2024 m. gegužes 4 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas :: Per LRT – naujas kriminalinis humoro serialas „Lilehameris“

2014-07-03
 
Kadras iš kino filmo

Kadras iš kino filmo

 

Niujorko mafijos vadeiva, siekdamas išvengti keršto, prieglobstį randa Šiaurės Europos užkampyje, atokiame Norvegijos miestelyje... Neįtikėtina, bet labai realistiška istorija - naujoje JAV ir Norvegijos kriminalinėje komedijoje „Lilehameris" (Lilyhammer), kurią nuo liepos 14 dienos kviečia žiūrėti LRT televizija.

Praėjusiais metais Norvegijoje „Lilehameris" surinko rekordinę TV auditoriją - serialą žiūrėjo milijonas, arba penktadalis, šalies gyventojų. „Lilehamerį" žiūri „Netflix" kanalo žiūrovai JAV, Kanadoje, jį rodo Jungtinės Karalystės ir Australijos visuomeniniais transliuotojai. Žiūrovus traukia domino ne tik serialo siužeto vingiai, bet ir puiki pagrindinį vaidmenį atliekančio Steveno van Zandto, pamėgto dar nuo kultinių „Sopranų" laikų, vaidyba. Muzikos mėgėjai van Zandtą žino ir kaip ekstravagantišką Bruce‘o Springsteeno gitaristą, kompozitorių ir prodiuserį.

Miršta Niujorko mafijos bosas. Jo dešinioji ranka Frenkas Taglijanas tikisi jį pakeisti, bet jį aplenkia velionio brolis Aldas. Įsiutęs Frenkas  išduoda Aldą federalams. O sau pagal liudininkų apsaugos programą išsireikalauja naują gyvenamąją vietą - nedidelį miestelį Lilehamerį Norvegijoje - ir naują tapatybę: dabar jis Džiovanis Henriksenas.

Miestelis išgarsėjo, kai jame buvo surengtos Olimpinės žiemos žaidynės ir tada ten viešėjo Frenkas. Grynas oras, baltas sniegas, įspūdingos lankos, o svarbiausia - jis žino, kad čia jo niekas neieškos. Bet tai buvo 1994-aisiais, apie miestelį po žaidynių  visi pamiršo ir jis tapo eiliniu kaimeliu. Atvykęs Frenkas patenka į visiškai kitą pasaulį. Na, ir prasideda - norvegų kalbos kursai, vairavimo kursai, kursai ieškantiems darbo... Bet kad ir kaip jis nirštų, jo čia niekas neklauso, tad  tenka pratintis prie naujo gyvenimo. Tačiau Frenkas kitaip negali - visus reikalus bando tvarkyti sau įprastais - mafijos vadeivos - būdais, tad kyla daugybė absurdiškų, juokingų situacijų...

„Lilehameris" - nuo liepos 14 d. pirmadienį-ketvirtadienį 21 val. per LRT televiziją.

 

Virginija Bunevičiūtė

Atstovė ryšiams su visuomene

S. Konarskio g. 49,

LT-03123 Vilnius

Tel. +3705 236 3240

Mob. +370 686 91963

Faks. +370 5 2363208

lrt@lrt.lt www.lrt.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-07-03 18:59
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media