2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Nuomonių barometras

*print*

Archyvas :: Stabdomas LRT Tarybos dalyvavimas Seimo komitetuose svarstant naujo Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos įstatymo projektą

2020-01-07
 
Liudvikas Gadeikis

Liudvikas Gadeikis

 

Lietuvos Respublikos Seimo Pirmininkui Viktorui Pranckiečiui

Lietuvos Respublikos Seimo Valdybai

Seimo Kultūros komiteto pirmininkui Ramūnui Karbauskiui

Seimo Žmogaus teisių komiteto primininkui Valerijui Simulikui

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkui Dainiui Gaižauskui

 

 

 

Dėl Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos įstatymo NR. I-1571 pakeitimo įstatymo projekto XIIIP-3010 (naujos redakcijos) svarstymo

 

Mus nemaloniai nustebino LR Seimo interneto svetainėje pasirodžiusi informacija, kad Žmogaus teisių komitetas ir Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas, kaip papildomi komitetai, svarstys Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos įstatymo NR. I-1571 pakeitimo įstatymo projekto XIIIP-3010 (nauja redakcija) pirminį variantą, nors šiuo metu veikianti Kultūros komiteto sprendimu sudaryta Darbo grupė šio įstatymo projekto tobulinimui dar nebaigė savo darbo. Minėta darbo grupė iš esmės keičia šio projekto turinį, tuo tarpu žinome, kad Žmogaus teisių komitetas ir Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas svarstys pirminę redakciją su visuomeniniam transliuotojui ir demokratijai žalingomis įstatymo normomis (LRT Tarybos formavimo principo pakeitimais, valdybos sudarymu, plačiomis ombudsmeno galiomis ir kt.), kurių Darbo grupė bendru sutarimu jau yra atsisakiusi.

Todėl iškyla klausimas dėl Darbo grupės veiklos tikslingumo, dėl jos priimamų sprendimų legitimumo ir perspektyvų, nes iš esmės ignoruojamas jos darbo rezultatas. Manome, kad papildomi komitetai turi svarstyti Darbo grupės patobulintą variantą, o ne pradinę projekto redakciją.

Iškilus abejonėms dėl Darbo grupės darbo tikslingumo ir proceso sąžiningumo, informuojame, kad stabdome LRT Tarybos narių dalyvavimą Darbo grupės veikloje, kol nebus atšauktas beprasmis pradinės LRT įstatymo redakcijos nagrinėjimas papildomuose komitetuose.

 

 

LRT Tarybos pirmininkas    Liudvikas Gadeikis

Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-02-03 14:37
 
 

Komentarai (2)

Jūsų el. paštas

Antanas

2020-01-27 15:47

Teisingai, su tokiais nėra ko bendrauti.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Gražina

2020-01-27 13:01

Privažiavom... O kas toliau?

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media