2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Nuomonių barometras

*print*

Archyvas :: Zbignev Jedinskij kreipėsi į žurnalistų etikos inspektorę dėl garbę ir orumą žeidžiančios melagingos informacijos

2020-01-07
 
Zbignev Jedinskij

Zbignev Jedinskij

 

Parlamentaras Zbignev Jedinskij iš Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos kreipėsi į žurnalistų etikos inspektorę dėl žiniasklaidoje pasirodžiusios jo garbę ir orumą žeidžiančios melagingos informacijos.

„2020-01-05 Lietuvos radijo laidose „Lietuvos diena" , LRT laidose „Savaitė" ir „Panorama" LRT žurnalistė Asta Martišiūtė pateikė melagingą, tikrovės neatitinkančią informaciją", - skundė nurodė politikas. Informaciją toliau išplatino kitos žiniasklaidos priemonės.

Žurnalistė, kaip nurodė Z. Jedinskij, pateikė tikrovės neatitinkančią informaciją apie tai, kad lėšas Pabradės Arnionių gatvės asfaltavimui, kurioje jis gyvena, skyrė dabartinis susisiekimo ministras.

„Ši informacija yra melaginga, nes lėšos gatvės asfaltavimui buvo skirtos Vyriausybės 2019 m. gegužės mėn. 15 d. nutarimu Nr. 484, o kelio statybos darbai užbaigti 2019 m. birželio mėnesį", - detalizavo politikas. Tuo metu susisiekimo ministru dirbo Rokas Masiulis.

„Toks žurnalistės elgesys ne tik pažeidė mano ir mano šeimos narių garbę ir orumą, bet ir klausytojams ir žiūrovams Konstitucijos garantuojamą teisę gauti teisingą informaciją bei Visuomenės informavimo įstatyme numatytą principą, kad „viešoji informacija visuomenės informavimo priemonėse turi būti pateikiama teisingai, tiksliai ir nešališkai", - pabrėžė politikas.

 

Kontaktinis asmuo

Ivona Kazakevič

sekretorė

Lietuvos lenkų rinkimų akcija - Krikščioniškų šeimų sąjunga

852333103

info@awpl.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-01-07 13:13
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media