2024 m. balandžio 28 d., Sekmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Tylos minutė

*print*

Archyvas :: Amžinąjį atilsį: LŽS narys Jonas Dirsė (1940-2023)

2023-11-22
 
Jonas Dirsė

Jonas Dirsė

Vidas Mačiulis,
LŽS Kauno apskrities skyriaus pirmininkas

 

,,Aš, matyt, turėjau ir tebeturiu savo apvaizdą, kuri saugojo ir tebesaugo mane. Likau gyvas neišsiskleidus pagrindiniam parašiutui, apvirtus valčiai Kuršių mariose, lėktuvui nukritus į pelkę..." - prieš porą dešimtmečių rašė Lietuvos žurnalistų sąjungos narys Jonas Dirsė mūsų prisiminimų knygoje ,,Žurnalistai apie laiką ir save".
Įdomi, permaininga ir išskirtinė buvo nuoširdaus kauniečio dailininko, Ilgamečio Lietuvos televizijos Kauno redakcijos operatoriaus Jono Dirsės gyvenimo gija, kuri staiga nutrūko.
Dar prieš kelias dienas bendravom telefonu, niekuo nesiskundė, džiaugėsi, kad šilta sename name, nieko nestinga, net ir sveikatos. Dar kartą Jis prisiminė Vėlinių dieną su giminaite aplankytas Lietuvoje artimųjų kapines. Jonas tenai kasmet ne kartą keliaudavo. Ir ne tik prie tėvų, brolio, sesers, žmonos kapo uždegdavo žvakeles. Kartu su kolega Vladu apvažiuodavo ir buvusių artimų televizijos bendradarbių kapus.
Dvi dešimtis kryžiastulpių pats sukūrė, pagamino ir pastatė.Taip pat ir Šėtos kapinėse, kur amžiams liks Jo kapas. Lėtas, ramus bičiulis ne kartą džiaugėsi, kad medžio skulptūros, drožinėjimai, pjaustinėjimai, praskaidrina jo, pensininko, dienas. Kiekvieną žurnalistikos senjorų klubo MES narį jubiliejinio gimtadienio proga Jonas nudžiugindavo savo originaliais medžio drožiniais.
Daug prisiminimų turėjo, kad ir apie sukurtus savo filmus, šimtus filmuotų kino ir video reportažų, susitikimus su žinomais žmonėmis, kurie amžiams įstrigo Jo atmintyje.
Ir Joną Dirsę vyresnės kartos kauniečiai puikiai prisimena. Daug pamatyta ir patirta per aštuoniasdešimt trejus gyvenimo metus. Kai kitiems, svetimiems, tiesi pagalbos ranką, pamiršti net šalia esančius, o ypač - save, nes kiekvienas gyvenime savaip klystame. Gerai, kad paliekame apie save ir gražius prisiminimus.
Yra kam tęsti senelio pradėtą televizijos operatoriaus gyvenimą. Tai vaikaitis LŽS narys Jonas Dirsė, kuris kaip ir jo sesuo Ugnė, puseserės Urtė ir Kristina ne tik prisimins senelį, bet ir lankys Jo kapą.
Dažiausiai, žinoma, tėvelį prisimins mylima dukra Lijana Lukošienė ir sūnus Jonas Dirsė su žmona Naira. Ir mes, buvę visi Jo ilgamečiai bičiuliai, su širdgėla tariam: SUDIEV, MIELAS JONAI...

 

 

***
Karstas su Jono Dirsės palaikais lapkričio 23 d. bus pašarvotas ,,Tylos namų" (Jonavos g. 220) ,,Neries" šarvojimo salėje. Atsisveikinimas ketvirtadienį nuo 15 val., penktadienį 8 val. Vilijampolės bažnyčioje (Panerių g. 72) už velionį aukojamos šv. Mišios. Tą pačią dieną 12 val. karstas išvežamas į Šėtos kapines.

 

 


 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2023-11-23 13:39
 
 

Komentarai (5)

Jūsų el. paštas

Irena Norbutienė

2023-11-25 13:41

Užuojauta..

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Vanda Jomantienė

2023-11-25 13:35

Užuojauta artimiesiems.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Petras Kazlauskas

2023-11-25 11:54

Amžiną atilsį...

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Irena Ivanoviene

2023-11-25 11:53

Užuojauta.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media