2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Redaktoriaus žodis

*print*

Archyvas :: “Žurnalistų dainų knyga” jau įsibėgėjo, tačiau dar laukia ir naujų autorių

2014-11-11
 
Vytauto Žeimanto ekslibrisas. Dailininkas Alfonsas Čepauskas. 2014 metai

Vytauto Žeimanto ekslibrisas. Dailininkas Alfonsas Čepauskas. 2014 metai

 

Vytautas Žeimantas

 

Artėjant Kalėdoms ir Naujiesiems metams, noriu informuoti gerbiamus kolegas žurnalistus, kad naujas projektas - "Žurnalistų dainų knyga" vis labiau įsibėgėja. Džiugu, kad šį kvietimą jau daug kas išgirdo. Savo kūrybos dainas atsiuntė palangiškis Gediminas Griškevičius, biržietis Algirdas Vladislovas Butkevičius, kaunietė Perpetua Dumšienė, vilniečiai Juozas Elekšis, Ipolitas Skridla, Laimutė Vasiliauskaitė-Rožukienė, Vytenis Rožukas, Kazimieras Pūras, kiti.

Tokie rezultatai džiugina, tačiau jaučiu, kad autorių šioje knygoje gali būti ir daugiau. Per visą Lietuvą yra daug pabirusių žurnalistų sukurtų dainų, jas išgirsi per televiziją, radiją, jos yra įvairių chorų, ir dainininkų repertuaruose.

Tarp mūsų žurnalistų yra ir tikrų dainų grandų, turiu omeny Vytautą Barauską ir Juozą Elekšį, kurie yra sukūrę per kelis šimtus dainų.  Garsaus dainininko Alekso Lemano repertuare yra daug dainų, kurias sukūrė kolega Antanas Andrijonas. Ipolitas Skridla yra sukūręs du himnus - Sodininkų ir bankininkų. Kolegos Leono Stepanausko dainas dainavo garsioji Beatričė Grincevičiūtė. Kolega Jeronimas Laucius kartu su kompozitoriumi Rymantu Mikelsku yra sukūrę nemažai lopšinių. Be abejo yra dar daug čia nepaminėtų kolegų - dainų autorių.   

Naujos žurnalistų dainų knygos pavadinimo dar neturiu, jį sugalvosime vėliau. Tačiau knygos  formatas jau žinomas. Jis bus A4, didesnis, negu anksčiau leistos, kad gaidos būtų gerai įžiūrimos.

Naujoji knyga, kaip ir pirmosios dvi išeis po Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos vėliavomis.

Į naująją knygą kviečiu visus kolegas žurnalistus, kam nesvetima poetinė kūryba, kurių eilėraščiai jau tapo dainomis. Esame atviri visiems, visų laukiame.

Knygos struktūra bus paprasta. Autoriai bus pristatomi abėcėlės tvarka. Kiekvienas autorius  galės knygai pateikti ne daugiau kaip penkias dainas. Dainų tekstai bus priimami tik su gaidomis. Be to dar reikės atsiųsti savo portretinę nuotrauką ir trumpą prisistatymą.

Iš karto įspėju, kad autoriai nesiųstu daugiau kaip 5 dainas ir nebandytų dainų  išrinkimo naštą ir atsakomybę perdėti ant redaktoriaus sudarytojo pečių, nes aš tokios atsakomybės neprisiimsiu, primygtinai patariu kolegoms poetams patiems apsispręsti.

Atsiustų dainų tematika ir stilistika gali būti įvairi.

Privalomi penki knygos egzemplioriai bus perduoti nemokamai amžinam saugojimui į Lietuvos nacionalinę Martyno Mažvydo biblioteką.

Visus klausimus, iškilusius su naująja knyga, galima derinti telefonais: laidinis Vilniuje darbo (85) 212 2805, namų (85) 271 0943, mobilus - 8 652 10 638, arba e.paštu: vzeimantas@gmail.com

Taigi, laukiu naujų autorių, naujų dainų. Draugaukime toliau.

Žurnalistų dainų knygą planuoju išleisti 2015 metais.

Linksmų Jums, mieli kolegos, Kalėdų ir laimingų Naujųjų metų!

 

Rubrika Redaktoriaus žodis yra Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo projekto dalis. 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2015-01-03 11:17
 
 

Komentarai (5)

Jūsų el. paštas

R.S.

2015-01-09 23:12

Laukiu nesulaukiu, kada LIMUTĖ SU VYTENIU uždainuos

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Albertas

2014-12-24 14:22

O aš tikiu ir šios knygos sėkme.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

J.S.

2014-11-16 09:25

Žurnalistų dainos?! Nemanau...

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

R.G.

2014-11-14 11:10

O kada planuojama išleisti knygą?

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Gediminas

2014-11-13 09:05

Gera pradžia - pusė darbo.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media