2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas

 

2018-02-25Žurnalistai kviečiami dalyvauti projekto „Žodžiai kaip akmenys“ pristatyme ir diskusijoje

Projektas „Žodžiai kaip akmenys“ yra skirtas jauniems socialinės žiniasklaidos vadovams, interneto dienoraščių kūrėjams, tinklaraštininkams bei interneto vartotojams, siekiant informuoti apie neapykantos kalbą internete bei suteikti kompetencijų, reikalingų atpažinti ir imtis veiksmų pries žmogaus teisių pažeidimus. Informacinės kampanijos koncepcija bus parengta, remiantis sutelktos grupės diskusijomis, kurios organizuojamos š. m. kovo mėnesio 1-ą, 6-ą ir 7-ą dienomis.

2018-01-25Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo parama kultūros ir meno leidiniams

Valstybės teikiamos dalinės finansinės paramos kultūriniams, visuomenės informavimo saugumo, medijų raštingumo ugdymo ir šviečiamiesiems projektams pagal Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondui pateiktas paraiškas 2018 metų 1 programos (Periodinių kultūros ir meno leidinių ) REZULTATAI

2018-01-25Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo parama nacionalinei ir regioninei periodinei spaudai

Valstybės teikiamos dalinės finansinės paramos kultūriniams, visuomenės informavimo saugumo, medijų raštingumo ugdymo ir šviečiamiesiems projektams pagal Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondui pateiktas paraiškas 2018 metų 2 ir 3 programų (Nacionalinės ir regioninės periodinės spaudos) REZULTATAI

2018-01-25Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo parama nacionaliniam ir regioniniam radijui ir televizijai

Valstybės teikiamos dalinės finansinės paramos kultūriniams, visuomenės informavimo saugumo, medijų raštingumo ugdymo ir šviečiamiesiems projektams pagal Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondui pateiktas paraiškas 2018 metų 4 ir 5 programų (Nacionalinių ir regioninių radijo ir televizijos) REZULTATAI.

2018-01-25Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo parama internetinei žiniasklaidai

Valstybės teikiamos dalinės finansinės paramos kultūriniams, visuomenės informavimo saugumo, medijų raštingumo ugdymo ir šviečiamiesiems projektams pagal Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondui pateiktas paraiškas 2018 metų 6 programos (Internetinė žiniasklaida) REZULTATAI

2018-01-17Lietuvos žurnalistams yra galimybė nuvykti į Europos Parlamento sesijas Strasbūre

Lietuvos žurnalistams yra galimybė nuvykti į Europos Parlamento sesijas Strasbūre Gerbiamieji žurnalistai, primenu apie galimybę Lietuvos žurnalistams nuvykti į Europos Parlamento sesijas Strasbūre parengti straipsnių ar reportažų (visos išlaidos padengiamos). Artimiausios sesijos: - vasario 5-8; - kovo 12-15; - balandžio 16-19.

2018-01-11Vakaras, skirtas paminėti mūsų kolegą, žurnalistą, rašytoją Joną Vėlyvį

Stasio Vainiūno namuose (A. Goštauto g. 2 - 41, Vilnius, įėjimas nuo Operos ir baleto teatro pro arką) 2017 m. sausio 17 d. 17,30 val. įvyks trečiadienio vakaras-koncertas. Skambant muzikai, dalyvaujant folkloro ansambliui “Vilniaus dzūkeliai” (vadovas Juozas Žitkauskas), bus paminėtas mūsų kolega, žurnalistas, rašytojas Jonas Vėlyvis, istorinių romanų apie Vincą Krėvę (“Neleisk mūsų gundyti”), Vincą Kudirką (“Tegul saulė Lietuvos”) ir Joną Basanavičių (O, kad prašvistų Lietuvos dvasia!“) autorius.

2018-01-10Žurnalisto ir poeto Juozo Elekšio kūrybos vakaras Klaipėdoje

Žurnalisto ir poeto Juozo Elekšio kūrybos vakaras įvyks Klaipėdos bendruomenių rūmuose (Debreceno g. 48) balandžio 20 dieną. Pradžia 15 val.

