2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas

 

2016-12-30Dainius Radzevičius – „Laikraščio „Valsčius“ 2016-ųjų žmogus

Šiemet Šakių rajono „Laikraščio „Valsčius“ redaktorė Giedrimė Didžiapetrienė Metų žmogumi paskelbė Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininką Dainių Radzevičių – už pagalbą kolektyvui grumiantis už žodžio laisvę.

2016-12-22 Gerb. Kolegas sveikina LŽS Senjorų klubo taryba

Gerb. Kolegos, Nuoširdžiai sveikiname Kalėdų ir Naujųjų 2017 metų proga. Būkite sveiki, kupini optimizmo ir kūrybinių sumanymų. Visokeriopos sėkmės. Žurnalistų Senjorų klubo taryba

2016-12-09Kursai Miunchene vokiškai kalbantiems žurnalistams

Jauni žurnalistai iš Lietuvos kviečiami dalyvauti Miunchene Katalikiškos žurnalistų mokyklos organizuojamuose trijų savaičių kursuose, kurie rengiami nuo 2017 07 16 iki 08 04. Į kursus kviečiami jauni vokiškai kalbantys žurnalistai iš Vidurio ir Rytų Europos. Šiuose mokymuose žurnalistai galės pagilinti savo profesines žinias apie žurnalistikos žanrus, tyrimo metodus. Jeigu sudomino ši galimybė, savo anketą atsiųskite iki 2017 02 15.

2016-11-04Lietuvos meno kūrėjų asociacijos premija. Siūlykite kandidatus

Lietuvos meno kūrėjų asociacija skelbia priimanti siūlymus savo kasmetinei premijai, kuri skiriama Lietuvos menininkams už išskirtinius profesionalaus meno kūrinius, paskelbtus per pastaruosius dvejus metus. Premijos kandidatus iki gruodžio 2 d. gali siūlyti Lietuvos meno kūrėjų organizacijos, universitetai, kultūros ir meno institucijos bei patys autoriai. Premijos kandidatus svarsto ir iki gruodžio 15 d. sprendimą dėl laureato vardo suteikimo ir prizo skyrimo priima Asociacijos taryba. Ši premija tam pačiam menininkui antrąsyk neskiriama.

2016-11-02Lietuvos kultūros taryba: Medijų ir informacinio raštingumo skatinimo projektai

Lietuvos kultūros taryba kviečia rengti medijų ir informacinio raštingumo skatinimo projektus.

2016-10-28Žiniasklaidą kviečia konkursas, raginantis atkreipti dėmesį į užkrečiamųjų ligų problemas

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras (ULAC) kviečia žiniasklaidos atstovus dalyvauti konkurse. Užkrečiamųjų ligų temomis rašantys, garso ir vaizdo reportažus rengiantys žurnalistai savo darbus įvertinimui kviečiami pateikti iki š.m. lapkričio 20 d.

2016-10-24Kūrybinio konkurso žurnalistams „Žmogaus teisės Lietuvoje 2016“ nuostatai

Konkurse gali dalyvauti žiniasklaidos priemonių žurnalistai, publicistinių laidų kūrėjai, redakcijos; Konkursui pateikiami darbai, kurie buvo paskelbti nuo 2016 m. sausio 1 d. iki 2016 m. lapkričio 25 d.; Darbų teikėjai pristatydami konkursui savo darbus, privalo raštu pateikti autoriaus vardą, pavardę, darbovietę, kontaktinius duomenis, nurodyti straipsnio/pranešimo/laidos ar reportažo publikavimo/transliacijos datą, pavadinimą, leidinį, stotį; Darbai skaitmenine forma turi būti teikiami iki 2016 m. lapkričio 25 d. siunčiant paštu arba pristatomi tiesiogiai į Žurnalistų namus (Jogailos gatvė 11, Vilnius) arba siunčiami elektroniniu paštu info@lzs.lt.

2016-10-21Žurnalistų dėmesiui: „Kinija+16“ susitikimas šiemet vyks Rygoje, skelbiama akreditacija

Penktasis Kinijos ir Vidurio bei Rytų Europos valstybių (formatu 16+1) vyriausybių vadovų susitikimas ir verslo forumas vyks lapkričio 5 dieną Rygoje. Žiniasklaidos atstovai, ketinantys vykti į Latvijos sostinę ir informuoti apie vyriausybių vadovų susitikimą ir (ar) verslo forumą, yra prašomi registruotis internetu: http://ceec-china-latvia.org/ (abiem renginiams reikalingos specialios akreditacijos). Registracija vyks iki spalio 31 dienos ir pratęsiama nebus.

2016-10-12Tautinių mažumų departamentas prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės skelbia konkursą Premijai už tarpkultūrinio dialogo skatinimą gauti

Tautinių mažumų departamentas prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės, siekdamas paskatinti įvairių tautybių Lietuvos gyventojų tarpkultūrinį dialogą, pasikeitimą gerąja patirtimi bei kultūriniu paveldu, tęsia 2007 m. Tautinių mažumų ir išeivijos departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės pradėtą tradiciją apdovanoti asmenis, labiausiai prisidėjusius prie tautinės tolerancijos, tarpkultūrinio dialogo skatinimo visuomenės informavimo priemonėse. Konkursiniai darbai turi būti siunčiama adresu Raugyklos g. 25, 01140 Vilnius. Ant voko būtina nurodyti „Tautinių mažumų departamentui prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės". Pašto žymeklyje nurodyta data turi būti ne vėlesnė nei 2016 m. lapkričio 3 d. Informacija teikiama Departamento Tautinių mažumų politikos analizės ir informacijos skyriuje, telefonais (8 5) 219 48 29, (8 5) 219 48 37 arba elektroniniu paštu info@tmde.lt.

