2024 m. balandžio 29 d., Pirmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Fotografija

*print*

Archyvas :: Fotografijų parodoje „Vilnius ir jo gyventojai“ Vilniaus rotušėje!

2023-07-26
 
Laukiame Jūsų fotografijų parodoje „Vilnius ir jo gyventojai" Vilniaus rotušėje!
Parodos atidarymas - rugpjūčio 1 d. 18 val.
Ekspozicija dedikuojama Vilniaus 700 metų jubiliejui.
Parodą pristato Lietuvos fotomenininkų sąjunga. Paroda veiks iki rugpjūčio 26 d.
Daugiau nei pusę amžiaus apimanti Vilniaus atvaizdų panorama rodo miestą tokį, kokį jį matė esamuoju (šiandien jau būtuoju) laiku čia kūrę menininkai. Kiekviename atskirame atspaude - individualus fotografo ir urbanistinio landšafto dialogas, neretai atsisakant reprezentatyvaus miestovaizdžio, bet kuriant savą ir tiesioginį santykį su aplinka. Miesto fragmentuose ir autorinio žvilgsnio paženklintose metonimiškose istorijose išryškėja kasdienybės svarba. Koliažinis pasakojimas iš nedidelių detalių atkuria savitą ir unikalią miesto aplinką, parodo, kokia tai svarbi vieta ir buvimas joje patiems autoriams.
Miestas, nykstantis ar besikuriantis, grafiškas ar vitališkas, fragmentuotas ar panoraminis, visada talpina savyje čia veikiančių personažų, gyventojų ar prašaliečių buvimo pėdsakus. Tad vienuose fotografiniuose atspauduose regime tik žmogaus buvusį prisilietimą, kai kituose „minia" tampa humanizuotos erdvės ženklu ir miesto egzistencijos sąlyga.
Fotografijų autoriai: Algimantas Aleksandravičius, Vytautas Balčytis, Arūnas Baltėnas, Sigitas Baltramaitis, Ramūnas Danisevičius, A. Gelgaudas, Vidmantas Ilčiukas, Artūras Jendovickis, Povilas Karpavičius, Gintaras Kraujelis, Algimantas Kučius, Vitas Luckus, Alvydas Lukys, Zenonas Nekrošius, Romualdas Rakauskas, Mečislovas Sakalauskas, Kęstutis Savickas, Kęstutis Stoškus, Antanas Sutkus, Virgilijus Usinavičius-Augulis, Saulius Žiūra, Stanislovas Žvirgždas.
Dauguma parodoje pristatomų fotografijų yra saugomos Lietuvos fotomenininkų sąjungos archyve.
Lietuvos fotomenininkų sąjungos veiklą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2023-08-22 14:57
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media