2024 m. balandžio 29 d., Pirmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistas irgi žmogus

*print*

Archyvas :: Žurnalistė Šarūnė Kutinskaitė – Būdavienė ir jos dukros čempionės

2023-07-23
 
Kolegė Šarūnė su  šeima

Kolegė Šarūnė su šeima

www.kaunozurnalistai.lt inf.
Liepos 18-tąją savo gimtadienį šventė ir Lietuvos žurnalistų sąjungos narė Šarūnė Kutinskaitė - Būdavienė. Kolegė, kaip paprastai, gimimo dieną sutinka ne Kaune, nes tuo metu atostogauja. Taip padarė ir šį kartą. Su vyrų Kęstučiu ir dukromis Palangoje atostogaujanti Šarūnė vis keliauja pajūrio keliais. Mes ta proga proga pristatome solenizantę.
Nedaug kas žino, kad Šarūnė Kutinskaitė ne humanitarė, nes baigė Lietuvos kūno kultūros institutą (dabar LSU). Ir su sportu daug nedraugavo, nes buvo pakviesta į ,,Pūko" televiziją, kelerius metus buvo puiki TV žinių vedėja. Nors diktorė skaitė ,,svetimus" tekstus, ją suviliojo žurnalistika. 2007-taisiais Šarūnė pradėjo dirbti ,,Kauno dienos" redakcijoje.
Per šešiolika kūrybinio darbo metų Š.Kutinskaitė-Būdavienė tapo svarbia laikraščio dalimi. Ją pamilo kolegos ir skaitytojai, kurie visada pastebi profesionaliai Šarūnės atskleistas žmonių gyvenimo istorijas, įdomius miesto reiškinius.
LŽS narei Šarūnei Kutinskaitei-Būdavienei šį pavasarį buvo įteiktas Kauno miesto burmistro Jono Vileišio žalvarinis medalis už asmeninius nuopelnus miestui, pilietinių iniciatyvų skleidimą žiniasklaidoje.
Savo vasariško gimtadienio proga Šarūnė rašė:
,,Jaučiuos 18-os, bet darau tai, ko nedariau būdama tokio amžiaus. Tarkim, kiekvieną dieną pradedu 1,4 km nuotoliu baseine (niekada nemaniau, kad plauksiu ir taip mylėsiu vandenį!).
Myliu darbą, kuris vienodai malonus ir pirmadienį, ir penktadienį. Darbą, kuris kasdien vis naujas, nes sutinku daug įdomių žmonių. Turiu svajonių dukras ir vyrą, kuris leidžia jaustis saugia ir mylima. Žodžiu, 42-uosius pasitikau su visiška pilnatve!"
Gaila, kad nėra išskirtinių apdovanojimų mamoms-kūrėjoms, kurios viską padaro dėl savo vaikų. Šarūnė turi vienuolikametę Jogailę ir devynerių Radvilę. Abi puikios plaukikės, vyresnioji undinėlė šią vasarą tapo Lietuvos čempione.
„Jei nebūčiau žurnalistė ir būčiau plaukikė", - sakė kolegei iš ,,Kauno dienos" Vaidai Miklovai. O dukrų vežiojimą į treniruotes Šarūnė vadina savo „antruoju etatu". Ilgą laiką, kol mažylės plaukdavo, ji likdavo prie baseino. Kartais tenai ji kalbindavo pašnekovus, šifruodavo pokalbius ar rašydavo straipsnius. Šiemet nusprendė plaukti pati - ėmė lankyti treniruotes.
„Viską pavyksta suderinti, nes darbas „Kauno dienoje" labai dėkingas, turiu lankstų grafiką. Galiu suspėti ir pasirūpinti vaikais, ir rašyti straipsnius. Būna, kad sėdu prie kompiuterio ir vėlai vakare, ir savaitgalį. Žurnalistės ir mamos pareigas pavyksta suderinti ir dėl to, kad į savo darbą įtraukiu dukras: dažnai jas vežuosi, veduosi ten, kur vykstu kalbinti pašnekovus. Tikiu, kad dukroms ši patirtis labai pravers. Taip jos daug sužino, išmoksta. Tačiau ir aš iš jų mokausi, nes pradėjau plaukti. Apskritai, jei turėčiau galimybę rinktis iš naujo, norėčiau būti profesionalia sportininke - plaukike", - šypsosi kolegė Šarūnė Kutinskaitė-Būdavienė. Už viską, ką ji pasiekė, yra dėkinga kolegoms, vyrui Kęstučiui, dukrytėms Jogailei ir Radvilei...
Tad tokie yra kauniečiai LŽS nariai, kuriuos gimimo dieną prisimename, pagerbiame ir svetainėje www.kaunozurnalistai.lt parašome...
Paskutinį kartą atnaujinta: 2023-07-23 11:29
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media