2024 m. balandžio 27 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Radijas

*print*

Archyvas :: LRT RADIJO jubiliejui – naujas laidų ciklas „Devyni radijo dešimtmečiai“

2016-01-08
 
LRT nuotrauka

LRT nuotrauka

 

Šių metų birželį LRT RADIJUI sukaks 90. Nuo ko viskas prasidėjo? Jau nuo sausio 8 d., LRT RADIJAS penktadieniais transliuos radijo jubiliejui skirtų istorinių-dokumentinių laidų ciklą „Devyni radijo dešimtmečiai".

Klausytojai turės išskirtinę galimybę pasiklausyti archyvinių įrašų ir pokalbių su žinomais radijo diktoriais, režisieriais bei laidų rengėjais. Šie pasakos, kaip buvo kuriamos pirmosios laidos, kaip technikos galimybės veikė autorių darbą ir prisimins radijo vaidmenį sovietmečiu bei Sąjūdžio laikotarpiu.

Kodėl iš pirmosios radijo studijos išėję diktoriai nuo kaktos braukė žliaugiantį prakaitą? Kokių pastabų laidų rengėjams turėjo klausytojai 1926 m.? Kiek tuomet kainavo radijo imtuvas ir kiek žmonių jį turėjo?  Kas ir kaip keitė radiją bei jo klausymosi įpročius nuo atsiradimo pradžios iki šių dienų? Šie ir kiti įdomūs faktai - naujame istorinių-dokumentinių laidų cikle „Devyni radijo dešimtmečiai" per LRT RADIJĄ.

Autoriai domėsis, kaip išliko ilgiausiai radijo eteryje gyvuojančios laidos, ką dabar veikia praeityje populiarių, šiandien jau nebetransliuojamų laidų vedėjai. „Susitiksime ir su žymiais muzikais, rašytojais, teatro aktoriais ir režisieriais, kurie paliko pėdsaką Lietuvos radijo istorijoje. Skambės balsai radijuje dirbančių žmonių, kurie paprastai nekalba eteryje, bet be jų transliacijos būtų neįmanomos. Klausytojai sužinos, kokie įrašai atlaikė laiko išbandymus ir išliko Lietuvos radijo fonduose", - pasakoja dokumentinio ciklo prodiuserė Vaida Pilibaitytė. Ciklą rengia dabartiniai ir buvę LRT RADIJO žurnalistai.

„Sukakties proga žvelgsime ne tik atgal, bet ir į priekį, - sako V. Pilibaitytė. - Kaip kinta radijo klausymosi būdai ir klausytojų įpročiai, ko galima tikėtis iš radijo ateityje?"

Laidų ciklas bus transliuojamas iki radijo gimtadienio birželio 12 d.

„Devyni radijo dešimtmečiai" -  nuo sausio 8 d. penktadieniais 15.05 val. per LRT RADIJĄ. Laida kartojama sekmadieniais 9.05 val. per LRT RADIJĄ ir pirmadieniais 14.05 val. per LRT KLASIKĄ.

 

Virginija Bunevičiūtė

Atstovė ryšiams su visuomene

S. Konarskio g. 49,

LT-03123 Vilnius

Tel. +3705 236 3240

Mob. +370 686 91963

Faks. +370 5 2363208

Paskutinį kartą atnaujinta: 2016-01-08 08:54
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media