2024 m. balandžio 29 d., Pirmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žiniasklaida Lietuvoje

*print*

Archyvas :: Kviečia LeŽuDi: Žurnalistų dienos- 2010

2010-04-29
 

Kornelija Ežerskytė

 

Gegužės 6 d., lygiai vidurdienį, Vilniaus universitete startuoja tradicinė žurnalistų šventė”LeŽuDi”. Tris dienas truksiančiuose renginiuose bus apstu ir rimtų diskusijų, ir pavasariško šėlsmo.

 

Renginys prasidės diskusija universiteto Senato salėje, kur susirinkusieji, vadovaujami žurnalisto Ryčio Juozapavičiaus, narplios tikrą “Gordijaus mazgą” – diskutuos apie tai, kas gins visuomenės interesą pavojingai susipinant žurnalistikai, ryšiams su visuomene ir reklamai?

 

15 val. renginys persikels į kitą, žurnalistams gerai  pažįstamą erdvę: Žurnalistikos institute (Maironio g. 7) vyks paskaita „Ar žurnalistas žmogui draugas?“, kurią skaitys žurnalistė ir televizijos laidų prodiuserė Edita Mildažytė.

 

Penktadienį, gegužės 7-ąją, 11 val. prasidės šventinė “Žurnalistų dienų” eisena nuo Vinco Kudirkos aikštės iki Žurnalistikos instituto (Maironio g. 7), kur vidurdienį numatytas oficialus šventės atidarymas. Jo metu vyks ne tik tradicinio „Jaunųjų žurnalistų konkurso“ apdovanojimai, bet ir Lietuvos žurnalistų sąjungos bei  Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos prestižinių Vinco Kudirkos ir Vytauto Gedgaudo premijų įteikimas bei tradicinių kūrybinių konkursų „Ką pasakytų Temidė?“, „Reformos žmogaus labui“, „Kultūros versmėse“ ir „Akiratyje žmogus“ laureatų apdovanijimai.

 

13 val. Žurnalistikos institute prasidės žurnalisto Edmundo Jakilaičio paskaita „Tarp objektyvios kritikos ir subjektyvios nuomonės“. Neabejojama, jog daug kontraversiškų atsiliepimų sulauks ir kitas lektorius Arūnas Valinskas, kuris žurnalistams kalbės tema „Žiūrim, ką rodo, ar rodom, ką žiūri? Kas kam plauna smegenis?“. Jo paskaita prasidės 15 val.

 

Šeštadienį 9.30 val. sostinės P. Vileišio pagrindinėje mokykloje (Filaretų g.3) užvirs sportinės aistros: futbolo aikštėje savo galimybes “aiškinsis” žurnalistikos studentai ir Lietuvos žurnalistų sąjungos rinktinė. Dar kartą žurnalistai studentai kartu su žurnalistikos profesionalais išmėgins jėgas krepšinio aikštelėje; šių rungtynių pradžia 11 val.

 

Žurnalistų dienų programa baigsis muzikiniu akcentu. 14 val. Žurnalistikos institute visų šventės dalyvių laukia intriguojantys muzikiniai dėstytojų, studentų ir absolventų duetai. Varžytuvių laimėtojai ir juos palaikantys aistruoliai į baigiamąjį vakarą nuo 21 val. rinksis klube „Tamsta“. Čia “LeŽuDi” dalyviams koncertuos Linas Adomaitis, „Biplan“ ir DJ Odesa (visiems teks sumokėti simbolinį 11 litų mokestį).

Paskutinį kartą atnaujinta: 2010-05-10 12:31
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media