2024 m. balandžio 29 d., Pirmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Fotografija

*print*

Archyvas :: Fotografijos kaleidoskopas žurnale ,,VYZDYS

2017-01-18
 
 

   Fotografijos  žurnalo ,,Vyzdys" žiemos numeryje skaitytojai atras naujienų iš tarptautinės mugės Photokina 2016. Tai kasdvimetis pasaulinio masto renginys, vykstantis Kelne, Vokietijoje. Pasakojimas iš fotomugės ir  fotoaparatų aprašymai - naujienos, kurios jau yra mūsų prekystaliuose.

 Tikėkime, šios naujienos mūsų skubančiame pasaulyje akimirksniu nepasens, galbūt bus užprogramuotos kokiam pusmečiui...

   Šiandieninės fotografijos rinkoje šalia išmaniųjų telefonų  tikrais - kokybiškais fotoįrankiais  tebėra  veidrodiniai (DSLR)  ir sisteminiai (CSC) ( su skaitmeniniu vaizdo ieškikliu) fotoaparatai. Pažintiniame straipsnyje  dar kartą  primenama, kuo gi skiriasi  veidrodiniai  nuo sisteminių. Taip pat nagrinėjama jutiklių, sandara,  asmeninio archyvo skaitmeninimo problemos.

     Gamtos fotografas Valdas Augustinas atskleidžia keletą elementarių gudrybių, kaip  iš arti nufotografuoti baugščius ir atsargius žvėrelius, paukščius ir ypač pelėdas. Publikacija apie šį fotomeistrą įtikina, kad jam tai sekasi.

   Publikacijose apie Aukštaitijos kaimą, Mažosios Lietuvos  Trempų kampelį, kur gyveno ir kūrė lietuvių raštijos puoselėtojas Gotfridas Ostermejeris (pažymimas 300 m. kalbininko jubiliejus), galima atrasti provincijos šiokiadienių bruožų.

  Jauni fotografai  Arcana Femina (Samanta Matuizaitė) ir Matas Laužadis dalijasi mintimis apie grožio ir idėjos priešpriešą, publikuojami ir jų darbai.

     Klasikinės ir šiandienos fotografijos sąšaukoje aidu atsiliepia atjaunėjęs Šiaulių fotografijos muziejus, rekonstruotose salėse, rodantis šiuolaikinę fotografiją ir  turtingus vintažinių fotografijų ir technikos fondus. Talpinami pasakojimai apie Sūduvos krašto metraštininką  fotografą , kino operatorių Vytautą Žukauską, ilgametį VU žurnalistikos pedagogą doc. Virgilijų Juodakį.

   Tai tiek trumpai apie 109 ajį ,,Vyzdžio" žurnalo numerį, talkinantį skaitytojui, padedantį geriau susigaudyti vandeningoje fotografijos jūroje...

www.vyzdys.com

Paskutinį kartą atnaujinta: 2017-01-18 14:32
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media