2024 m. balandžio 27 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Radijas

*print*

Archyvas :: Naujas Valentino Masalskio vaidmuo Radijo teatro premjeroje

2015-10-20
 
Valentinas Masalskis

Valentinas Masalskis

 

Radijo teatre - premjera: LRT RADIJO ir asociacijos LATGA organizuoto radijo dramaturgijos konkurso „Kviečia radijo teatras", skirto  „Teatrų metams",  I vietos laureato Aido Jurašiaus pjesė „Sugrįžimas į savaną". Vaidina aktoriai Valentinas Masalskis ir Viktorija Kuodytė. Spektaklį režisavo  Sonata Barčytė-Jadevičienė ir Vida Mikšytė.

Pjesės autorius Aidas Jurašius pasakoja:  „Kaip ir daugelis, įdėmiai sekiau Maidano naujienas. Tuo metu nutiko daug baisių ir svarbių įvykių, tačiau mane labiausiai sukrėtė vaizdo įrašas, kuriame viena moteris (kaip vėliau paaiškėjo, gydytoja) spardo ant laiptų suguldytus Maidano aktyvistus. Sukrėtė dėl paprastos priežasties: visa kita tarsi įsispraudžia į tam tikrą ­­- tegul ir iškreiptą - logiką, pasistengus galima suprasti visų veikiančių jėgų motyvus. Netgi į protestuotojus šaudžiusius snaiperius - jiems buvo duotas įsakymas. Bet kokiai logikai pakluso ta gydytoja? Kieno įsakymą vykdė? Kas tai buvo? Spaudos pranešimuose ta moteris buvo apibūdinama žodžiu „sužvėrėjusi", tačiau neteko girdėti, kad žvėrys darytų ką nors tokio... Taigi šis kūrinys apie žiaurumą ir tą, regis, trapią pertvarą, kurį mus nuo jo skiria. Bandžiau įsivaizduoti, kaip elgčiausi vieno ar kito herojaus vietoje. Ir tikiuosi, kad atsakymo į šį klausimą niekada neteks ieškoti realybėje."

Spektaklio premjera per LRT RADIJĄ  spalio 25 d. 14 val.   Premjera kartojama LRT  KLASIKOS programoje spalio 31 d. 12 val. 10 min.

Virginija Bunevičiūtė

Atstovė ryšiams su visuomene

S. Konarskio g. 49,

LT-03123 Vilnius

Tel. +3705 236 3240

Mob. +370 686 91963

Faks. +370 5 2363208

lrt@lrt.lt www.lrt.lt

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2015-10-20 15:48
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media