2018-01-09Genocido tyrimo centro informacija apie paviešintą KGB agentų registracijos žurnalą

Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro vyresnysis specialistas Dalius Egidijus Stancikas atsiuntė LŽS svetainei Genocido tyrimo centro informaciją apie paviešintą KGB agentų registracijos žurnalą

2018-01-09Žurnalistai kviečiamį į konferenciją „Žmogaus teisės visuomenės informavimo srityje“

Gerb. žurnalistai, kviečiame Jus dalyvauti konferencijoje „ŽMOGAUS TEISĖS VISUOMENĖS INFORMAVIMO SRITYJE“ 2018 m. sausio 17 d. 10 val. Lietuvos Respublikos Seimo Konstitucijos salėje (I rūmai), Gedimino pr. 53, Vilnius. Registracija el. paštu: valdas.dambrava@zeit.lt

2017-12-20LRT išlaidų detalių paviešinimas galėtų neigiamai paveikti jos poziciją būsimose komercinėse derybose

Seimo narių prašymas LRT tarybai atskleisti konfidencialaus pobūdžio informaciją kelia rimtą susirūpinimą dėl redakcinio nepriklausomumo ir LRT, kaip institucijos, autonomijos, o visuomeninio transliuotojo priežiūra neturi būti vykdoma tiesiogiai politinių institucijų – vyriausybės ar parlamento. Taip rašoma Europos transliuotojų sąjungos (EBU) rašte LRT generaliniam direktoriui Audriui Siaurusevičiui.

2017-12-15Įteikti trys aukščiausi Kultūros ministerijos apdovanojimai

Kultūros ministerijos garbės ženklai „Nešk savo šviesą ir tikėk“ įteikti trims Lietuvos kultūrai ir menui nusipelniusiems žmonėms – aktyviai pedagogei, vargonininkei, Vilniaus religinės muzikos centro pirmininkei Renatai Marcinkutei-Lesieur, Utenos Antano ir Motiejaus Miškinių viešosios bibliotekos Informacijos išteklių ir inovacijų diegimo skyriaus vedėjai Laimai Lapinienei ir Lietuvos esperantininkų sąjungos Valdybos pirmininkui Povilui Jegorovui.

2017-12-13LRT tarybos pirmininkas: iš Seimo oficialiai nieko nesame gavę

Dalis Seimo narių su visuomeniniu transliuotoju pageidauja bendrauti ne tiesiogiai, o per naujienų agentūrą BNS. Trečiadienį ši agentūra išplatino informaciją, kad aštuoniasdešimt Seimo narių pateikė papildomų klausimų Lietuvos radijo ir televizijos (LRT) Tarybai, prašydami informacijos apie darbuotojų atlyginimus, sutartis su prodiuserinėmis kompanijomis ir turto nuomą. „Kaip ir praėjusį kartą, apie tai, kad yra Seimo narių klausimai, šiandien skaitome agentūros BNS pranešimuose. Oficialiai kol kas nesame nieko gavę“, - sako LRT tarybos pirmininkas Žygintas Pečiulis.

2017-11-27Dėl nuolatinės akreditacijos Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijoje

Informuojame žiniasklaidos atstovus, kad 2017 metais išduota nuolatinė akreditacija Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijoje galioja iki 2017 metų gruodžio 31 dienos. Žurnalistai, pageidaujantys turėti akreditaciją 2018 metams, turi užpildyti anketą Prezidento kanceliarijos akreditacijai gauti. Tinklalapyje pateiktą reikia užpildyti iki 2017 metų gruodžio 15 dienos, penktadienio. Vėliau pateikti prašymai nuolatinei akreditacijai nebus nagrinėjami. Pažymime, kad užpildę anketą turite gauti patvirtinimą el. paštu.

2017-11-22Žurnalistai kviečiami į „Lietuvos religinių bendruomenių forumą už taiką ir pilietinę visuomenę“

Lietuvos Kolpingo draugija kartu su Vokietijos ambasada, kviečia Jus į „Lietuvos religinių bendruomenių forumą už taiką ir pilietinę visuomenę“. Forumas vyks lapkričio 30 d. Vilniuje, VU Mažojoje auloje, Universiteto g.3, Vilnius. Renginio pradžia 10 val. Renginys nemokamas.

2017-11-10Skorinos skaitymai-2017: „Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės knygų tradicija“

Skorinos skaitymai-2017: „Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės knygų tradicija“ vyks Vilniuje lapkričio 15-17 dienomis Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje, Vilniaus Šv. kankinės Paraskevės ortodoksų bažnyčioje, Vilniaus universitete ir Lietuvos mokslų akademijoje

2017-11-08Lietuvos šimtmečiui dovanoja 100-to dienų pasakojimą apie gamtą

Gamtos mylėtojai Lietuvos šimtmečio proga dovanoja savo šaliai 100-to dienų pasakojimą apie gamtosaugos prasmę. Šis pasakojimas arba iniciatyva „100 dienų gamtai” susidės iš skirtingų žmonių asmeninių istorijų apie tai, kodėl jie saugo gamtą. Tikimasi, jog būtent asmeniniai atradimai ir patirtys padės kitiems žmonėms suvokti gamtosaugos prasmę.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media