2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Vilniaus apygardos teismas visiškai išteisino D. Radzevičių V. Tomkaus keltoje byloje

2012-10-26
 

Sostinės apygardos teisėjų kolegija pateikė paaiškinimą dėl sprendimo, kuriame nurodoma, kad ankstesnis Vilniaus miesto 2 apylinkės teismo birželio 29 dieną priimtas nuosprendis dėl Dainiaus Radzevičiaus kaltės yra neteisėtas ir nepagrįstas. D. Radzevičius išteisintas, nepadarius jam veikos, turinčios nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių.

 

Sprendimą skaičiusi teisėjų kolegijos pirmininkė Sigita Bieliauskienė pažymėjo, kad viešų asmenų kritika nėra nusikalstama veika, lygiai kaip ir viešai skelbiamos informacijos komentarai. Viešai skelbdamas nuomonę savo tinklaraštyje Dainius Radzevičius naudojosi Lietuvos Respublikos konstitucijos teikiama žodžio laisve, siekė kelti viešą diskusiją, o ne šmeižti V. Tomkų.

 

Apygardos teismas panaikino apylinkės teismo priteistą 10 tūkst. litų neturtinę žalą ir 2600 litų baudą. Vito Tomkaus teiktas ieškinys dėl 1 milijono litų neturtinės žalos paliktas nenagrinėtas.

 

Šis teismo nuosprendis yra galutinis ir neskundžiamas.

 

Sprendimą komentuodamas LŽS pirmininkas D. Radzevičius sakė tikįs, kad toks teismo sprendimas paskatins įstytymų leidėjus paklausyti ESBO ir kitų tarptautinių organizacijų raginimų dekriminalizuoti viešų asmenų kritiką žiniasklaidoje, interneto diskusijose, užkirsti kelią vadinamosiomis „šmeižto“ bylomis naudotis kaip apsauga nuo žiniasklaidos ir visuomenės dėmesio bei kritikos.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2012-10-26 14:04
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media