2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

LŽS ir NŽKA pirmininkas

*print*

Archyvas :: R. Mažitovo (Kantas.net) baudžiamoji byla – Jonavos rajono apylinkės teisme. Pagaliau

2013-07-28
 
LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius. Stasio Paškevičiaus nuotrauka

LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius. Stasio Paškevičiaus nuotrauka

 

Dainius Radzevičius

 

Internete daugybės nusikaltimų padarymu kaltinamas Robertas Mažitovas šį pirmadienį bus teisiamas Jonavos rajono apylinkės teisme. Esu kviečiamas liudytoju šioje byloje, mat, kaip įtariama, šio veikėjo administruojamas kantas.net buvo daromas mano vardu, t.y. pavogus mano tapatybę.

Minėtas veikėjas kaltinamas pagal daugelį Baudžiamojo kodekso straipsnių - 145 str. 1 dalį, 155 str. 1 dalį, 170 str. 2 dalį, 170-2 str. 1 dalį, 232 str.. Kaip vienam žmogui - nemažai. Norintys daugiau sužinoti apie teisiamąjį gali tai padaryti tiesiog Google paieškoje įvedę jo vardą ir pavardę.

Tačiau mane labiausiai stebina ne šios konkrečios bylos apimtis, teisiamojo biografija, o štai tokie portaliūkščiai, kurie laisvai jau ilgą laiką spausdina turinį, kurio bent 0,001 procento paskelbusi bet kuri kita žiniasklaidos priemonė būtų nubausta ne kartą įvairių institucijų ir įstaigų (LRTK, LŽLEK, Lietuvos kalbos inspekcija, Žurnalistų etikos inspektorius ir t.t.). Na, o štai tokie protaliūkščiai apie savo atsakomybę skelbia labai atvirai tyčiodamiesi iš teisės normų.

Dar įdomiau, kad mano minėta byla bus nagrinėjama tame rajone ir teisme, iš kurio lygiai taip pat tyčiojamasi viešoje erdvėje, pvz., Facebook tinkle. Šią nuorodą man atsiuntė kolegos, todėl labai ačiū jiems už reikalingą kontekstą.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-07-28 11:32
 
 

Komentarai (2)

Jūsų el. paštas

Prajuokinai pone drebantis

2013-09-02 20:11

Visa lietuva matė kaip valdžia gali prikurti bylų net teisėjai,ir pačių apsurdiškiausių,ir net vaikams rašantiems vieną iš gražiausių (matyt tik ne temidei ir valdžai)žodžių-Tiesos.Stalino laikais sakydavo:dai čelovėka a statju naidiom.Rusai išėjo,o rusų temidė pasiliko,vai dabar krūvomis visiems straipsnius ir dalina,pradedant vaikais,baigiant Kusaite.Greitai Lietuva virs pavikų morozovų šalimi.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Interesnas

2013-07-30 10:00

Įdomu, o kuo ta byla baigėsi?

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media