2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Radijas

*print*

Archyvas

 

2018-09-07Radijo žurnalistei Vitai Ličytei - prestižinė Ake Blomstrom vardo stipendiją

LRT RADIJO dokumentinių laidų autorė Vita Ličytė laimėjo prestižinę Ake Blomstrom vardo stipendiją, kasmet kūrybinio konkurso būdu skiriamą vos keliems perspektyviems jauniems profesionalams.

2018-09-07LRT RADIJO dokumentika – prestižiniame PRIX EUROPA festivalyje

LRT RADIJO pasakojimas apie susitikimus su vilkais nominuotas tarptautiniame PRIX EUROPA festivalyje Radijo dokumentikos kategorijoje ir dėl apdovanojimo varžysis drauge su kitais 28 kūriniais iš įvairių žemyno šalių.

2018-09-04LRT RADIJUJE – nauja autorinė M. Mikutavičiaus laida „Darbas – ne vilkas“

LRT RADIJUJE startavo nauja autorinė žinomo atlikėjo ir visuomenininko Marijaus Mikutavičiaus laida „Darbas – ne vilkas“. Laida bus transliuojama kiekvieną antradienį po vidurdienio žinių, 12 val. 12 min.

2018-08-28LRT RADIJUJE kunkuliuos Vytaro Radzevičius puodai

Žurnalistas, keliautojas, kulinarijos knygų autorius Vytaras Radzevičius imasi naujo iššūkio: netrukus jis pradės vesti laidą „Pasaulio puodai“, kurią transliuos LRT RADIJAS. Laidos kviečiame klausytis trečiadieniais po 12 valandos žinių. Pirmoji laida – jau rugsėjo 5 dieną.

2018-08-22Ko nežinojome šiapus geležinės uždangos: Užsienio radijo pranešimai apie padėtį sovietų okupuotoje Lietuvoje (1)

Visą sovietmetį klausiausi ir užrašinėdavau, ką apie padėtį Lietuvoje praneša užsienio radijo stotys, nors tai buvo sudėtinga, nes okupantai bijojo tiesos ir brutaliai trukdė užsienio radijo pranešimus. Tačiau kai pradėjau dirbti Lietuvos radijuje, galėdavau susipažinti su „Radijo biuleteniais“, kuriuos rengdavo speciali darbuotojų grupė, užrašinėjanti ir šifruojanti užsienio „priešiško“ radijo laidas.Tų biuletenių būdavo atspausdinama vos keli egzemplioriai, skirti aukščiausiems vadovams. Kad nepaplistų, jie būdavo saugomi seifuose arba sunaikinami. Įdomesnius faktus man pavyko užfiksuoti savo užrašuose.

2018-08-10 PO PUČO MASKVOJE. 1991 09 06 Lietuvos radijo laida „Pasaulis ir Lietuva“

Radijo žurnalistas Antanas Šimkūnas: "Man malonu pristatyti laidos dalyvius, kolegas, kuriuos jūs dažnai girdite per „Amerikos balsą“ ir „Laisvosios Europos“ radiją. Tai Kęstutis Girnius iš „Laisvosios Europos“ ir Romas Sakadolskis iš „Amerikos balso“, kurie dabar yra Lietuvoje ir drauge su jais pabandysime paanalizuoti situaciją Lietuvoje ir jos padėtį ryšium su pasikeitimais Rytuose ir Vakaruose".

2018-08-07„Power Hit Radio“ klausytojus džiugina naujas balsas

Rūta Žibaitytė, daugeliui geriau pažįstama kaip Rūta Loop, jau kurį laiką dienas leidžia linksmindama šokių muzikos radijo stoties „Power Hit Radio“ klausytojus. Anksčiau net keliuose muzikiniuose projektuose kaip dainininkė dalyvavusi Rūta jaučiasi save radusi radijuje, tačiau ir muzikos apleisti neketina.

2018-07-20LRT radijo stotys kėlėsi į Nidą

Liepos 20 dieną, penktadienį, trys Lietuvos radijo programos – LRT RADIJAS, LRT KLASIKA ir LRT OPUS – kelėsi į Nidą, iš kur nuo 12 iki 16 val. transliavo keturių valandų laidą, o vakare nuo 20 val. pakvietė į koncertą „Šimtmečio muzika: Lietuva, Latvija, Estija“ Baltijos valstybių nepriklausomybės šimtmečiui.

2018-07-181991 08 19. Pučas Maskvoje. Ką tą dieną skelbė Lietuvos radijas?

Kolega Antanas Šimkūnas pasakoja ką skelbė Lietuvos radijas per Maslvoje vykusį karinį pučą.

2018-07-13LRT radijo žurnalistų komandą papildė Mindaugas Jackevičius  (1)

LRT radijo žurnalistų gretas papildė aktualijų profesionalas Mindaugas Jackevičius. Jis – ne naujokas LRT. Mindaugas prieš dešimtmetį čia atliko žurnalistinę praktiką, taip pat daug metų nušviesdavo LRT tarybos posėdžius portalui, kuriame dirbo iki šiol. Nuo rugpjūčio 1-osios M. Jackevičius imasi jam visiškai naujos – radijo laidų vedėjo – veiklos. Jis stos už LRT RADIJO laidos „10-12” vairo, ateityje ves ir kitas aktualijų laidas.

