2024 m. balandžio 27 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Startuoja plakatų konkursas „Saugok savo tapatybę!“

2014-10-13
 
 

Lietuvos vartotojų institutas kviečia 14-21 m. jaunimą dalyvauti plakatų konkurse „Saugok savo tapatybę!". Konkurso tikslas - paskatinti jaunuolius kūrybiškais vizualiniais sprendimais atkreipti visuomenės dėmesį į šiandien vis aktualesnę tapatybės vagysčių problemą.

Nors tapatybės pasisavinimo atvejų pasitaikydavo jau Senovės Romoje, tapatybės vagystė pelnytai tituluojama „XXI amžiaus nusikaltimu". Dėl sparčios informacinių technologijų raidos šiandien svetimų asmens duomenų pasisavinimas ir jų panaudojimas nusikaltimų tikslais tampa masiniu reiškiniu. Atkreiptinas dėmesys, kad tapatybės vagystės auka visada patiria neigiamas pasekmes, dažniausiai susijusias su finansiniais nuostoliais.

„Pavasarį atlikome reprezentatyvų visuomenės nuomonės tyrimą, kuris atskleidė, kad Lietuvos gyventojams trūksta tiek žinių apie galimus tapatybės vagystės būdus, tiek informacijos, kaip apsisaugoti ir netapti sukčių auka. Šiuo plakatų konkursu siekiame ne tik paskatinti jaunuolius pačius domėtis asmens tapatybės vagysčių problema, bet ir kūrybiškais vizualiniais sprendimais atkreipti visuomenės dėmesį į tykančias grėsmes", - pasakoja Lietuvos vartotojų instituto prezidentė Zita Čeponytė.

Norintys dalyvauti Lietuvos vartotojų instituto organizuojamame konkurse turi pateikti ne mažesnį nei A3 formato plakatą, su trumpu tekstu ir vizualiniais elementais. Plakatas gali būti sukurtas įvairia technika, bet savo tematika būtinai turi sietis su galimomis asmens tapatybės vagystės grėsmėmis arba būdais, kaip nuo jų apsisaugoti. Plakatas gali atspindėti ir svarbias šiandienos aktualijas, pavyzdžiui, manipuliuojant euro įvedimu atliekamas tapatybės vagystes arba asmens duomenų pasisavinimą socialiniuose tinkluose.

 Plakatus konkursui siųsti galima iki 2014 m. gruodžio 12 d. Konkurso laimėtojų laukia vertingi prizai - planšetinis kompiuteris (I vieta), išmanusis telefonas (II vieta) ir profesionalios ausinės, itin kokybiškai atkuriančios garsą (III vieta).

Detalios konkurso taisyklės www.vartotojai.lt/tapatybe > Konkursai.

Konkursas yra dalis projekto „Tapatybės vagystės: prevencija per švietimą", kurį iš dalies finansuoja Europos Sąjungos Nusikalstamumo prevencijos ir kovos su nusikalstamumu programa.

 

Kontaktinis asmuo

Eglė Pieslikaitė

Projektų koordinatorė

Lietuvos vartotojų institutas

Tel. (8 5) 2 31 07 11

info@vartotojai.lt

www.vartotojai.lt/tapatybe

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-10-14 17:38
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

Blogai

2014-10-14 14:47

O kodėl tik jaunimas gali dalyvauti?

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media