2024 m. balandžio 18 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Radijas

*print*

Archyvas

 

2018-04-24Trispalvės 100-mečio proga – speciali LRT RADIJO laida iš Lukiškių aikštės: kiek mums svarbūs valstybės simboliai?

LRT RADIJAS rengia specialią laidą, skirtą Trispalvės 100-mečiui. Tiesioginės transliacijos iš Lukiškių aikštės kviečiame klausytis trečiadienį, balandžio 25 d. nuo 16 iki 18 val. Laidą veda Agnė Skamarakaitė ir Deividas Jursevičius, prodiuseris Vytautas Markevičius.

2018-04-13Apdovanoti lietuviškų radijo laidų autoriai - konkurso „Pragiedruliai“ nugalėtojai

2018 m. balandžio 12 d. Vaidilos teatre įvyko iškilminga ceremonija, kurios metu buvo apdovanoti geriausių lietuviškų radijo ir televizijos laidų autoriai. Š. m. sausio mėn. Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK) jau šešioliktą kartą paskelbė seniai jau tapusį tradiciniu konkursą „Pragiedruliai“. Jo metu buvo vertinamos 2017 m. pirmą kartą transliuotos radijo ir televizijos laidos.

2018-04-05Lietuvos Nepriklausomybės 100 – mečiui. Pokalbis per Lietuvos radiją su Stasiu Antanu Bačkiu: Diplomatų priešinimasis sovietų okupacijai

1993 metų gruodžio 24 dieną per Lietuvos radiją buvo transliuotas pusvalandinis mano pokalbis su Lietuvos diplomatijos patriarchu Stasiu Antanu Bačkiu, kuris su žmona Ona grįžo į Lietuvą po 55 metų priverstinės emigracijos ir apsigyveno Vilniaus senamiestyje netoli universiteto. Nekartą teko lankytis jų jaukiame bute ir buvau nuoširdžiai sutiktas. Pateikiu svarbiausias pokalbio ištraukas.

2018-03-06Radijo laidų vedėjas Vaidas Leliuga kolegoms iš kelionės parvežė Oskarą

Radijo stoties „Power Hit Radio“ laidų vedėjas Vaidas Leliuga jau grįžo iš svajonių kelionės po Jungtines Amerikos Valstijas.

2018-03-04„X Faktoriaus“ nugalėtojai Dovydas ir Šarūnas pradeda darbą radijuje

„X Faktoriaus“ nugalėtojų grupės „120“ narių Dovydo ir Šarūno balsus galėsite kasdien girdėti radijo stoties „Power Hit Radio“ eteryje. Rytinę laidą vesiantys vaikinai tikisi priprasti prie naujo gyvenimo ritmo ir nepramiegoti ankstyvos laidos.

2018-02-19LRT RADIJO lietuviškų dainų konkurse nugalėjo Manto Jankavičiaus atliekama daina (1)

Vasario 18 d. specialioje LRT RADIJO laidoje paskelbti lietuviškų dainų konkurso nugalėtojai. Pirmąja vieta ir 2000 EUR prizu dalijasi Manto Jankavičiaus atliekama daina „Dangus nesibaigia“ ir Vyganto Kazlausko „Susitikimas“.

2018-02-17LRT RADIJO teatre – premjera: Dainiaus Dirgėlos „Ąžuolas“

Nacionalinio radijo eteryje – LRT RADIJO dramaturgijos konkurso „Kviečia radijo teatras“, skirto Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui, II vietos laureato Dainiaus Dirgėlos pjesės „Ąžuolas“ premjera.

2018-02-12LRT RADIJAS leidžiasi į antrą kelionę „Aplink Lietuvą“

LRT RADIJO žurnalistai Rūta Kupetytė ir Edvardas Kubilius vasario 12 dieną leidosi į kelionę „Aplink Lietuvą“. Visą savaitę jie domėsis, kaip gyvena valstybės atkūrimo 100-metį švenčianti Lietuva.

2018-01-28LRT RADIJO projektas „Aplink Lietuvą 2017” – sėkmingiausias turizmą skatinantis žiniasklaidos projektas

LRT RADIJO projektas „Aplink Lietuvą 2017” su Rūta Kupetyte ir Edvardu Kubiliumi – sėkmingiausias turizmą skatinantis 2017 metų žiniasklaidos projektas. Jis buvo pagerbtas kasmet vykstančiuose apdovanojimuose „Turizmo sėkmingiausieji“. Už turizmo asociacijų bei turizmo specialistų išrinktus nominantus balsus internete atidavė apie 10 tūkst. gyventojų. Turizmo oskarus – vėtrunges – įteikė ūkio ministras Virginijus Sinkevičius.

2018-01-20Apolinaras Juodpusis: Ar brangus eterio laikas?