2016-09-27Skelbiamas pretendentų Vyriausybės kultūros ir meno premijai gauti sąrašas. Tarp jų yra ir žurnalistų

Vyriausybės kultūros ir meno premijos skiriamos Lietuvos, taip pat pasaulio lietuvių kultūros ir meno kūrėjams ir veikėjams už svarų indėlį į kultūrą ir meną ir ypatingus šios srities nuopelnus. Kasmet skiriama ne daugiau kaip 12 premijų. Vyriausybės kultūros ir meno premijos skiriamos nuo 1997 m. Nuo 2008 m. premijos dydis siekia 340 bazinių socialinių išmokų dydžių. Premijos gali būti skiriamos pavieniams pretendentams arba pretendentų kolektyvui. Premija, skiriama kolektyvui, paskirstoma po lygiai kiekvienam šio kolektyvo nariui. Pakartotinai siūlyti pretendentą galima praėjus 5 metams po premijos skyrimo.

2016-09-21Vandališkas išpuolis prieš Kaišiadorių laikraštį „Atspindžiai“ (4)

Tą rytą pirmoji į „Atspindžių“ redakciją atvažiavusi laikraščio redaktorė Virginija Šimkūnienė, kaip įprasta, atrakino duris ir žengė per slenkstį. Tai, ką pamatė viduje, pribloškė: – Pirmiausia į akis krito išmėtyti daiktai ir dokumentai, išvartyti stalai, stiklo šukės. Atsitokėjusi pamačiau, kad nėra visų keturių kompiuterių, dalies monitorių, - sakė V. Šimkūnienė.

2016-09-19Kaišiadorių laikraštis “Atspindžiai”: apiplėšė, bet neišgąsdino (1)

2016 m rugsėjo 18 dieną, penktadienį, įsibrovus į „Atspindžių“ redakciją, buvo pagrobti kompiuteriai, monitoriai. Vandalai išvartė stalus, nuplėšė žaliuzes ir atminčiai paliko kepuraitę, nuorūkas. Policija greitai sureagavo ir pradėjo nusikaltimo tyrimą.

2016-09-16Petro Abukevičiaus konkurso laureatui atiteks 5 tūkst. eurų premija

Primename, kad iki spalio 1 dienos vyksta Petro Abukevičiaus vardo konkursas. Filmų apie Lietuvos gamtą, sukurtų per pastaruosius trejus kalendorinius metus, autoriai kviečiami pateikti savo darbus iki spalio 1 dienos Lietuvos nacionaliniam radijui ir televizijai. Pretendentus gali siūlyti fiziniai ir juridiniai asmenys. Kartu reikia pateikti filmo anotaciją, kūrybinės grupės narių sąrašą ir dvi filmo kopijas DVD formatu. Video ar kino filmo trukmė – ne mažiau kaip 10 minučių. Filmuojant turi būti laikomasi bioetikos reikalavimų. Jeigu filmuojami saugomi gyvūnai jų veisimosi vietose, prie lizdų, tam reikia gauti Aplinkos apsaugos agentūros leidimą.

2016-09-04Po vasaros atostogų – LŽS Senjorų klubo narių susirinkimas

Gerbiami LŽS Senjorų klubo nariai, sveikiname Jus gražiai praleidusius vasaros atostogas ir informuojame, kad tradiciniai kasmėnesiniai susitikimai vėl vyks, kaip iprasta kiekvieno mėnėsio pirmąjį trečiadienį. Rugsėjo 7 dieną, 11 val. vėl renkamės Lietuvos teatrų sąjungos sąlėje (Teatro g. 8, Vilnius).

2016-08-24Vilniaus universitete pradedama registracija į viešųjų ryšių ir žurnalistikos profesinius mokymus

Vilniaus universiteto Komunikacijos fakultetas informuoja apie priėmimą į profesinius mokymus: – Ryšių su visuomene profesinių studijų programą; – Žurnalistikos profesinių studijų programą. Ryšių su visuomene ir efektyvios komunikacijos profesinės studijų imtis – 80 akademinių val. Žurnalistikos profesinių studijų imtis – 80 akademinių val. Maloniai kviečiame Jus, Jūsų kolegas į mokymus, kurie vyks nuo 2016 m. spalio 7 d. Studijos vyks penktadieniais 16.00-19.30 val. ir šeštadieniais 10.00-13.30 val., Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto Žurnalistikos instituto patalpose ( Maironio g. 7, Vilnius). Registracija į mokymus jau vyksta – iki š.m. rugsėjo 30 d. Papildoma informacija apie mokymus ir registracija: http://www.kf.vu.lt/mokymai/programos

2016-07-13Priminimas dėl LŽS nario mokesčio (383)

Gerbiamiems LŽS ir NŽKA nariams primename, kad LŽS nario mokestis yra mokamas vieną kartą per metus, sumokant visą LŽS valdybos arba NŽKA tarybos nustatytą nario mokesčio sumą iš karto.

2016-07-11Prezidentė D. Grybauskaitė paskyrė Ryšių reguliavimo tarnybos direktorių. Juo tapo Feliksas Dobrovolskis

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė, vadovaudamasi Konstitucijos 84 straipsnio 10 punktu, Elektroninių ryšių įstatymo 7 straipsnio 1 dalimi ir atsižvelgdama į Lietuvos Respublikos Ministro Pirmininko Algirdo Butkevičiaus teikimą, paskyrė Feliksą Dobrovolskį Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) direktoriumi.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media