2024 m. balandžio 18 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Radijas

*print*

Archyvas

 

2021-01-0622 km minint Laisvės gynėjų dieną – unikali radijo ekskursija „Kalbanti Sausio 13-osios istorija“

22 km minint Laisvės gynėjų dieną – unikali radijo ekskursija „Kalbanti Sausio 13-osios istorija“. Laisvėje gimusios kartos Sausio įvykius pažįsta tik iš istorijos vadovėlių, artimųjų pasakojimų. Minėdama Sausio 13-osios trisdešimtmetį, LRT įgyvendino idėją sukurti unikalią radijo ekskursiją „Kalbanti Sausio 13-osios istorija“, kurią galima apeiti virtualiai specialiame LRT.lt polapyje arba aplankyti objektus gyvai ir prie jų klausytis įrašytų istorijų.

2020-12-19LRT RADIJAS – daugiausia ekspertų cituojanti žiniasklaidos priemonė

Lietuvos žurnalistikos centras atliko žiniasklaidos monitoringą, kuriuo buvo siekiama atskleisti ekspertų citavimo tendencijas Lietuvos žiniasklaidoje. Rezultatų duomenimis, lyginant medijas – daugiausia ekspertų cituoja LRT RADIJAS, kuriame rugpjūčio–spalio mėnesiais ekspertai buvo cituoti 401 kartą.

2020-11-27Monsinjoras Vytautas Kazlauskas – kunigas, pralaužęs sovietų informacinę blokadą

1919 m. rugsėjo 5 d., Avikilų k, Marijampolės apskrityje, gimė ilgametis (1950–1988) Vatikano radijo lietuviškų laidų vadovas mons. Vytautas Kazlauskas. Profesorius, teologijos daktaras V. Kazlauskas buvo pirmasis atkurto Vytauto Didžiojo universiteto kapelionas, dėstytojas, „Vaiko tėviškės namų“ bendrijos steigėjas.

2020-11-27Vatikano radijo lietuvių programai – 80 metų. Sveikiname! (1)

Šventojo Sosto komunikacijos dikasterija šiemet mini aštuonių Vatikano radijo programų sukaktis, tarp jų ir programos lietuvių kalba aštuoniasdešimtąsias metines. Pirmoji laida lietuvių kalba buvo transliuota 1940 m. lapkričio 27 d.

2020-11-15Žinių radijas įkopė į trečiąjį dešimtmetį

„Žinių radijas“ – 2000 m. kovo 7 d. įkurta radijo stotis. Veiklos pradžioje transliavęs vien operatyviai atnaujinamas žinias, šiandien „Žinių radijas“ yra tapęs žiniasklaidos priemone, per savaitę parengiančia 120 laidų ir į jas sukviečiančia aukščiausius šalies vadovus, politikus, verslo atstovus, visuomenės veikėjus ir savo sričių lyderius. UAB „Žinių radijas“ yra vienintelė privataus kapitalo finansuojama informacinio formato radijo stotis Lietuvoje.

2020-10-08Žinių radijas žengia į sutelktinio finansavimo platformą „Patreon“

Žinių radijas žengia į sutelktinio finansavimo „Patreon“ platformą, veikiančią mėnesinio prenumeratos mokesčio principu, ir čia siūlo vartotojams prenumeruoti kokybišką niekur kitur neskelbiamą Žinių radijo turinį. Priklausomai nuo pasirinktų prenumeratos „Patreon“ platformoje planų, vartotojai galės peržiūrėti specialiai jiems kuriamas įvairaus formato laidas, diskutuoti tik rėmėjams skirtose grupėse, siūlyti temas radijo laidoms ar dalyvauti nuotolinėse klausimų-atsakymų sesijose su radijo laidų vedėjais bei kitais visuomenei žinomais ir įdomiais žmonėmis. Surinktas lėšas ketinama paskirstyti tarp radijo turinio kūrėjų, rašoma Žinių radijo pranešime spaudai.

2020-08-31Statome naują Marijos radijo studiją ir koplyčią! (1)

Dabar Marijos radijas stato naują studiją ir koplyčią. Šie pastatai kyla Kauno senamiestyje, Vilniaus gatvėje, netoli arkikatedros bazilikos.Radijo veiklai ir statybai labai reikia Jūsų visų paramos.

2020-08-29Vaikų radijo teatro premjera: Vytautės Žilinskaitės pjesė „Karklo šakelė“

Rugpjūčio 30 d. 10.05 val. LRT RADIJO laida „Vaikų radijo teatras“ pristato premjerą – Rimanto Driežio spektaklį „Karklo šakelė“ pagal to paties pavadinimo Vytautės Žilinskaitės pjesę.

2020-08-27Naujame LRT RADIJO sezone – naujos laidos apie pilietiškumą, verslumą, gyvenimą „už Vilniaus“, 90-uosius ir detektyvus

Rugpjūčio 31 d. prasideda naujasis LRT RADIJO sezonas, kuriame klausytojų laukia naujos laidos apie verslą, istoriją, pilietiškumą, kultūrą ir transliacijos apie svarbiausius Lietuvos bei pasaulio įvykius. Naujosios laidos LRT RADIJO eteryje skambės darbo dienomis nuo 18 val. – iki tol šiuo laiku buvo kartojamos 12 val. transliuotos laidos.

