2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas :: Per LNK – naujausias serialų „Dingę“ ir „Ties riba“ prodiuserio J.J.Abramso darbas

2013-11-11
 
 

Gediminas Malaškevičius

LNK atstovas spaudai

 

Kultinius serialus „Dingę", „Ties riba" ir „Judantis objek@as" prodiusavęs dviejų „Emmy" laureatas J. J. Abramsas, kuris prodiusuos ir naujausias „Žvaigždžių karų" ir „Misijos neįmanomos" dalis, pristato naują savo serialą - kriminalinį veiksmo „Alkatrasą" („Alcatraz"). 

LNK televizija „Alkatrasą" pradės rodyti pirmadieniais 23 val., nuo lapkričio 18-osios, pasibaigus serialui „Paskutinė tvirtovė". 

Alkatrasas - kalėjimas saloje, San Fransiske. Kadaise čia kalėjo žiauriausi žudikai, prievartautojai, pagrobėjai, vagys ir padegėjai.

1963-aisiais kovo 21-ąją dieną iš garsiojo kalėjimo be jokio pėdsako dingsta 256 kaliniai bei 46 sargai. Valstybė nuslepia, kad iš saugiausio pasaulio kalėjimo dingo tiek daug žmonių, ir apsimeta, kad juos perkėlė į kitą kalėjimą. Tačiau vienas jaunas San Francisko policijos pareigūnas sužino tikrąją tiesą. O keisčiausia, kad visi kaliniai, dingę iš Alkatraso, pradeda grįžti į šiandieninį San Franciską po vieną, siekdami tęsti savo kriminalinę veiklą.

Detektyvei Rebekai Medsen (aktorė Sarah Jones) paskiriama ištirti šiurpią žmogžudystę. Nusikaltimo vietoje randamas netikėto įtariamojo piršto atspaudas - Džeko Silveino, Alkatraso kalinio, mirusio prieš daugiau nei 30 m.

Rebekos senelis ir ją užauginęs Rėjus Arčeris dirbo Alkatraso kalėjimo prižiūrėtojais. Todėl Rebeka iškart susidomi šia byla. O kai paslaptingas, viską žinantis, bet nieko nepasakojantis vyriausybės agentas pabando nutraukti bylos tyrimą, jos susidomėjimas tik išauga.

Rebeka kreipiasi į viską apie Alkatrasą žinantį komiksų gerbėją daktarą Diegą Soto (Jorge Garcia iš „Dingę"). Kartu jie bando atsekti mįslingą įvykių eigą. Jie išsiaiškina, kad Silveinas ne tik gyvas, bet ir laisvai vaikšto San Fransisko gatvėmis, kruopščiai keršydamas už senas skriaudas ir savo kelyje palikdamas lavonus. O keisčiausia tai, kad jis visai nepaseno nuo 1963 m., kai Alkatrasui vadovavo nuožmusis Edvinas Džeimsas  ir sadistas jo padėjėjas E.B. Tileris.

Rebeka ir Soto nenoriai suvienija jėgas su Hoseriu ir jo padėjėja Liuse Banerdži (Parminder Nagra iš „Ligoninės priimamojo"). Jie siekia nutraukti Silveino žudymus. Pasiknaisioję Alkatraso istorija, vyriausybės nuslėptais faktais ir Rebekos  senelio gyvenime, jie išsiaiškina, kad Silveinas - tik maža didžiulės ir šiurpios grėsmės dalelė. Jis - pirmasis sugrįžęs Alkatraso kalinys. Bet greit paaiškėja, kad Silveinas tikrai nebus paskutinis.

Narpliodami bylą Medsen ir Soto išsiaiškina, kad Hoseris kalinių sugrįžimo laukė beveik penkiasdešimt metų. Soto stebi, kaip pamažu atgyja jo gyvenimo darbas - Alkatraso istorija. Paaiškėja, kad viskas, ką ji žinojo apie savo šeimą, buvo netiesa. Jai tenka saugoti Jungtines valstijas juo pavojingiausių nusikaltėlių istorijoje.

„Alkatrasas" - nuo lapkričio 18-osios, pirmadieniais 23 val. per LNK.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-11-11 09:09
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media