2024 m. balandžio 20 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų kūryba

*print*

Archyvas

 

2021-03-19Antanas Andrijonas: Kai stovėsi ant Nemuno kranto… (5)

Prieš skelbiant šį kolegos Antano Andrijono eilėraštį, skirtą kolegei Loretai, reikėtų kai ką patikslinti: kolega Antanas dabar gyvena Gelgaudiškyje, o kitame Nemuno krante, Skirsnemunėje gimė ir pas mamą dažnai vasaroja kolegė Loreta…

2021-02-27Juozas Stasinas: „Šaknys“  (8)

Kolega Juozas Stasinas toliau siunčia ištraukas iš spaudai ruošiamos autobiografinės knygos „Gyvenimo pynė“.

2021-02-20Kūrybingi žurnalisto Jono Laurinavičiaus metai (4)

Nors dėl karantino nevyksta įprasti knygų pristatymai bei susitikimai su skaitytojais, tačiau tai per daug netrukdo žinomam žurnalistui, ilgamečiam „Kaišiadorių aidų“ redaktoriui, rašytojui Jonui Laurinavičiui. Štai ką apie tai mano pats rašytojas: „Man 83-ti. Esu super rizikos grupėje, dienų dienas priverstas būti kambaryje, nesusitikinėti su žmonėmis, kad nepagaučiau koronaviruso. Tačiau jokio nuobodulio nejaučiu, beveik tiek pat prie rašomojo stalo sėdžiu, kaip ir dirbdamas redakcijoje. Tvarkau savo archyvą, rašau, skaitau. Jei sveikata leis, tai gal dar parengsiu ir vieną kitą knygą.“

2021-02-16Išrinkti Prienų r. savivaldybės apdovanojimų „Dėkingumas“ nominantai. Tarp apdovanotų ir mūsų kolega Česlovas Iškauskas. Sveikiname! (3)

Prienų r. savivaldybės apdovanojimai „Dėkingumas“ įsteigti 2007 m. ir skiriami labiausiai nusipelniusiems Prienų krašto žmonėms už uolų ir sąžiningą darbą, už svarų indėlį kuriant rajono gyventojų kultūrinę, ekonominę, socialinę ir dvasinę gerovę, už reikšmingus neatlygintinus darbus bendruomenės labui. 2020 m. „Dėkingumo“ nominantai: „Už Prienų vardo garsinimą“ – Česlovas Iškauskas, žurnalistas, politikos apžvalgininkas.

2021-02-13Ipolitas Skridla: Žiemos fantazija (3)

Kolega Ipolitas Skridla, įkvėptas gražios žiemos, atsiuntė mūsų svetainei eilėraštį "Žiemos fantazija".

2021-02-12Laisvės kovų ir valstybės istorinės atminties komisija siūlo 2022 metus paskelbti Jono Meko metais

Vasario 11 d. Seimo Laisvės kovų ir valstybės istorinės atminties komisija užregistravo Seimo nutarimo projektą „Dėl 2022 metų paskelbimo Jono Meko metais“

2021-02-03Juozas Stasinas: Šaknys (9)

Kolega Juozas Stasinas toliau siunčia ištraukas iš spaudai ruošiamos autobiografinės knygos „Gyvenimo pynė“.

2021-02-01Jonas Laurinavičius: „Gandai sklinda kaip virusas: per žmogaus kontaktą su žmogumi!“ (2)

Pasirodė penktoji rašytojo ir žurnalisto Jono Laurinavičiaus aforizmų knyga „Brūkštelėjimai“ (Kaunas, 2020). Visi į šią knygą sudėti aforizmai sukurti 2020 metais. Tai ne tik linksmi pasiskaitymai, bet daugelis aforizmų kuriantiems žmonėms gali tapti jų straipsnių ar net ir knygų pavadinimais arba temomis.

2021-01-23Apolinaras Juodpusis: PAVASARĖJA? KAŽIN... (2)

Kolega Apolinaras Juodpusis šį sykį atsiuntė vaizdelį, kaip bėga karantino dienos...

2021-01-17Juozas Stasinas: Tėvų duona (9 dalis) (7)

Kolega Juozas Stasinas toliau siunčia ištraukas iš spaudai ruošiamos autobiografinės knygos „Gyvenimo pynė“.

2021-01-03Jonas Jackevičius: "Dažnai tenka tylomis pačiam sau kritikuoti būto laiko sprendimus" (4)

"Kada pagalvoju, ką įdomesnio nuveikiau gyvenime – prisimenu savo rašinėjimą, tepliones ir eiliakalystę. Kodėl blaškiausi – nesuprantu. Dažnai tenka tylomis pačiam sau kritikuoti būto laiko sprendimus, nors žinau, kad kankintis dėl to, ką galima buvo pakeisti, ar padaryti geriau – beprasmiška. Tenka prisiminti burtažodį, kuris žmoniją lydi nuo Antikos, o gal nuo žymiai senesnių laikų. Tai – Fatumas, Likimas," - rašo LŽS, NŽKA ir LRS narys Jonas Jackevičius, dalindamasis savo mintimis būsimoje knygoje "Žurnalistai senjorai".

2021-01-02Jeronimas Laucius: Sausio vaistažodžiai  (6)

Kolega Jeronimas Laucius, atšventęs savo 75 – metį, dėkodamas visiems už sveikinimus, siunčia naujus savo energetinius vaistažodžius.

2020-12-28Žurnalistinė komandiruotė į Kampučiją (7)

1988 m. „Sovetskij sport“ laikraščio vyriausiasis redaktorius Valerijus Kudriavcevas nutarė pagal žurnalistų mainų programą deleguoti mane į dar egzotiškesnį kraštą – į Kampučiją (dabar šalis vėl vadinasi Kambodža – aut. pastaba), Indokinijos pusiasalio valstybę. Niekas iš redakcijos dar nebuvo vaikščiojęs khmerų žeme. Man pirmam patikėjo ten koją įkelti...

2020-12-17Knyga „Prie Šušvės ir Žadikės“ laimėjo premiją

Galima sakyti, kad tai Kalėdinė dovana: gruodžio 11 dieną mūsų kolegei Vidai Povilaitytei – Kazlauskienei, kaip knygos Prie Šušvės ir Žadikės“ sudarytojai, paskirta premija. Taip pat galima sakyti, kad tai premija ir mūsų Žurnalistų sąjungai, nes pati visuomenė ne tiek daug mums tų premijų skiria. Šįkart premiją paskyrė Radviliškio rajono savivaldybė ir Viešoji biblioteka.

2020-12-05Rimgaudas Graibus: APIE JĮ arba Skač, mirtie, skač (7)

Kolega Rimgaudas Graibus, prisiminęs Sauliaus Šaltenio Skač, mirtie, skač, atsiuntė naują eilėraštį APIE JĮ.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media