2024 m. balandžio 25 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Skelbimai

*print*

Archyvas :: Žurnalistai kviečiami į III respublikinės medžio drožėjų kūrinių parodos – konkurso „Šventieji ir piligrimai“ uždarymą

2013-11-27
 
 

Kviečiame į III Lietuvos medžio drožėjų kūrinių parodos - konkurso „Šventieji ir piligrimai" uždarymą ir konkurso laureatų apdovanojimą Šv. Jono gatvės galerijoje Vilniuje (Šv. Jono g. 11, Vilnius) lapkričio 30 d. šeštadienį 13 val.

Šių metų parodoje dalyvauja 24 liaudies menininkai iš visų Lietuvos geografinių regionų (Žemaitijos, Aukštaitijos, Dzūkijos, Suvalkijos), eksponuojami 44 konkursiniai jų darbai ir 2 nekonkursiniai darbai. Populiariausi parodoje pristatomi šventieji yra Šv. Rokas (ligonių ir piligrimų globėjas), Šv. Petras (apaštalas ir evangelistas, taip pat žvejų globėjas), Šv. Agota (medicinos seserų ir slaugių globėja, saugotoja nuo gaisro) bei Rūpintojėlis (susimąstęs sėdintis Kristus). Parodoje taip pat išvysime Šv. Jurgio, Šv. Jono Nepomuko, Šv. Onos, Šv. Jokūbo, Šv. Florijono, kitų šventųjų, taip pat piligrimų medžio skulptūras.

Kas dvejus metus Lietuvos piligrimų bendrijos organizuojama paroda - konkursas yra unikali galimybė vilniečiams ir miesto svečiams susipažinti su Lietuvos medžio drožybos tradicijomis. 

Parodos uždarymo metu dalyvaus darbų autoriai, liaudies meno žinovai, kultūros, meno srities bei žiniasklaidos atstovai. Uždarymo metu bus apdovanoti pripažintų geriausiais kūrinių autoriai.

Visą informaciją apie konkursą - parodą galite rasti Lietuvos piligrimų bendrijos tinklalapyje  www.piligrimai.lt

Iki susitikimo parodos uždaryme,

Pagarbiai,

Lietuvos piligrimų bendrijos pirmininkas

dr. Darius Liutikas

el. paštas info@piligrimai.lt

Tel.: 8 614 94092

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-11-27 11:09
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media