2020-08-21Laisvės kelio dalyvių srautus koordinuoti padės LRT RADIJAS. LRT kviečia atsinešti kardelius

LRT jungiasi prie „Laisvės TV“ iniciatyvos ir rugpjūčio 23 d. kviečia Lietuvos žmones į Laisvės kelią, kuris nusidrieks iš Vilniaus Katedros aikštės į Baltarusijos pasienį. Lietuvos žmones LRT kviečia atsinešti kardelius – gėles, su kuriomis prieš 31-erius metus stovėjome Baltijos kelyje.

2020-08-18LRT eteryje - baltarusių laisvės dainos

Palaikydama Baltarusijos žmones, LRT transliuoja laisvės dainas baltarusių ir rusų kalbomis, tarp jų ir grupės „Kino" dainą „Peremen" („Permainų"), tapusią baltarusių laisvės kovų simboliu. Dainos jau skamba LRT RADIJO, LRT OPUS ir LRT KLASIKOS eteryje. Artimiausiu metu Baltarusijos atlikėjų dainų vaizdo įrašai bus pradėti transliuoti ir LRT televizijų programų eteryje. LRT RADIJO programų departamento vadovas Giedrius Masalskis sako, kad eteryje skambančios dainos yra vienas iš būdų išreikšti palaikymą taikiai protestuojantiems Baltarusijos piliečiams.

2020-07-29Norėdami pasiklausyti radijo, Lietuvos gyventojai pirmiausia įsijungia LRT RADIJĄ

Birželį atliktos reprezentatyvios „Baltijos tyrimų“ apklausos duomenimis, dažniausiai tie gyventojai, kurie nori pasiklausyti radijo, pirmiausia įsijungia LRT RADIJĄ. Taip teigia beveik kas šeštas Lietuvos gyventojas (17 proc.).

2020-07-09Radijo stotis “Amerikos balsas”: Kaip buvo palaidota Lietuvos nepriklausomybė

Prieš 80 metų, 1940 metų rugpjūčio 3 dieną, SSRS AT „patenkino LTSR prašymą priimti į broliškų tautų šeimą“. „Priėmimo“ scenarijų parašė Josifas Visarionovičius. O jį labai kruopščiai ir greitai įgyvendino NKVD (nuo 1954 metų KGB). Taip dabar Vladimiras Vladimirovičius, kopijuodamas Josifo Visarionovičiaus scenarijų, priima „prašymus“ prijungti prie Rusijos dalį Ukrainos, Sakartvelo, Moldovos teritorijų ir planuoja naujus „prašymus“. Pirmasis Josifo Visarionovičiaus sukurtos tragikomedijos veiksmas vyko Kaune 1940 metų liepos 21 dieną, skubiai surinkus vadinamąjį Liaudies Seimą. Kas tuomet dėjosi Kaune, tame Seimo posėdyje, smulkiai papasakojo jo narys, rašytojas Liudas Dovydėnas. Lino Rimkaus pokalbį su Liudu Dovydėnu 1988 metų rugpjūčio 1 dieną transliavo „Amerikos balsas“.

2020-07-01„Karantino lyriką“ keičia „Vakaro lyrika“: LRT kviečia prieš miegą klausytis poezijos (1)

„Karantino lyriką“ keičia „Vakaro lyrika“ – per LRT RADIJĄ ir LRT KLASIKĄ kas vakarą, nuo 22.50 val. 10 minučių bus skiriama poezijai. Poetų eiles skaitys skirtingų kartų Lietuvos aktoriai – ir jau puikiai pažįstami, patys rengiantys poezijos skaitymo vakarus, ir visai jauni, radijo eteryje skaitysiantys poeziją pirmąkart.

2020-06-1094-ąjį gimtadienį švenčiantis LRT RADIJAS kviečia švęsti kartu (1)

Birželio 12 d. LRT RADIJAS, švęsdamas 94-ąjį gimtadienį, iš Vinco Kudirkos aikštės Vilniuje rengs tiesiogines transliacijas – nuo 10 val. klausytojai turės progą ne tik išgirsti, bet ir pamatyti pamėgtus radijo laidų vedėjus. Taip pat vyks transliacijos ir iš LRT Kauno redakcijos – pirmieji lietuviški šaukiniai radijo eteryje nuskambėjo iš Kauno 1926 m. birželio 12 d. 19 valandą.

2020-06-01LRT RADIJAS pasitinka vasarą su atsinaujinusiais programų tinkleliais

Net kelias naujienas šiai vasarai parengė LRT RADIJAS. Nuo birželio 1 d. į radijo eterį sugrįžta laida „Vasaros popietė“, kurios vedėjų gretas papildė du nauji veidai – televizijos laidų vedėja Lavija Šurnaitė ir populiariosios muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys. Kartu su jais laidą pasikeisdami ves „Vasaros popietės“ klausytojams jau pažįstami vedėjai: Gabrielė Martirosian, Ignas Krupavičius, Gerūta Griniūtė ir Darius Užkuraitis.

2020-05-29Teta Beta atsisveikina su radijo klausytojais

Po daugiau nei 50 metų darbo eteryje Bernadeta Lukošiūtė, daugeliui pažįstama kaip Teta Beta, atsisveikina su klausytojais ir kviečia paskutinės laidos „Tetos Betos viktorina“ klausytis šį sekmadienį, gegužės 31 d., nuo 10.05 val. per LRT RADIJĄ.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media