2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

LŽS ir NŽKA pirmininkas

*print*

Archyvas :: Ar suderinama – Putino propagandistas ir Sausio 13-osios atminimo medalio savininkas?

2014-04-04
 
LŽS ir NŽKA pirmininkas Dainius Radzevičius

LŽS ir NŽKA pirmininkas Dainius Radzevičius

 

Dainius Radzevičius

Šie metai Rusijos valdžios pasamdytam propagandistui ir Lietuvos laisvės niekintojui Dmitrijui Kiseliovui yra išskirtiniai. Jis ne tik mėgaujasi sėkminga karjera Rusijos valdžios valdomoje žiniasklaidoje, bet jam jau yra taikomos ir įvairios demokratiškų ES šalių sankcijos. Tačiau šie metai jam yra išskirtiniai dar ir dėl to, kad sausio 11 dieną sukako lygiai 20 metų nuo to momento kai jam Prezidento dekretu buvo skirtas vienas svarbiausių Lietuvos laisvės simbolių - Sausio 13-osios atminimo medalis.

Simboliška ir tai, kad praėjus lygiai dešimt metų po šio garbingo apdovanojimo visiškai kitas ir kitoks asmuo Dmitrijus Kiseliovas iš esmės viešai dergia šalį, kurį jo bendravardį ir bendrapavardį apdovanojo tokiu garbingu medaliu. Ir man jau kurį laiką kirba keista mintis - kiek ilgai gali būti leidžiama tokiam asmeniui Dmitrijui Kiseliovui viešoje erdvėje būti dvigubu statusu - garbingo Sausio 13-osios medalio nešiotoju ir nepriklausomos Lietuvos dergėju?

 

Nuo http://www.lzs.lt/ redakcijos:

Šiuos žodžius mūsų LŽS pirmininkas parašė balandžio 3 dieną. Tą pačią dieną LR Prezidentės patarėja Živilė Didžgalvienė informavo spaudą, kad Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė, vadovaudamasi Konstitucija ir Valstybės apdovanojimų įstatymo 18 straipsnio 1 dalimi, pasirašė dekretą, kuriuo už apdovanotojo vardo pažeminimą išbraukė Dmitrijų Kiseliovą iš valstybės apdovanotųjų sąrašo.

Rusijos pilietis Dmitrijus Kiseliovas yra įtrauktas į Europos Sąjungos patvirtintą asmenų sąrašą, kuriems uždrausta įvažiuoti į ES teritoriją ir kurių sąskaitos Europos bankuose įšaldytos.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-04-04 08:54
 
 

Komentarai (2)

Jūsų el. paštas

Davė

2014-04-08 19:02

O kas tą medalį Kiseliovui davė?

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media