2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Radijas

*print*

Archyvas

 

2014-03-25Radijo laidos vedėjams sunkiai sekėsi raminti Žemės referendumo organizatorių

„Šitiek prakentėjome, iškęsime ir dar. Tačiau manau, kad atsiranda vis daugiau žmonių, kuriems verda ir kraujas, ir protas. Tai veda prie neprognozuojamų dalykų"— radijo „Laisvoji banga" aktualių pokalbių laidai „Vox Populi" sakė vienas Žemės referendumo organizatorių, ūkininkas Pranciškus Šliužas. Diskutuojant apie tai, kad referedumas nebegalės būti surengtas gegužės 25 d. kartu su Europos Parlamento rinkimais ir galimu antruoju Prezidento rinkimų turu, tiesioginiame eteryje pašnekovas aršiai kritikavo anksčiau jo pasisakiusius Seimo narius Remigijų Šimašių ir Stasį Šedbarą: „Kai po Seimo Kaimo reikalų komiteto posėdžio stovėjau balkone, gailėjausi nesurinkęs visų savo vištų kiaušinių ir neapmėtęs visų konservatorių ir liberastų. Eilinį kartą buvau sukrėstas tokio tyčiojimosi iš žmogaus valios. Galvojame apie akcijas, kaip galėtume pasityčioti iš čia šnekėjusių politikų", — niekinančiu epitetu Seimo narių atžvilgiu savo planus dėstyti baigė P. Šliužas.

2014-03-22Su „Happyendless“ kurį laiką nebekoncertuojantis Saulius Prūsaitis ramina gerbėjus: grupės jis nepaliko

Lietuvos muzikiniame pasaulyje vis garsiau aidint kalboms, kad grupės „Happyendless“ lyderis Saulius Prūsaitis atsiskyrė nuo kolektyvo ir ėmė muzikuoti tik savarankiškai, patys grupės muzikantai tokią informaciją neigia: „Happyendless“ ir Sauliaus bendra veikla šiuo metu tėra laikinai sustabdyta – S.Prūsaitis niekur nepabėgo ir svarstomi nauji grupės planai.

2014-02-15Marijos radijas: nauja laida “Prie šeimos židinio”

Penktadieniais 17.20 val. kviečiame klausytis Šeimos metams skirtos naujos Marijos radijo laidos "Prie šeimos židinio". Laida kartojama pirmadieniais 8.00 val. Taip pat laidų galima pasiklausyti ir internetiniame archyve.

2014-02-06Prasideda geriausių radijo ir televizijos laidų konkursas „Pragiedruliai”

Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK) kartu su Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondu vėl skelbia tradicinį - jau dvyliktąjį geriausių radijo ir televizijos laidų konkursą „Pragiedruliai“. Medžiagą konkursui reikia pateikti iki 2014 m. kovo 17 d. Vertinimo komisija laidas peržiūrės ir jas įvertins iki 2014 m. balandžio 30 d. Konkurso „Pragiedruliai“ apdovanojimų vakaras numatomas 2014 m. gegužės 8 d. Apie jį konkurso dalyviai bus informuoti papildomai.

2014-01-21Vidmantas Valiušaitis - naujasis "Laisvosios bangos" vadovas (2)

„Lengvas intelektualumas" - pristatydamas savo programą kolektyvui, išskirtinį "Laisvosios bangos“ bruožą pabrėžė Vidmantas Valiušaitis, naujasis radijo direktorius. Jis teigė, kad bet kurios žiniasklaidos priemonės veidą formuoja joje dirbantys žmonės. "Laisvoji banga“, skaičiuojanti dvidešimt pirmuosius savo gyvavimo metus, turtinga ryškiomis žurnalistikos asmenybėmis: Ginas Dabašinskas, Audrys Antanaitis, Arūnas Brazauskas, čia dirba subtilaus skonio muzikos redaktorius Aurimas Gelžinis, daugelis kitų kūrybingų asmenybių.

2014-01-16LRT išdalino 2013-ųjų "Auksines bites". Daug jų teko ir radijo žurnalistams

88-uosius skaičiuojantis Lietuvos nacionalinis transliuotojas trečiadienio vakarą Nacionaliniame dramos teatre surengė tryliktuosius geriausių savo darbuotojų ir vertingiausių projektų apdovanojimus „Auksinės bitės“.

2014-01-13Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas skelbia radijo ir televizijos kultūros ir šviečiamųjų projektų konkursą, kuriame bus paskirstytos iš mokesčio už transliavimo ir retransliavimo licencijas

Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas skelbia radijo ir televizijos kultūros ir šviečiamųjų projektų konkursą, kuriame bus paskirstytos iš mokesčio už transliavimo ir retransliavimo licencijas gautos lėšos.

