2024 m. balandžio 27 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas

 

2012-05-11Kviečiame į prestižinę dr. V. Kudirkos vardo premijos teikimo ceremoniją

Maloniai Jus kviečiame atvykti į iškilmingą prestižinės žurnalistinės dr. Vinco Kudirkos vardo premijos įteikimo ceremoniją š.m. gegužės 16 d., 17 val. Lietuvos nacionaliniame muziejuje, (Arsenalo g. 3, Vilnius).

2012-05-11Europos savaitės diskusija apie Europos sąjungos duomenų apsaugos reformą

2012 m. gegužės 16 d. kviečiame į Seimo žmogaus teisių komiteto ir Seimo Europos Informacijos biuro organizuojamą Europos savaitės diskusiją apie Europos sąjungos duomenų apsaugos reformą. Pridedama programa.

2012-05-07Dainius Radzevičius: šiandien mes turime daugiau galimybių ir tuo pačiu įsipareigojimų

Mieli kolegos žurnalistai, šiandien mes turime daugiau galimybių ir tuo pačiu įsipareigojimų nei kada nors istorijoje. Iš mūsų tikimasi ypatingos misijos - tiesos sakymo, atsakymų į sudėtingus klausimus, kultūros sklaidos, kokybiškos pramogos ir t.t. Tikimasi misijos, kurią vykdyti net ir kūrybiškiausiam žmogui sunkiomis ekonominėmis sąlygomis, atrodo, beveik neįmanoma. Juolab, kad mūsų darbą dažniau vertina kritiškai nei teigiamai.

2012-05-07Radijo eteryje: kas teisiama - pažeidėjai ar žodžio laisvė?

Pirmadienį, gegužės 7 d., Lietuvos Respublikos Seime vyko pirmininkės Irenos Degutienės globojama šventinė konferencija, skirta "Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai" paminėti, o Vilniaus m. 2-asis apylinkės teismas tuo pat metu nagrinėjo Lietuvos persitvarkymo sąjūdžio Iniciatyvinės grupės narių Bronislavo Genzelio, Alvydo Medalinsko ir Romualdo Ozolo bylą.

2012-04-23Lietuvos meno kūrėjų asociacijos ataskaitinėje konferencijoje - aktualūs žurnalistams klausimai

Lietuvos rašytojų sąjungoje įvyko Lietuvos meno kūrėjų asociacijos (LMKA) ataskaitinė konferencija. Joje Nacionalinę žurnalistų kūrėjų asociaciją atstovavo Zinas Kazėnas ir šių eilučių autorius, foto menininkus - Jonas Staselis ir Stanislovas Žvirgždas. Konferencijoje buvo svarstomi ir klausimai, aktualūs Lietuvos žurnalistams, ypač turintiems valstybės pripažintą meno kūrėjo statusą.

2012-04-13LŽS: Vito Lingio auka neturi būti pamiršta

Lietuvos žurnalistų sąjungos nariai susikaupę sutiko žinią: šią savaitę į laisvę buvo paleistas kolegą V. Lingį nužudęs asmuo. Ir nors tikrajam žmogžudystės užsakovui mirties bausmė jau seniai įvykdyta, o į laisvę išleistas asmuo bus atidžiai stebimas teisėsaugos - skaudžios patirties prisiminimai tebėra gyvi.

2012-04-11Vėl skelbiami dr. Vinco Kudirkos ir Vytauto Gedgaudo premijų konkursai

Laukiame darbų prestižiniams dr. Vinco Kudirkos ir Vytauto Gedgaudo premijų konkursams iki balandžio 15 d. Apie dalyvavimo juose tvarką žiūrėkite mūsų svetainėje skelbiamuose šių konkursų nuostatuose.

2012-04-05Svarbi informacija dėl turto deklaravimo žiniasklaidos atstovams

Valstybinės mokesčių inspekcijos pranešimas dėl turto deklaravimo viešosios informacijos rengėjams ir (ar) skleidėjams, tarybų ir (ar) valdybų nariams, vadovams, jų pavaduotojams, vyriausiems redaktoriams, jų pavaduotojams, redaktoriams, jų pavaduotojams ir jų šeimos nariams.

2012-04-03 D. Radzevičius: žurnalistams dar niekad neteko bėgti sprinto tokiu tempu

Apie šių dienų žiniasklaidą, jos iššūkius bei pokyčius internetinėje erdvėje, interneto portalas komunikatoriai.lt nusprendė pasikalbėti su Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininku Dainiumi Radzevičiumi. Aktyviai internete besireiškiantis ir savo tinklaraštį turintis Žurnalistų sąjungos pirmininkas sutiko pasidalinti mintimis bei įžvalgomis apie dabartinę žurnalistiką, kuri nuolatos susiduria su naujais iššūkiais.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media