Kai per Lietuvos radiją (per tą negrabų LRT !) prasitariama apie reklamą, dažnai pabrėžiama, koks brangus eterio laikas. Ar tikrai jis brangus, ar jis branginamas? Štai, pavyzdžiui, prieš ryto 8 valandos žinias Lietuvos radijas transliuoja keletos minučių trukmės socialinių tinklų apžvalgą. Ko tik neišgirstame, ko tik nesužinome – reikia ar ne, įdomu ar visai ne. Štai penktadienio rytą (sausio 19) sužinojome „pasaulį sukrėtusią sensaciją“ – Naujosios Zelandijos premjerė... laukiasi, ji būsianti mama! Arba dar. Kažkokia keistuolė iš JAV ant šaliko išsispausdino savo disertaciją?! Panašių “naujienų” išgirstu beveik kasryt. O juk visa tai panašu į pigokų paskalų atkartojimą, tad ir norisi paklausti, ar tasai LRT taip tevertina eterio laiką?

2018-01-19Euroradijas mini Baltijos valstybių 100-metį koncerto „Taip skamba Baltija“ transliacija iš trijų sostinių

2018 metais Valstybės 100-metį mini trys Baltijos šalys. Pirmieji šimtmečio varpai nuskambės Lietuvoje vasario 16-ąją, Estijoje – vasario 24-ąją, o Latvija savo sukaktį minės lapkričio 18 dieną. Visa Europa apie tai išgirs sausio 22 dieną vyksiančioje trišalėje Euroradijo koncerto „Taip skamba Baltija“ transliacijoje, kurioje dalyvaus visų trijų šalių atlikėjai, nacionalines vertybes puoselėjantys šiuolaikinio folkloro žanruose.

2018-01-16LRT RADIJO lietuviškų dainų konkurse – žinomi vardai (kviečiame balsuoti)

Apie viską kalbėsime ir klausysimės antrojo turo dainų „Muzikinio vidudienio” laidose per LRT RADIJĄ. Klausykitės, vertinkite ir balsuokite už Jums patinkančias dainas portale LRT.lt: http://www.lrt.lt/projektai/radijodainos/dainos#skip“, – ragina B. Paškevičienė.

2017-12-29Antanas Šimkūnas: Sausio 13 - oji užsieniečių akimis

Dramatiška 1990 m. sausį teko vadovauti Radijo monitoringui, užrašinėti užsienio radijo pranešimus apie Lietuvą, perduoti surinktą informaciją Aukščiausiosios Tarybos vadovybei. Pasaulis suklusęs sekė įvykius ne tik Persijos įlankoje, kur prasidėjo Kuveito vadavimas nuo Irako okupacijos, bet ir Sovietų Sąjungos rengimąsi agresijai prieš Baltijos valstybes.

2017-12-28Radijo teatro premjera: „Vilius Karalius“ – pirmasis vaidybinis Lietuvos radijo serialas

Lietuvos radijas 2017-uosius, rašytojos Ievos Simonaitytės jubiliejinius metus, palydi premjera. Sukurtas pirmasis radijo vaidybinis serialas „Vilius Karalius“ – Ievos Simonaitytės romano motyvais. Jame atsiskleis ištisa Mažosios Lietuvos epocha ir dramatiški žmonių likimai. Serialo režisierius Juozas Javaitis. Vaidina įvairių kartų talentingi aktoriai.

2017-12-23LRT RADIJO kelionė aplink Lietuvą – vienas sėkmingiausių žiniasklaidos projektų, skatinančių turizmą

Turizmo departamento organizuojamame geriausių šių metų turizmo projektų konkurse kaip vienas sėkmingiausių žiniasklaidos projektų, skatinančių turizmą, nominuota ir LRT RADIJO kelionė aplink Lietuvą. Ši LRT RADIJO kelionė dėl apdovanojimo varžosi su dar dviem pretendentais.

2017-12-08Nauja veikla Nacionalinėje bibliotekoje – Radijo klausykla

Nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, Muzikavimo erdvė (V aukštas), gruodžio 9 diena, 15 valanda: ateikite, užmerkite akis ir atverkite ausis. Garso pasakojimų entuziastai kviečia į Radijo klausyklą. Čia jaukiai, prietemoje pasislėpę nuo kasdienybės triukšmo, klausomės specialiai atrinktų radijo pasakojimų iš Lietuvos ir pasaulio kūrėjų archyvų. Visai kaip kino seanse, tik vaizdus kuriame patys.

2017-12-01LRT RADIJO žurnalistei Aušrai Jaruševičiūtei-Juraitei – garbingos pareigos UNESCO

LRT RADIJO laidos „Ryto garsai“ prodiuserė, žurnalistė Aušra Jaruševičiūtė-Juraitė 4 metų kadencijai išrinkta į UNESCO Taptautinės komunikacijos plėtros programos (IPDC) tarpvyriausybinę tarybą eksperte nuo Lietuvos.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media