2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Nuomonių barometras

*print*

Archyvas :: Dainius Radzevičius: Premjeras siunčia žinią LRT: kapstykitės kaip norite!

2009-09-21
 
Svetimo skausmo nebūna - tokią žinią LRT siunčia Premjeras A. Kubilius

Svetimo skausmo nebūna - tokią žinią LRT siunčia Premjeras A. Kubilius

Premjeras Andrius Kubilius teigia, kad “Lietuvos radijo ir televizijos vadovybei nederėtų, naudojantis įtaka bei svarba visuomenei, savo atsakomybę ir institucijos įsiskolinimo problemas bandyti perkelti ant politikų ar mokesčių mokėtojų pečių”.

 

Apie tai šiandien Vyriausybės vadovas pranešė savo tarnybų išplatintame pranešime spaudai. Maža to, A. Kubilius pareiškė, kad “bet kurių institucijų mėginimai spręsti savo problemas kitų visuomenės grupių sąskaita nesulauks palaikymo”. Anot premjero, “papildomi asignavimai iš biudžeto nei vienai institucijai nebus numatyti”.

 

O kad LRT Tarybai ar administracijos vadovybei nekiltų jokių abejonių, ką apie juos mano Vyriausybės galva, tai dar pridedamas ir LRT vadovybės įvertinimas.

A.Kubilius:
“Tikiuosi, kad LRT vadovybė elgsis atsakingai, išspręs savo pačių sukurtą problemą ir neieškos būdų, kaip savo padarytus įsiskolinimus paversti spaudimo Vyriausybei ar Seimui priemone. Dviejų ūkinių subjektų ginčai turi būti sprendžiami ne Vyriausybėje ar Seime, o įstatymų nustatyta tvarka.”

Tik gavęs pranešimą perskaičiau jį gal 4 kartus. Bandžiau suprasti jo prasmę. Ir, atrodo, pagrindines žinias supratau. Tik jos labai jau gudriai surašytos ir pabandytos įvilkti į “pseudo” teisinius ir kitokius argumentus. Todėl bandau pateikti savo versiją (nuomonę) to paties pranešimo spaudai:

 

Premjerui “dzin” LRT reikalai.

Premjerui visai nerūpi, kad LRT skolos ir problemos su tos pačios valdžios valdomu Lietuvos radijo ir televizijos centru yra sukurtos ne pačios LRT, o valdžios. Bet valdžia niekada negali būti kalta, todėl kalti tie, kas nuo jų priklauso.

 

Beje, nors LRT finansavimo problemas valdžia daugelį metų nesprendė ar vilkino sprendimus (sužlugdė abonentinio mokesčio įvedimą, niekada neužtikrino pakankamo finansavimo iš biudžeto ir taip privertė LRT tapti priklausoma nuo reklamos užsakovų ir tenkinti jų interesus), ji ir toliau nenori nieko spręsti. Valdžia nežino, kad LRT finansavimas (skaičiuojant išlaidas, tenkančias vienam gyventojui) ir taip daugelį metų buvo pats mažiausias Europos Sąjungoje. Nes premjerui atrodo, kad LRT bėdos – ne jo, ne kitų valdžiažmogių ir net ne visuomenės. Liaudiškai kalbant, jam LRT yra nei visuomeninis transliuotojas, nei valdžios propagandos įrankis.

 

Juo labiau dėl to, kad LRT niekaip nedemonstruoja “meilės” dabartinei valdžiai. O štai, pavyzdžiui, valdžios valdomas Lietuvos radijo ir televizijos centras dirba pelningai (beje, taip pat ir to paties LRT sąskaita) ir net moka dividendus šalies biudžetui, t.y. nusipelno tik pagyrų.

 

Todėl jei LRT vadovybė dar nesusiprato, tai premjeras A. Kubilius siūlo išeitis – arba LRT vadovybė skubiai pradeda dirbti pelningai, arba randa “kitą būdą” spręsti finansines problemas. LRTC tą būdą žino. O gal pakaktų LRT žurnalistams “pamilti” dabartinę valdžią? Tai buvo tik retorinis klausimas.

 

P.S. Žinoma, dabartinei valdžiai ir pačiam A. Kubiliui norėčiau pasiūlyti atidžiau pasiskaityti Premjero A. Kubiliaus žodžius: “Todėl bet kurių institucijų mėginimai spręsti savo problemas kitų visuomenės grupių sąskaita nesulauks palaikymo”. O kaip dėl valdžios institucijų bandymų spręsti svao problemas visos visuomenės sąskaita?

 

www.dainius.org

Paskutinį kartą atnaujinta: 2009-09-25 18:24
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media