2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

LŽS ir NŽKA pirmininkas

*print*

Archyvas :: Ką reiškia žiniasklaidos priemonei būti “informaciniu rėmėju”? PR ir reklama tampa… Žurnalistika

2013-10-19
 
Dainius Radzevičius. Vytauto Žeimanto nuotrauka

Dainius Radzevičius. Vytauto Žeimanto nuotrauka

 

Dainius Radzevičius

 

Krepšininkas Šarūnas Jasikevičius ir kompanija, kurie už pinigus žaidžia "Žalgirio" klube, tapo sumuštinių ir kitokio greito maisto pardavėjais vienoje tokio maisto kompanijoje, kuri priklauso didžiuliam tarptautiniam tinklui ir tas tinklas yra... Žodžiu, krepšininkai šeštadienį neva dirbo McDonalds maisto pardavimo kontoroje. Tikiuosi jų terminuota darbo sutartis buvo tinkamai sudaryta

Apie tai jau rašo naujienų portalai delfi.lt, kaunodiena.lt ir 15min.lt. Jei tikėtume krepšinio klubo "Žalgiris" interneto svetaine, šio klubo rėmėjų ratas yra labai platus, bet yra ir keli informaciniai rėmėjai - Delfi, Kauno diena ir M-1.

Jei tikėtume žurnalistų tekstais apie šeštadienį vos kelis sumuštinius pardavusius sportininkus, tai jie ten net nelabai ir dirbo - tik vaidino, kad ten dirbo. Ir neva jiems tas darbas buvo sunkus ir t.t.

Žodžiu, mano galva, tai yra grynų gryniausia reklaminės kampanijos dalis, o žurnalistai tą reklamą pateikė kaip žurnalistinį tekstą. Beje, nelabai panašų į žurnalistiką pagal daugelį požymių. Man plika akimi matosi žavėjimasis sportininkais ir jų veikla McDonalds kontoroje. Apie tokios kontoros parduodamo maisto sukuriamą vertę valgantiesiems viešas interesas nutyli - nekalba ir žurnalistai, ir krepšininkai. O maisto specialistai ir medikai apskritai pamirštami pakalbinti. Gal ir gerai, o tai tekstas nebūtų labai "skanus".

Kadangi McDonalds irgi yra "Žalgirio" rėmėjas, tai visai gražu būtų, jei ateityje kiekvienas toks tekstas būtų ir su pilna informacija apie tai, kad tokios žinutės atsiranda ne šiaip sau. Ta prasme, kad ne patys žurnalistai, tikėtina, susigalvojo tokius tekstus rašyti. Dar geriau, jei tekstai būtų kaip reklama pažymėti - tada būtų viskas aišku.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-10-19 18:45
 
 

Komentarai (3)

Jūsų el. paštas

AA

2013-11-08 10:31

Tegyvuoja visagalis Magdonaldas.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Ocho!

2013-10-30 18:58

Prie tų krepšininkų šlovės daug kas šildosi. Ocho, kokie pinigėliai.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Na

2013-10-28 10:18

Man atrodo, kad čia didelės problemos nėra. Sportininkai pakvailiavo ir tiek.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media