2018-06-13Radijo laidų vedėjai atskleidė, kokių klausytojų komentarų sulaukia

Radijo laidų vedėjai daugeliui tampa savotiškais šeimos nariais, draugais ar pakeleiviais tame pačiame automobilyje. Dažnai klausytojai į radiją paskambina ne tik žaisti žaidimų, atsakyti į klausimus, bet ir pareikšti savo nuomonės apie patį laidos vedėją. Šokių muzikos radijo stoties „Power Hit Radio“ laidų vedėjai atskleidė, kokių komentarų sulaukia iš savo klausytojų.

2018-06-11LRT OPUS vasarai keliasi į pajūrį

Jau netrukus radijo stotis LRT OPUS iš modernios studijos visai vasarai išsikels ant pievos, arčiau savo klausytojų pajūryje. Jau 5-ąjį kartą jaunimo muzikos stotis leis vasarą Palangos kultūros pievoje „I love Palanga“. Birželio 25-ąją prasidedančias LRT OPUS vasaros transliacijas ves Richardas Jonaitis ir Tomas Lukaševičius. Transliacijos iš Palangos vyks kasdien nuo 17 iki 20 valandos. Vedėjai dirbs pasikeisdami – Richardą eteryje girdėsime nuo pirmadienio iki trečiadienio, Tomą – antroje savaitės dalyje.

2018-06-05Antanas Šimkūnas: radijas mano gyvenime (1)

Nuo pat vaikystės tebeskamba ausyse nežinia kur girdėti posmai – Dėdė Julijonas ir teta Leokadija Po ilgų derybų nusipirko radiją... Įsirėžė jie į atmintį ne todėl, jog tai būtų koks nors svarbus eilėraštis, o todėl, kad dainingai pasakoja apie kažkokį stebuklingą dalyką... Juk buvo negirdėta ir neregėta, kad „dėdė Julijonas ir kojas nusiauna beklausydamas žinių iš Kauno“. Ir tarytum džiaugeisi drauge su juo: „Oi, radijo dijo, kaip greit jis pas mus prigijo“.

2018-05-31Gaivus požiūris į aktualijas – naujame projekte „10-12” per LRT RADIJĄ

Jauni, energingi, kūrybingi ir šmaikštūs profesionalai stoja prie naujos LRT RADIJO laidos vairo „10-12”. Tai žurnalistai Giedrė Čiužaitė, Rūta Kupetytė, Mindaugas Aušra, Jurgita Čeponytė, Edvardas Kubilius ir Agnė Skamarakaitė. Laidą jau nuo kitos savaitės, birželio 4-osios, kviečiame klausytis darbo dienomis, kaip ir sufleruoja pavadinimas, nuo 10 iki 12 valandos.

2018-05-19LRT RADIJO dokumentika pristatoma tarptautinėje konferencijoje

Gegužės 20-24 dienomis Čekijos sostinėje Prahoje vyks tarptautinė radijo dokumentikos konferencija (angl. International Feature Conference, IFC), kasmet suburianti apie 100 šio žanro profesionalų. Kaip ir kasmet, ilgametes tradicijas turinčiame renginyje dalyviai kartu klausysis ir aptars įvairių šalių autorių kūrinius. Šių metų programoje bus pristatomas ir LRT RADIJO dokumentinis pasakojimas apie susitikimus su vilkais „Širdies formos pėdsakai“.

2018-05-04LRT RADIJO eteryje ir portale LRT.LT – išskirtinis pavasario gamtos koncertas

Gegužės 6 d., sekmadienį, 7.05 val. LRT RADIJAS ir LRT.LT vėl transliuos išskirtinį bundančios gamtos koncertą, dar vadinamą paukščių „Eurovizija“. Kasmet pirmąjį gegužės sekmadienį minima Tarptautinė paukščių choro diena, o LRT RADIJAS jau trečius metus jungiasi prie unikalios Airijos radijo RTE RADIO 1 naktinės transliacijos. Jos metu klausytojai visame pasaulyje galės išgirsti ir Lietuvos paukščių balsus, o nuo 7.05 val. ryto LRT RADIJO eteryje visą valandą skambės įvairių Europos ir pasaulio gamtos kampelių, tarp jų – ir Žuvinto biosferos rezervato paukščių choras.

2018-04-26Euroradijo koncertai – LRT klausytojams patogiu metu

Iš viso EBU kasmet pasiūlo per 3000 įvairių žanrų koncertų ir operų Euroradijo klausytojams, tad rinktis tikrai yra iš ko. Deja, dėl didėjančio gyvenimo tempo ir užimtumo LRT KLASIKOS klausytojai ne visada reikalingu metu gali įsijungti radijo imtuvą, kad išgirstų juos dominantį koncertą. Nuo šiol jie tikrai galės „pasivyti“ jiems patinkančią muziką LRT Mediatekoje ir klausytis patogiu metu 30 dienų nuo transliacijos per radiją.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media