2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Fotografija

*print*

Archyvas :: „Vaizdų biblioteka“ kviečia į „Vero Cafe“

2017-02-08
 
 

 

Vasario 9 d. 13 val. „Vero Cafe" kavinėje Gedimino pr. 1 Vilniuje Lietuvos spaudos fotografų klubo inicijuotas projektas - atvirlaiškių serija „Vaizdų biblioteka" atidaro pirmąją bibliotekos ekspozicinę erdvę. Kavinėje bus eksponuojamos 8 Ramūno Danisevičiaus ir Sauliaus Žiūros - jos kavinės lankytojus pasitiks ir parodos, ir atvirlaiškio forma. Atidarant „Vaizdų bibliotekos" parodinę erdvę dalyvaus fotografijų autoriai. Pirmųjų lankytojų lauks staigmena - bus dovanojami atvirlaiškiai su autorių autografais.

„Vaizdų biblioteka" - tai, kas tikra ir nuoširdu, - sako Lietuvos spaudos fotografų klubo prezidentas Jonas Staselis. - Tai vizualinės kultūros projektas, turintis edukacinę prasmę, tai kolegų kūrybos sklaida,  sustabdytos akimirkos grožis ir nuoširdumas, tai vaizdas fotografijoje be manipuliacijų. „Vaizdų bibliotekos" idėja - fotografai dalijasi su visuomene savo kūriniais, perkeltais į kasdienio dizaino objektus, šiuo atveju atvirlaiškius. Juos galima išsiųsti draugui, nepažįstamajam ar nepažįstamajai, kuri ką tik išskubėjo palikusi lašelį kavos puodelyje ir netyčia brūkštelėjusi adresą ant servetėlės. Ne elektroninio, o paprasto pašto adresą. Tai atrodo lyg iš praėjusio amžiaus filmo, tačiau žmonės, mūsų manymu, jau pasiilgo tiek tikro bendravimo žvelgiant į akis, tiek atspausdinto atvaizdo, o ne šviečiančio ekrane iš begalinės atvaizdų nežinios."

„Nori siųsti žinutę - siųsk atviruką" - tokį šūkį sugalvojo vienas serijoje publikuojamų fotografijų autorių - R. Danisevičius. Atvirlaiškiai yra dvigubai didesni nei įprasti senieji atvirlaiškiai, tad jie gali būti pritaikyti ir interjere pavieniui ar dekoruojant jus supančią erdvę atsinaujinančia kolekcija. Tačiau juos tikrai galite siųsti paštu Lietuvoje ar draugams bei artimiesiems Londone, ar dar toliau už Atlanto.

Šis dalijimasis atvaizdais tęsis ir šių metų Vilniaus knygų mugėje, kur atvirlaiškių bus galima ne tik įsigyti, bet ir iš karto išsiųsti Lietuvos ar užsienio rašytojui, sielos draugui, žinomam muzikantui ar pasirinktos šalies prezidentui. „Vaizdų biblioteka" ir mugėje bus kartu su „Vero Cafe" - jos erdvėje galėsite atsipūsti nuo šurmulio ir ranka užrašyti mintis, kuriomis norėsite pasidalyti su tuo, kam skiriate atvirlaiškį. Mugė tam ir yra, kad vyktų stebuklai, todėl atvirlaiškių autoriai su kavos fėjomis yra parengę ir daugiau staigmenų.

Ši paroda veiks du mėnesius. Vėliau ją pakeis kitų autorių parodos.

Daugiau informacijos:

Jonas Staselis

Lietuvos spaudos fotografų klubas

Mob. tel. 8 699 21 807 | 8 620 66 595

Paskutinį kartą atnaujinta: 2017-02-09 11:17
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

Norėčiau

2017-02-12 10:40

Ar gausiu kavą už dyką, jei ateisu parodos pažiūrėti?

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media