2014-01-012013-ųjų "Kultūros šviesuliu" išrinktas operos meno propaguotojas R. Kazakevičius

Interneto lankytojai išrinko 2013-ųjų „Kultūros šviesulį". Juo tapo operos meno propaguotojas medicinos mokslų daktaras Rimgaudas Kazakevičius. Jau daugelį metų jis kolekcionuoja vertingiausius operos įrašus, kuriais dalinasi su visuomene, rengdamas viešus operos vakarus, pristatydamas pasaulio teatrų naujienas.

2013-12-30LRT radijo 2013-ųjų „Metų žmogus“ – „Snaigės“ žygių organizatorius A. Jucevičius

Kaip ir kasmet metų pabaigoje, LRT radijas renka Metų žmogų. LRT radijo laida „Ryto garsai“ penktadienį paskelbė, kad šiemet juo tapo keliautojas, alpinistas, sveikatingumo renginių organizatorius Algimantas Jucevičius. Jis daugiau nei penkis dešimtmečius rengia masinius „Snaigės“ žygius lygumų slidėmis, taip pat pėsčiųjų žygius bei pažintines turiadas į kalnus.

2013-12-24LRT radijo teatre - premjera: pjesė "Pavojingos iliuziuzijos"

Gruodžio 29 d., sekmadienį, LRT radijo teatre - premjera. Kviečiame klausytis radijo pjesės „Pavojingos iliuzijos", sukurtos Stefano Zweigo (Cveigo) romano „Širdies nerimas" motyvais. Scenarijaus autorė ir režisierė Vida Mikšytė. Garso režisierė Sonata Barčytė-Jadevičienė. Vaidina aktoriai Brigita Arsobaitė ir Giedrius Arbačiauskas.

2013-12-23Interneto lankytojai nuspręs, kam atiteks 2013-ųjų „Kultūros šviesulio“ titulas

Nacionalinio transliuotojo radijo programa LRT Klasika laida renka 2013-ųjų „Kultūros šviesulį“ – žmogų, šiais metais daugiausiai nuveikusį bet kurioje kultūros srityje. Jau šeštąjį kartą rinkimus inicijuojanti LRT Klasikos laida „Ryto allegro“ pagal klausytojų laiškus išrinko penkis kandidatus.

2013-12-20LRT renka savo „oskarus“ – 2013-ųjų „Auksines bites“

Kaip ir kasmet, besibaigiančių ir prasidedančių metų sandūroje Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija rengia darbščiausių, talentingiausių, kūrybingiausių darbuotojų bei sėkmingiausių projektų apdovanojimus. Jau ne vienerius metus „Auksinių bičių“, anksčiau vadintų „bitinukais“, nugalėtojus renka ne tik LRT darbuotojai, bet ir visi norintys. Iki sausio 9-osios tai galima padaryti portale LRT.lt (http://www.lrt.lt/projektai/bitinukai2013).

2013-12-18Nutraukta laidinio radijo veikla

Š. m. gruodžio mėn. VšĮ „Teleradijo kompanija Hansa“ galiausiai nutraukė neteisėtą savo veiklą, kurią vykdė neturėdama jai būtinos Lietuvos radijo ir televizijos komisijos (toliau – Komisija) licencijos.

2013-12-11„Atrask Lietuvą“: pramoninis geležinkelių turizmas

„Atrask Lietuvą“ šeštadienį, gruodžio 14 d., 15.03 val. ir pirmadienį, gruodžio 16 d., 16.03 val. per LRT RADIJĄ. Laidos vedėja Jolanta Jurkūnienė.

2013-12-10Susumuoti konkursų radijo transliavimo licencijoms gauti rezultatai

Lietuvos radijo ir televizijos komisija susumavo keturių konkursų - transliuoti radijo programas Dieveniškėse, Joniškyje, Šilutėje ir Druskininkuose - rezultatus.

2013-12-05„Atrask Lietuvą“ per LRT RADIJĄ apie Balsių mitologinį parką

Per LRT RADIJĄ laida „Atrask Lietuvą“ šeštadienį, gruodžio 7 d., 15.03 val. ir pirmadienį, gruodžio 9 d., 16.03 šį kartą bus apie Balsių mitologinį parką. Balsiai – tai nuostabioje gamtoje, gražiame Vilniaus krašte, įsikūręs modernus gyvenamųjų namų rajonas. Jį supa trys piliakalniai, Verkių regioninis parkas, Žalieji ežerai, Neris, Europos parkas. Pasitikdama Lietuvos tūkstantmetį, Balsių bendruomenė kartu su menininkais pradėjo kurti Balsių mitologinį parką.

2013-11-29Kvietimas žiniasklaidai. „LRT Opus metai Ore“ koncertas

Lapkričio 30-ą (šeštadienį) menų fabrike „Loftas“ rengiame metų koncertą „LRT Opus metai Ore“ ir savotišką projekto vienerių metų gimtadienį. Koncertas bus filmuojamas ir tiesiogiai transliuojamas radijo bangomis, vėliau perkeliamas į televiziją bei internetą. Maloniai kviečiame žiniasklaidą. Dėl akreditacijų į koncertą, prašome kreiptis žemiau nurodytais kontaktais.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media