2024 m. gegužes 1 d., Treciadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Naujos knygos, leidiniai

*print*

Archyvas :: Knygos apie religijų įvairovę Lietuvoje pristatymas

2015-04-03
 
 

Balandžio 7 d., antradienį, 17.30 val. Lietuvos fotomenininkų sąjunga kviečia į knygos Religijų įvairovė Lietuvoje: portretai, kasdienybė ir šventė pristatymą. Renginyje dalyvaus knygos autorės Milda Ališauskienė, Eglė Aleknaitė, Aušra Pažėraitė ir Monika Požerskytė. Pristatymas vyks „Prospekto" fotografijos galerijoje (Gedimino pr. 43, Vilnius).

Kas ketvirtas mūsų šalies gyventojas nesitapatina su vyraujančia Lietuvos religija - Katalikų bažnyčia. 2007 m. sociologinių tyrimų duomenys rodo, kad Lietuvos gyventojams trūksta informacijos apie mūsų šalyje veikiančias religines bendruomenes, retas bendravo su jų nariais asmeniškai, o jas vertinant dažnai vadovaujamasi stereotipais.

2013 m. susibūrusi religijotyrininkų komanda kartu su profesionalia fotografe Monika Požerskyte nutarė religinei įvairovei Lietuvoje pažinti pasitelkti ne tik mokslines, bet ir menines priemones. 2013-2014 m. vykusį kultūrinės plėtros projektą „Religinės įvairovės pažinimas Lietuvoje: alternatyvaus religingumo formos" rėmė Lietuvos mokslo taryba (sut. Nr. MIP097/2013). Pastarųjų dienų šventųjų Jėzaus Kristaus bažnyčia, Senovės baltų tikėjimo bendruomenė „Romuva", Krišnos Sąmonės organizacija ir kitos religinės bendruomenės projekto komandai leido dalyvauti įvairiuose bendruomenių gyvenimo įvykiuose ir šventėse ar net sutiko tyrėjus priimti į savo namus. Mokslo populiarinimo leidinyje „Religijų įvairovė Lietuvoje: portretai, kasdienybė ir šventės" pristatomi šio tyrimo rezultatai.

Knygoje publikuojami projekte dalyvavusių religijotyrininkių straipsniai ir fotografės pasakojimai apie įvairias Lietuvos religines bendruomenes ir jų narių gyvenimą. Žiūrint nuotraukas autorės kviečia atkreipti dėmesį į tai, kas Jums atpažįstama, ieškoti to, kas Jums bendra su pristatomais portretais ir vaizdais. Būtent mūsų ir kitaip tikinčių žmonių bendrumų, o ne skirtumų paieška bei atpažinimas gali prisidėti prie atviresnės Lietuvos visuomenės kūrimo ir leisti giliau pažinti jos įvairialypę kultūrą.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2015-04-03 11:13
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media