2024 m. balandžio 27 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Radijas

*print*

Archyvas :: 2015-ųjų LRT RADIJO „Metų žmogaus“ titulas – vaikų svajonių pildytojams

2015-12-29
 
Julius Gregorauskas ir Andrius Čepkus

Julius Gregorauskas ir Andrius Čepkus

 

LRT RADIJO „Metų žmogaus" titulas šiemet skiriamas vaikų svajonių pildytojams -  pusbroliams Juliui Gregorauskui ir Andriui Čepkui. Per vieną kelionę į Monblano viršūnę vyrai nubraižė svajonių fabriko kontūrus ir  jau šeštus metus leidžia sunkiai gyvenantiems vaikams patikėti, kad svajoti verta. Per tuos metus pavyko išpildyti daugiau kaip 35 000 vaikų svajones. 

Vaikų svajonės labai žemiškos - nuo šiltų batų ar paltuko iki dviračio ar Barbės namelio. Dabar Julius ir Andrius jau nebesuskaičiuoja, kiek vaikų svajonių yra išpildę, o ir pačių svajonių pildytojų, kurie prisijungia prie projekto „Vaikų svajonės", kasmet daugėja.       

„Kadangi kartu su pusbroliu dirbome IT sektoriuje, supratome, jog technologijos padėtų geros valios žmonėms pasiekti vaikus, kuriems reikalinga pagalba. Tuo tarpu išsamesnis projekto planas susidėliojo bekopiant į aukščiausią Europos viršukalnę - Monblaną. Pasitaikė blogi orai, todėl turėjome galybę laiko pasitarti - tuo metu ir susiformavo projekto pamatai", - pasakojo „Vaikų svajonių" sumanytojas Julius Gregorauskas.

Svajonės renkamos iš socialinės rizikos šeimose augančių vaikų. Pagal įstatymus, į šią grupę patenka problemų su smurtu, priklausomybėmis ar finansais turinčios šeimos. Pastarosios oficialiai įtraukiamos į savivaldybių socialinės rizikos šeimų sąrašus, todėl socialiniai darbuotojai periodiškai aplanko net ir pačius tolimiausius vienkiemius - tokiu būdu visų vaikų norai būna išgirsti.

„Socialiniai darbuotojai stengiasi padėti, pagerinti esamą situaciją ir, bendraudami, sužino, apie ką svajoja vaikai. Pastarųjų svajonės perduodamos mums, o mes, su savanorių pagalba, jas suvedame į savo puslapį, kur jas gali pamatyti visi norintieji, - sakė J. Gregorauskas. - Tiesa, esame priklausomi nuo to, kiek svajonių socialiniams darbuotojams pavyksta surinkti ir kiek savivaldybių sutinka bendradarbiauti, nes tiesiogiai bendrauti su nepilnamečiais neturime teisės. Džiaugiamės, kad šio projekto dėka yra ne tik įgyvendinamos svajonės, bet dauguma šeimų ima bendrauti su savo geradariais ir matytis kur kas dažniau: ilgainiui mūsų tarpininkavimo nebereikia ir tai yra puiku."

LRT RADIJO „Metų žmogaus" rinkimai vyko jau dvyliktą  kartą. Pirmasis LRT RADIJO „Metų žmogus" - Prezidentas Valdas Adamkus.

*-*-*

Apie „Vaikų svajonių" projektą:

„Vaikų svajonių" veikla pagrįsta savanoriškumo principu: visi jį organizuojantys žmonės, projekto partneriai ir savivaldybių socialiniai centrai, besirūpinantys šiais vaikais, projekte dalyvauja savanoriškai bei neatlygintinai, projekto įgyvendinimui aukodami savo asmeninį laiką ir kitus išteklius. Projektas „Vaikų svajonės" - tai tarpininkas tarp Lietuvos savivaldybių socialinių darbuotojų, kurie rūpinasi socialinės rizikos šeimose augančiais vaikais, ir geros valios žmonių, kurie nori įgyvendinti šių vaikų svajones. Projekto įgyvendintojai suteikia galimybę vaikų svajonėms būti išgirstoms ir pastebėtoms, o geraširdžiams, socialiai atsakingiems žmonėms - galimybę prisidėti prie pilietiškos ir neabejingos visuomenės kūrimo.

Virginija Bunevičiūtė

Atstovė ryšiams su visuomene

S. Konarskio g. 49,

LT-03123 Vilnius

Tel. +3705 236 3240

Mob. +370 686 91963

Faks. +370 5 2363208

lrt@lrt.lt www.lrt.lt

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2015-12-29 11:18
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media