2024 m. balandžio 29 d., Pirmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Fotografija

*print*

Archyvas :: Septynioliktasis tarptautinis fotožurnalistikos festivalis „Vilniaus fotografijos ratas“

2023-12-01
 
Jau septynioliktą kartą sostinėje rengiamas tarptautinis fotožurnalistikos festivalis „Vilniaus fotografijos ratas" vėl subūrė spaudos fotografus ir fotožurnalistikos specialistus iš viso pasaulio. Festivalio metu bus rengiama tarptautinė konferencija „FotoŽurnalistikos ribos" vyks susitikimai su festivalio finalistais bei apdovanojimų vakaras. Lietuvos fotografams bus rengiama „portfolio peržiūra.
Pagrindiniai Festivalio renginiai ir susitikimai vyks šeštadienį, gruodžio 2 dieną (šeštadienis) nuo 10.30 iki 19.30 val. Vieta: Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijos mokymo rūmai Olandų g. 16, Vilnius (įėjimas iš Olandų gatvės, google maps kartais netiksliai nurodo pastato dalį). . Visi renginiai nemokami ir atviri visiems, išankstinės registracijos nereikia.
18.30-19.30 vyks Fotografijų filmų vakaras su APDOVANOJIMŲ CEREMONIJA. Vakaro metu kartu su geriausiais festivalio fotopasakojimais bus rodomi fotografų darbai atsakingai analizuojantys nūdienos aktualijas.
Šiemet Vilniuje festivalyje svečiuojasi šie festivalio konkursų finalistai:
du kolegos iš Italijos: Cinzia Canneri ir Maurizio Di Pietro. Festivalyje pristatoma Cinzia serija apie tai, kad sistemingai karų metu pasitelkiamus moterų kūnų žalojimas - visame pasaulyje taikoma strategija. Pristatomame projekte analizuojama Eritrėjos ir Tigrėjaus moterų, pabėgusių per trijų geopolitiškai susijusių šalių sienas, padėtis: Eritrėjos, Etiopijos ir Sudano. Maurizio Di Pietro pristatomos dvi serijos. Pirmoji - apie įvairius vabzdžius kaip apie galimą sprendimą ir „ateities maistą". Antroji - apie tai kaip mirtis įžengusi į žmogaus gyvenimą laikinai ištrina ribas ir saugumą, kurie iš lėto susiformavo per daug laiko. Maurizio šią seriją skiria savo mamai ir tėčiui
Tarptautinio konkurso World Press Photo laureatė, fotografė iš Irano Zohreh Saberi (jei būtų aktualu interviu - būtų žmogus kuris galėtų versti į lietuvių kalbą):
https://www.worldpressphoto.org/collection/photo-contest/2016/zohreh-saberi/1
https://www.worldpressphoto.org/zohreh-saberi
Sergei Stroitelev - prasidėjus karui išvyko iš šalies agresorės ir šiuo metu gyvena Vokietijoje. Festivalyje pristatoma jo fotoserija apie žemės drebėjimą Turkijoje.
Sefa Eyol - fotografas iš Turkijos, šiuo metus studijuojantis fotožurnalistiką Danijoje (Danish School for Media and Journalism),
Wojciech Grzedzinski, fotografas iš Lenkijos. Jo ir Sefa Eyol festivalyje pristatomos istorijos apie karą Ukrainoje).
Atvyksta ir du Festivalio svečiai:
Sigrid Nyaagard, nacionalinio Danijos laikraščio Daily Information fotografijos redaktore ir fotografė, savo paskaitoje dalinsis įžvalgomis ir patirtimi apie Dirbtinį intelektą ir Fotožurnalistiką,
Patrick Wack, kolega iš Prancūzijos, daug dėmesio skiriantis ilgalaikių projektų kūrimui, juose tradicinį dokumentinį stilių derindamas su subjektyvesniu ir kontempliatyviu istorijų pasakojimu. Savo darbuose jis nagrinėja tokias temas kaip mažumų represijos, miestų transformacijos, karo laikotarpio Rusija, Kinijos raida ir pokonfliktinis atsinaujinimas.
Festivalio „Vilniaus fotografijos ratas" generalinis rėmėjas FUJIFILM Lietuva.
Festivalį „Vilniaus fotografijos ratas" finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Vilniaus miesto savivaldybė.
Festivalio „Vilniaus fotografijos ratas" rėmėjai ir partneriai: EPSON, 15min.lt, The Alexia at Newhouse/Syracuse University, Vilniaus technologijų ir dizaino kolegija, Nacionalinė žurnalistų kūrėjų asociacija, UAB „CoFinansai".
Lietuvos spaudos fotografų klubas
Daugiau informacijos:
Jonas Staselis
Lietuvos spaudos fotografų klubo prezidentas
+370 699 21 807 jonas.staselis@gmail.com
Paskutinį kartą atnaujinta: 2023-12-01 10:34
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media