2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Dialogai apie žiniasklaidą

*print*

Archyvas :: Kvietimas prisijungti prie judėjimo už aukštesnius žiniasklaidos standratus

2013-08-21
 
Nacionalinis socialinės integracijos instituto logotipas

Nacionalinis socialinės integracijos instituto logotipas

Kvietimas prisijungti prie judėjimo už aukštesnius žiniasklaidos standratus

 

Akvilė Žaromskytė

Nacionalinis socialinės integracijos institutas

 

Ar kada susimąstėte, jog Lietuvos žurnalistikoje trūksta etikos ir kokybės standartus atitinkančių darbų? Ar kada pagalvojote, kad galėtumėte prisidėti prie pokyčių?

Judėjimas už aukštų etikos ir kokybės standartų žurnalistiką „Media for hange" kviečia jus prisijungti prie iniciatyvinės grupės. Penkiose Europos šalyse vykstančio judėjimo organizatoriai buria žurnalistus ir žurnalistikos ekspertus įgyvendinti žurnalistinius tyrimus Lietuvoje.

Šių metų „Media for hange" tikslas yra pasitelkiant tiriamąją žurnalistiką nagrinėti pažeidžiamų visuomenės grupių, neapykantos kurstymo temas. Projekto įgyventintojas Lietuvoje - Nacionalinis socialinis integracijos institutas (NSII) - turi sukaupęs trijų metų jaunųjų žurnalistų ugdymo patirtį Lietuvoje ir kitos Europos valstybėse.

NSII ekspertų tinklas yra pasiryžęs suteikti žurnalistams visą reikalingą ekspertinę ir techninę pagalbą įgyvendinat tyrimus. Prie projekto įgyvendinimo prisidedantys žurnalistai bei redaktoriai taip pat bus kviečiami į tarptautinius mokymus ir diskusijas Lietuvoje bei kitose partnerių šalyse.

 Projektas siekia ne tik įgalinti žurnalistus bei redaktorius etiškai informuoti visuomenę apie jai svarbius dalykus, bet ir išvengti mitų apie socialiai pažeidžiamas grupes kūrimo ir sklaidos. Šiuo projektu mes siekiame apjungti Europos ir pasaulio skirtingų sričių ekspertus: socialinių ir žmogaus teisių temų tyrėjus, žiniasklaidos analitikus. Mūsų kuriama platforma apjungs ir įgalins visus šiuos žmones veikti kartu siekiant aukštesnės žurnalistikos kokybės ir prisidėti prie žmogaus teisių ir etikos nepažeidžiančių žurnalistinių darbų kūrimo.

Jums verta tapti iniciatyvinės grupės nariu, nes:

·  Turėsite galimybę dalyvauti renginiuose ir konferencijose, kuriuose ne tik dalinsitės savo mintimis, bet ir plėsite savo kompetencijas žurnalistikos, žmogaus teisių ir kitomis socialinėmis temomis.

·  Turėsite galimybę vykdyti žurnalistinius tyrimus.

·  Plėsite šaltinių ratą, susitiksite su žurnalistais bei redaktoriais iš mažiausiai penkių Europos valstybių.

·  Turėsite galimybę prisidėti prie žurnalistų ugdymo dalindamiesi savo sukaupta patirtimi ir žiniomis.

·  Būsite pokyčio dalimi ir visada suksitės svarbių įvykių ir veiklų sūkuryje.

 

Plačiau apie organizaciją

Nacionalinis socialinės integracijos institutas nuo 2009 metų kuria ir taiko socialines inovacijas, padedančias  daugialypėje visuomenėje integruotis žmonėms iš įvairių pažeidžiamų socialinių grupių. NSII nuo 2009 m. taip pat vykdo Jaunųjų žurnalistų ugdymo programą. Organizacija vienija žurnalistikos, žmogaus teisių bei kitų sričių ekspertus, kurie įsitraukia į įgyvendinamus projektus. Jaunųjų žurnalistų atlikti žurnalistiniai tyrimai buvo plačiai publikuoti įvairiais Europos žiniasklaidos kanalais. „Media for hange" prisidės prie to, kad žinia sklis mažiausiai penkiose Europos Sąjungos valstybėse.

Iniciatyva „Media for hange" yra NSII įgyvendinamo projekto „Žmogaus teisių adresas - žurnalistika" dalis. Projektas vykdomas kartu su 8 partneriais iš Jungtinės karalystės, Ispanijos, Italijos, Latvijos, Estijos, Bulgarijos. Vieni iš jų: Baltijos tiriamosios žurnalistikos centras „Re:Baltica", Žiniasklaidos įvairovės institutas.

Kaip tapti iniciatyvinės grupės nariu?

Kviečiame Jus į rugpjūčio 22 d. vyksiantį renginį, kurio metu plačiau supažindinsime su projektu „Žmogaus teisių adresas - žurnalistika" ir „Media for Change" iniciatyvinės grupės teikiamomis galimybėmis Čia susipažinsite ne tik su projektu ir jo vykdomomis veiklomis, bet ir su žmonėmis, kurie taip pat norėtų būti jo dalimi. Renginio metu aptarsime šiandieninę žurnalistikos ir žmogaus teisių padėtį Lietuvoje bei pasaulyje, susipažinsime su galimybėmis ją keisti ir pasidalinsime savo mintimis visais kitais rūpimais klausimais. Šiame renginyje suformuosime iniciatyvinę grupę, kurios nariai, bendradarbiaudami tarpusavyje, imsis svarbių ir pokyčius nešančių veiklų.

Informacija apie renginį

Renginio data: rugpjūčio 22 d., 17:00.

Renginio vieta: Lyčių lygybės institutas, Išteklių ir dokumentacijos centras, Vilniaus g. 10, Vilnius

Į renginį registruotis čia:

https://media4change.eventbrite.com/

 

Informacija kontaktams:

el. paštas: akvile@zmogui.lt

tel: +370 6850 1370

Gedimino pr. 21, 001103 Vilnius, Lietuva

http://www.zurnalistui.lt/

https://www.facebook.com/zurnalistui?fref=ts

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-08-21 12:16
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media