2024 m. balandžio 28 d., Sekmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Radijas

*print*

Archyvas :: Dėl Pasaulinės radijo dienos minėjimo

2024-02-12
 
Gerbiama Radijo bendruomene, šių metų vasario 13 - ąją jau tryliktą kartą visame pasaulyje bus minima Pasaulinė radijo diena.
Būtent šią dieną 1946 m. buvo įkurtas Jungtinių Tautų radijas. UNESCO kviečia visą radijo bendruomenę (tarp jų ir komercinius, valstybinius, ne pelno siekiančius radijo transliuotojus) išryškinti ir su pasididžiavimu džiaugtis šios daugiau nei šimtmetį skaičiuojančios medijos galia ir verte.
Žinios, muzika, teatras, sportas - sritys, su kuriomis radijas ne tik glaudžiai keliauja daugiau nei amžių, bet ir daro joms reikšmingą įtaką. Radijas - nepamainoma priemonė ištikus ekstremaliai situacijai ir sustojus elektros energijos tiekimui dėl gamtos ar žmogaus sukeltų nelaimių, tokių kaip audros, žemės drebėjimai, potvyniai, karštis, miškų gaisrai, avarijos ir karas.
Gamtinių ir žmogaus sukurtų grėsmių kontekste radijo kaip nemokamo nešiojamo viešojo saugumo ryšio tinklo reikšmė akivaizdi.
Galiausiai radijas stiprina demokratiją, yra tvarios taikos, žodžio laisvės pagrindas. Jis užtikrina informacijos pasiekiamumą visiems, suteikia galimybę išgirsti viešąją nuomonę, taip pat ir tuos, kurie dažnai nebūna išgirsti.
Artėjant šiai radijo bendruomenei ir visuomenei svarbiai dienai, kviečiame ją minėti kūrybiškai, autentiškai ir džiugiai.
Pasaulinė radijo diena taip pat yra galimybė radijo stotims užmegzti ryšį su kitais transliuotojais visame pasaulyje, tad siūlome radijo stotis imtis iniciatyvos organizuojant transliacijas su kolegomis užsienyje.
Plačiau apie šią galimybę:
https://www.unesco.org/en/days/world-radio. Daugiau UNESCO siūlomų idėjų transliuotojams, žurnalistams, klausytojams galite atrasti UNESCO svetainės polapyje:
https://www.unesco.org/en/days/world-radio/13ideas
Išlikusi aktuali per pastaruosius 100 metų ši masinės komunikacijos priemonė vis dar yra saviraiškos laisvės, kūrybiškumo ir žinių jėga. Tad su pasididžiavimu prisimindami ir pasakodami radijo istoriją ir išryškindami pasiekimus, reikšmę bei išskirtinumą, linkime drąsos ir įkvėpimo kuriant radiją dabarčiai ir dinamiškai ateičiai.
Miglė Mašanauskienė,
Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos sekretoriato generalinė sekretorė
Daugiau informacijos:
Miglė Viselgaitė,
el. p.: migle.viselgaite@unesco.lt,
tel. nr. 8 5 210 7340, mob. +370 612 15124 www.unesco.lt
Paskutinį kartą atnaujinta: 2024-02-12 12:04
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media