2024 m. balandžio 27 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Fotografija

*print*

Archyvas :: Trakiečiai ir Trakų svečiai kviečiami į unikalią Z. Kazėno nuotraukų parodą „Lietuva – laisvės šalis: 1988–1991“

2016-02-15
 
 

Išdidi ir nenugalima Lietuva. Tik taip ją galima apibūdinti žvelgiant į unikalias ir istorines fotografo Zino Kazėno nuotraukas, kuriose įamžintas mūsų Nepriklausomybės kelias 1988-1991 metais. Su tokia Lietuva trakiečius ir Trakų svečius kviečia susipažinti LŽS nario Zino Kazėno fotografijų parodos „Lietuva - laisvės šalis: 1988-1991" globėjai - Artūras Zuokas ir Vydūnas Sadauskas.

„Niekas negali sustabdyti LAISVĖS troškimo - jį galima užgniaužti tik baime ir nepasitikėjimu. 1988-1991 metais lietuviai buvo nusiteikę iškovoti tai, ką neteisėtai iš jų atėmė. Troškimą ir kovą dėl laisvės pamatysite unikaliose Zino Kazėno nuotraukose", - sakė Artūras Zuokas.

Parodoje bus pristatoma virš 25 Zino Kazėno darbų, tarp kurių vienas garsiausių jo kūrinių - mergina, vardu Leokadija virš sovietų karių galvų išdidžiai mojuojanti Lietuvos trispalve. Minint Sąjūdžio įkūrimo 25-metį šalies bankas netgi išleido 50 ir 25 litų kolekcines monetas, kuriose įamžintas šis ypatingas momentas.

„Lietuva turi kuo didžiuotis - tai jos žmonės, kurie tikėjo, kovojo ir išsikovojo laisvę, kurie negirdėjo „ne, negalima, sustokite", jie tik judėjo į priekį ir kūrė. Tam, kad šiandien mes turėtumėme kuo laisvai ir neapribotai naudotis - mūsų visų laisve", - akcentavo Vydūnas Sadauskas.

Šios unikalios nuotraukų parodos „Lietuva - laisvės šalis: 1988-1991" atidarymas vyks vasario 16 d. 14 val. Trakų kultūros rūmų aikštelėje, Vytauto g. 69, Trakai. Parodos atidaryme dalyvaus ir nuotraukų autorius - fotografas Zinas Kazėnas, kartu su parodos globėjais.

Parodos organizatoriai: fondas „AZZARA" ir Lietuvos žurnalistų sąjunga.

Parodos partneriai: Lietuvos nacionalinis muziejus, Jono Meko fondas, Trakų miesto savivaldybė, Švenčionių miesto savivaldybė, Utenos miesto savivaldybė, Šakių miesto savivaldybė.

 

Fondo „Azzara" inf.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2016-02-15 11:34
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media