2024 m. balandžio 28 d., Sekmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Tylos minutė

*print*

Archyvas :: Mirė fotografas, fotožurnalistas Benjaminas Pocius

2023-12-21
 
Benjaminas Pocius

Benjaminas Pocius

Tauragėje, gruodžio 20 d., eidamas 85-uosius metus, amžinybėn po sunkios ligos iškeliavo fotografas, fotožurnalistas, ilgametis svarbiausių Tauragės krašto įvykių metraštininkas Benjaminas Pocius.
Benjaminas Pocius gimė 1939 m. kovo 31-ąją Raseinių rajone. Į Tauragės kraštą atklydo dar su tėvais, kai traukėsi iš Raseinių nuo artėjančios Raudonosios armijos, jau besibaigiant karui.
Tauragiškiams B. Pocius gerai žinomas kaip fotografas, fotožurnalistas, fotomenininkas. Priklausė Lietuvos fotomeno draugijai, Tauragės fotografų klubui „Fotojūra". Su žmona Valentina užaugino sūnų Mindaugą.
Ilgą laiką Benjaminas Pocius dirbo fotografu laikraščiuose „Šilalės artojas" ir „Tauragiškių balsas". Taip pat dirbo ir Tauragės keramikos gamyklos fotografu. Dalyvavo rajoninėse ir respublikinėse fotografijų parodose nuo 1961 metų.
Yra surengęs personalines parodas Šilalėje ir Tauragėje. Grupinėse parodose dalyvavo Klaipėdoje, Plungėje, Telšiuose, Panevėžyje, Kėdainiuose, Mažeikiuose (1964-2003). Paskutinę parodą „Apie vaikus" Benjaminas pristatė Tauragės krašto muziejaus „Santaka" organizuojamame meno festivalyje „Kvadratu" 2021 metais.
„Benjaminas buvo labai didelės širdies fotografas, visados labai linksmas, mėgo pokštauti. Kai atvykau dirbti į Tauragę, susitikimų metu Benjaminas įsiminė savo patriotišku požiūriu, tačiau tuo pat metu sugebėjo likti labai žmogiškas ir jautrus", - apie amžinybėn išėjusį kolegą kalbėjo „Fotojūros" pirmininkas Juozas Petkevičius.
Benjaminas Pocius nuo pat Lietuvos nepriklausomybės atgavimo buvo tikras svarbiausių Lietuvai ir Tauragei įvykių metraštininkas, įamžinęs daugybę patriotiškų akimirkų. Jo nuotraukų archyvą saugo Tauragės krašto muziejus „Santaka".
„Tauragės kurjerio" redakcija reiškia užuojautą Benjamino Pociaus artimiesiems. Ilsėkis ramybėje, Beniuk.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2023-12-21 12:52
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media