2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

LŽS ir NŽKA pirmininkas

*print*

Archyvas :: Kodėl LRT nenori būti populiariausias? Nereikia pamiršti Android

2013-08-28
 
Lzs ir NZKA pirmininkas Dainius Radzevičius. Stasio Paškevičiaus nuotrauka

Lzs ir NZKA pirmininkas Dainius Radzevičius. Stasio Paškevičiaus nuotrauka

 

Dainius Radzevičius

 

Po ilgojo savaitgalio ir keleto be technologinių įrenginių praleistų dienų Papėje šiandien toliau testuoju galimybes išmaniaisiais telefonais didinti Lietuvos televizijų auditoriją. Tiksliau sakant, norėčiau stebėti mano mylimo visuomeninio transliuotojo programas išmaniajame telefone, bet... nedarysiu to kol kas, nes nekenčiu patyčių iš Android vartotojo.

Štai kiek daugiau nei prieš savaitę netoli Latvijos sienos Zarasų rajone su džiaugsmu vėlų vakarą stebėjome Rūtos Meilutytės sugrįžimo ceremoniją išmaniajame Nokia telefone (tiek Lumia su Windows Phone, tiek senesniame modelyje su Symbian). Patogus LRT grotuvas leido mums išdidžiai miške su ribotu internetu pakenčiamai stabėti ceremoniją. Ir džiaugtis tuo. Tačiau staiga vidurnaktį, artėjant kulminaciniam pasitikimo momentui, transliacija nutrūko ir atsirado užrašas, kad ji ribojama dėl autorinių teisių. Sunku suprasti, kas nutiko tuo momentu prie Avilio ežero, kad LRT staiga apribojo autorines teises ir iškentus beveik apgailėtinus kai kuriuos pasitinkančių veikėjų komentarus staiga pasijusti apgautu - žiūrėjome sąžiningai visokias nesąmones, o patį kulminacijos momentą mums atjungė.

Tada prieš savo draugus, kuriems iki tol išdidžiai demonstravau LRT progresyvumą su jos grotuvu keliauti į išmaniuosius telefonus, pasijutau labai kvailai. Mat, jų išmaniuosiuose telefonuose su "androidu" tokio grotuvo rasti buvo neįmanoma, o bandant pajungti transliacijas per standartinę LRT interneto svetainę tai truko tiek, kad jokios R. Meilutytės jau ir neteko pamatyti.

Po tokio smagaus patyrimo pradėjome diskusijas apie tai, kaip skaitmeninė era priartino lietuviškų televizijų žiūrovus prie auditorijos.

Žinoma, tokios komercinės televizijos kaip LNK ar TV3 dar yra tolokai nuo savo vartotojų, bet vis labiau prie jų artėja. Tiesioginių nuolatinių kokybiškų transliacijų savo svetainėse ar naudojantis atskiromis aplikacijomis planšetėse ir išmaniuosiuose telefonuose jos kol kas nesiūlo. Žinoma, negalima neminėti TV3 Play, ar LNK GO. Pvz., TV3 su savo kai kuriuo turiniu pradėjo ėjimą į išmaniuosius su iOS, o vėliau jos planai iš karto nukrypo į Android.

Visgi tenka pripažinti, kad pirmoji šioje rinkoje rimtesnius žingsnius Lietuvoje ir net pasaulyje tiesioginių transliacijų srityje žengė LRT. Ji bendradarbiaudama su kompanija NOKIA jau keletą metų siūlo LRT grotuvą išmaniųjų NOKIA telefonų naudotojams. Dėl to galima pasveikinti NOKIA atstovus.

Bet kodėl vienu iš strateginių uždavinių kovą dėl auditorijos pasirinkusi LRT iki šiol ignoruoja didžiausią dalį Lietuvos išmaniųjų telefonų rinkoje užimančią Android? Kodėl ten jau yra ir galimybė balsuoti (tiesa, labai reta, nes dažnai ten dėl to net užeiti nesinori), ir rasti tūkstantmečio vaikams skirtus dalykėlius, o tiesioginių transliacijų - ne? Nuojauta kužda, kad kovoje dėl auditorijos visada verta pirmiausia eiti ten, kur auditorija yra didesnė. Todėl linkiu sėkmės ir kruopštaus darbo kuo greičiau pasiekiant Android.

 

Rubrika LŽS ir NŽKA pirmininkas yra Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo dalis. 

 

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-08-28 12:02
 
 

Komentarai (5)

Jūsų el. paštas

Tadas

2013-09-22 10:57

Siaurusevičius tai nori, bet jis negali,

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Ne iš skydinės

2013-09-12 15:59

Siauras dėl to ir siauras

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

R.P.

2013-09-07 20:49

Sauriusevičius ir naujos technologijos - nesuderinami dalykai.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Nepatinka

2013-08-29 09:26

Man nepatinka LRT radijas, nes daug laikų kartoja ir kartoja. Ir daug kartų tas pačias žinias skaito

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Kazys

2013-08-28 17:54

Man atrodo, kad tai LRT nerūpi.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media