida buvo rodoma per Info TV. Geriausia radijo laida pripažinta „Mokyklų uždarymas“, kurios autorė LRT radijo žurnalistė Simona Aginskaitė.

2014-05-08Pirmasis Lietuvos fotografijos istorikas Virgilijus Juodakis mini 80-metį

Docento V.Juodakio jubiliejaus minėjimas ir VU KF žurnalistikos studijų programos studentės Agnės Čeplinskienės filmo „Fotografijos istoriko portretas“ premjera įvyks gegužės 14 d. 14 val. Vilniaus miesto rotušėje (Didžioji g. 31). Renginį organizuoja VU Komunikacijos fakultetas.

2014-05-08Seimo rūmuose žurnalistų kūrybos paroda „BŪSENOS 2014“

„Būsenos 2014“ – tai jau antroji LR Seime organizuojama žiniasklaidos atstovų kūrybos paroda, skirta Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai paminėti. Prieš metus parodoje dalyvavo 11 autorių, o šiemet – jau 17. Visi parodoje darbus eksponuojantys kūrėjai yra vienaip ar kitaip susiję su žiniasklaida – bendradarbiaujantys su ja ar tiesiogiai dirbantys spaudoje, radijuje, televizijoje.

2014-05-07Viktoras Trofimišinas: su švente, kolegos!

Mieli kolegos, nesiunčiu Jums pasveikinimo, o tik saują daiktavardžių: žinia, pašaukimas, tiesa, nepriklausomumas, profesionalumas, įžvalgumas, objektyvumas, sumanumas, atradimas, sėkmė, kritiškumas, raštingumas, įvertinimas, sveikata, pasitikėjimas, kūrybiškumas, bendravimas, pagarba, supratimas, žodis, laisvė, orumas...

2014-05-06Vilniaus Katedros aikštėje Zino Kazėno fotografijų paroda „Vilnius - laisvės miestas: 1988-1991“

Fotografijų paroda „Vilnius - laisvės miestas: 1988-1991“ – tai Lietuvos žurnalistų sąjungos nario Zino Kazėno ir Vilniaus miesto savivaldybės dovana miestiečiams ir visiems sostinės svečiams. Kartu tai yra priminimas, jog laisvė yra ne duotybė, o vertybė. Fotografijų paroda „Vilnius - laisvės miestas: 1988-1991“ bus eksponuojama Vilniuje, Katedros aikštėje. Atidarymas gegužės 7 d., trečiadienį, 10 val.

2014-05-04Vilniaus universiteto Žurnalistikos instituto studentai kviečia į Žurnalistų dienas – „leŽuDi“ (1)

Vilniaus universiteto Žurnalistikos instituto studentai maloniai kviečia Jus į Žurnalistų dienas – „leŽuDi“. Šiemet jos vyks gegužės 6-9 dienomis, tradiciškai minint Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media