2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Radijas

*print*

Archyvas :: LRT dramaturgijos konkurso „Kviečia radijo teatras“ nugalėtojas – Justas Tertelis

2016-06-17
 
Justas Tertelis (asm. archyvo nuotr.)

Justas Tertelis (asm. archyvo nuotr.)

 

Paaiškėjo LRT ir asociacijos LATGA organizuojamas radijo dramaturgijos konkurso „Kviečia radijo teatras", skirto Lietuvos radijo 90-mečiui, nugalėtojai. Daugiau kaip tris mėnesius vykusį konkursą laimėjo Justas Tertelis su pjese „CV arba kas aš esu?".

Aktoriui, režisieriui, trupės „Atviras ratas" nariui Justui Terteliui - tai jau antroji pergalė nacionalinio transliuotojo radijo dramaturgijos konkurse. Prieš kelerius metus geriausia buvo pripažinta jo pjesė „Paskutinis radijo pagonis".

„Šįkart būtų įdomu pačiam pjesę ir pastatyti, rašydamas ją, jau įsivaizdavau kelis konkrečių aktorių balsus", - sako Justas. Autorius neslepia, kad pjesę „CV arba kas aš esu?" parašė kone vienu atsikvėpimu: „Užmigdavo vaikai, ir sėsdavau rašyti. Per savaitę vakarais ir parašiau..." Pasak J. Tertelio, radijo teatras - savotiškas žanras, kur galioja labai specifinės žaidimo taisyklės. „Jeigu teatre yra scenografija, vizualika, galima pasitelkti net kvapus, čia yra tik garsas, tik klausytojo ausys. Pačiam buvo didžiulis iššūkis: kaip padaryti, kad pjesė būtų įdomi vien klausant, kaip išlaikyti klausytojo dėmesį? Bandžiau save įsivaizduoti klausytojo, kuris įsitraukia ir nenori perjungti stoties, vietoje, tai ir buvo tas lakmuso popierėlis..." - pasakoja Justas.

Iš viso konkurse buvo gauti 36 kūriniai, kuriuos vertino LRT sudaryta vertinimo komisija: radijo laidų autorė Gailutė Jankauskienė, dramaturgai Daiva Čepauskaitė, Herkus Kunčius ir Mindaugas Nastaravičius.  Komisijos pirmininkė -LRT kultūros laidų redakcijos vadovė Jolanta Kryževičienė. Paskelbti konkurso nugalėtojai:

I vieta  ir 1300 eurų premija - Justui Terteliui už pjesę „CV arba kas aš esu?",

II vieta ir 800 eurų premija - Petrui Palilioniui už pjesę „Meilės ieškotojai",

III vieta ir 600 eurų premija - Žydrūnui Drungilui už pjesę „Mėnulio pudra". 

Specialus asociacijos LATGA prizas už originalumą ir 300 eurų premija skirta Justui Terteliui už pjesę „CV arba kas aš esu?".

Premijuotos pjesės bus statomos Lietuvos radijo teatre ir transliuojamos per LRT RADIJO bei LRT KLASIKOS programas.

Pagrindinis šio konkurso tikslas - skatinti profesionalių dramaturgų, jaunų autorių kūrybą, atrasti naujus talentus, kelti klausytojų, režisierių, aktorių susidomėjimą radijo teatru ir LRT aukso fondą papildyti naujais, įdomiais spektakliais.

 

Virginija Bunevičiūtė

Atstovė ryšiams su visuomene

S. Konarskio g. 49,

LT-03123 Vilnius

Tel. +3705 236 3240

Mob. +370 686 91963

Faks. +370 5 2363208

lrt@lrt.lt www.lrt.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2016-07-21 11:15
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media