2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Radijas

*print*

Archyvas :: LRT radijas kviečia minėti Operos dieną dainuojant „Nabuko“ chorą

2014-05-09
 
 

Šeštadienį, gegužės 10-ąją, bus minima Europos operos diena. 14 val. LRT radijas transliuos ištrauką iš vieno plačiausiai žinomų operos kūrinių - Giuseppe Verdi „Nabuko". Lietuvos miestų aikštėse chorai ir miestelėnai klausysis LRT radijo ir garsųjį „Nabuko" chorą „Skrisk, svajone..." dainuos kartu.

 

„Europos operos dienos" visame žemyne Europoje rengiamos jau aštuntąjį kartą. Tarptautinio profesionaliųjų operos teatrų ir festivalių tinklo „Opera Europa" 2007 metais inicijuotas projektas kasmet sulaukia vis didesnio Europos operos teatrų, meno renginių organizatorių, o taip pat ir žiūrovų dėmesio.

 

Nuo 2013 m. projektas Europoje vykdomas pasitelkiant nacionalinius koordinatorius. Lietuvoje nacionalinio koordinatoriaus funkcijos deleguotos VšĮ „Operomanija" direktorei, scenos menų prodiuserei Anai Ablamonovai. „Džiugu, kad į kvietimą sudalyvauti akcijoje jau atsiliepė nemažai Lietuvos chorų. „Operos virusu" rimtai užsikrėtė Kretingos miesto bendruomenė, kuri žada sukviesti kelis chorus, muzikos mokyklų mokytojus su mokiniais, Darbėnų miestelio dainininkus. Akcijoje aktyviai dalyvaus ir Kauno chorai. Prie pagrindinio akcijos taško - Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Centrinių rūmų - taip pat ketina ateiti įvairių Vilniaus kolektyvų atstovai, - vardina akcijos koordinatorė. - Žinoma, kviečiame „Operos viruse" dalyvauti visus žmones, šeimas, draugus ir kaimynus jungtis ir sutartu laiku kartu atlikti G. Verdi operos ištrauką, chorą „Skrisk, svajone...".

 

 Kaip plačiai pasklis „Operos virusas", paaiškės jau netrukus. A. Ablamonova ragina visus dainuojančius fiksuoti gražiausias akimirkas ir siųsti adresu operosvirusas@gmail.com. „Aišku tai, kad ši iniciatyva gali tapti puikia kasmetine Operos dienų minėjimo tradicija. O galbūt ateity atliks ir savotišką edukacinę funkciją. Juk kasmet šiai progai galėtų būti ruošiamas vis naujas operos fragmentas", - sako projekto „Europos operos dienų" nacionalinė koordinatorė.

 

Šia akcija numatoma atkreipti visuomenės dėmesį į operos žanrą, o taip pat skleisti Lietuvoje žinią apie visoje Europoje švenčiamas „Europos operos dienas", įtraukti į jas daugiau projektų rengėjų ir dalyvių.

 

Vienu metu skirtinguose miestuose atliekamos operos ištraukos akciją ketinama filmuoti, sumontuoti vieną vaizdo klipą ir paskleisti tarptautinio tinklo „Opera Europa" kanalais, pristatant Europai, kaip „Europos operos dienos" yra minimos Lietuvoje.

 

 

Virginija Bunevičiūtė

Atstovė ryšiams su visuomene

S. Konarskio g. 49,

LT-03123 Vilnius

Tel. +3705 236 3240

Mob. +370 686 91963

Faks. +370 5 2363208

lrt@lrt.lt www.lrt.lt

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-05-09 13:17
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media