2024 m. balandžio 29 d., Pirmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Žiniasklaidos iniciatyva - Balsuok ir išrink geriausią Lietuvos merą

2015-02-04
 
Vilniaus rajono mero regalijos

Vilniaus rajono mero regalijos

 

Drauge su tiesioginiais mero rinkimais kiekvienas įgyjame ne tik didesnę teisę, bet ir didesnę atsakomybę spręsti, kokia bus mūsų gyvenamosios vietos valdžia. Pirmoji problema - asmenybių trūkumas - su kuria kaktomuša susidūrė patyrusios Lietuvos politinės partijos - tai tik pirmas slenkstis, kurį šiandien bandome peršokti. Tiesioginiai mero rinkimai - tai jau ne vien partijų ideologijų, bet ir asmenybių kova. Kas ją laimės - spręsime kovo 1 d.

Naujienų portalo lrytas.lt, regioninio dienraščio „Sekundė" ir savaitraščio „Panevėžio balsas" iniciatyva pirmą kartą organizuojami „Lietuvos metų mero 2014" rinkimai. Šį projektą aktyviai palaiko ir LŽS. 

Šis projektas -tai žiniasklaidos iniciatyva kalbėti apie merų darbo kokybę, metodus, šiam darbui reikalingus gebėjimus ir vertybes. Tai ne tik galimybė balsuoti, bet ir puikus įrankis rinkėjams suprasti, pažinti ir išrinkti asmenis, kurie bus verti priimti mero regalijas 2015-aisiais metais.

Portale Lrytas.lt įsibėgėjo internetinis balsavimas, kuriame skaitytojai renka besibaigiančios kadencijos - Lietuvos 2014 metų merą. Balsavimas portale vyks iki vasario 5 d. 17 val., kai paaiškės populiariausių merų dešimtukas. Jie bus išrinkti atsižvelgiant į du skaičius: geriausią santykį tarp balsų „už" ir „prieš" ir didžiausią balsų „už" skaičių.

Lietuvos 2014-ųjų meras ir papildomų nominacijų nugalėtojai bus renkami iš finalinio etapo dalyvių, kurie pateikė organizatoriams prašomą informaciją (merų užpildytas anketas apie savo 2014-ųjų pasiekimus ir veiklos vertinimą). Finalinio etapo dalyviai buvo paskelbti sausio 30 d. Šiandien šią iniciatyvą jau palaikė 28 savivaldybių vadovai. Iš viso Lietuvoje yra 60 merų.

Atsižvelgdami į internetinio balsavimo rezultatus, finalo dalyvius vertins ir rinks iš įvairių sričių atstovų - politikos, ekonomikos, verslo, švietimo, kultūros, sveikatos apsaugos, socialinės apsaugos, žiniasklaidos - suburta ekspertų komisija. Ekspertų komisijos sudėtis bus paskelbta jau įvykus balsavimui - vasario 5 d.

Populiariausių Lietuvos 2014-ųjų merų dešimtukas, Lietuvos metų meras ir papildomų nominacijų nugalėtojai bus paskelbti vasario 5 d. renginyje Panevėžio „Cido" arenoje.

Projekto koordinavimo centras: Mob. 8 656 41 498, 8 620 80 899 el. p. info@metumeras.lt http://www.metumeras.lt/

 

Rubrika Aktualijos yra Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo projekto dalis.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2015-03-27 13:15
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media