2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų kūryba

*print*

Archyvas

 

2014-09-21Apolinaras Juodpusis - Miniatiūros iš natūros (3 žiupsnelis)

Naujas kolegos Apolinaro Juodpusio žiupsnelis miniatiūrų iš natūros

2014-09-09Kolegos Alfonso Nako laiškas iš tolimojo Sunny Hills miesto (2)

Gerbiamas ir mielas „Sušvieski, saule“ knygos Redaktoriau, Knygą gavęs, norėjau tuoj Jums parašyti. Bet kadangi esu sunkus ligonis vėžininkas, užtrukau „Sušvieski, saule“ knygą skaitinėdamas. Ačiū Jums, kad tapau „Sušvieski, saule“ bendradarbiu ir vieno egzemplioriaus savininku.

2014-09-09"Palangos tilto" laikraštis apie žurnalistų poezijos knygą "Sušvieski, saule" (1)

Laikraštis "palangos tiltas" š. m. rupjūčio 29 dieną pasklebė Nijolės Kasmauskaitės straipsnį "Lietuvos žurnalistų sąjungos narių poezijos rinktinėje – palangiškio Gedimino Griškevičiaus kūryba". Perspausdiname šį straipsnį.

2014-09-02Jadvyga Godunavičienė - Eilėraščiai (2)

Su literatūra, jos kūrėjais, dailininkai, aktoriais, muzikais, įvairių kultūros sričių žmonėmis daug teko bendrauti dirbant Vilniaus laikraštyje „Vakarinės naujienos“. Tie trys dešimtmečiai - didžiulė gyvenimo dovana, atlygis už patirtas likimo skriaudas.

2014-08-26Julijonas Petronis - Eilėraščiai

Ukmergiečiui kolegai Julijonui Petroniui jau per 80 metų. Aštuoniolikos sulaukęs, jis jau tapo profesionaliu žurnalistu, o 1952 metais jau tapo Ukmergės rajono laikraščio redaktoriaus pavaduotoju. 1966 m. po aukštųjų mokslų Vilniuje vėl sugrįžo į gimtąją Ukmergę ir iki 1990 metų dirbo rajoninio laikraščio redaktoriumi. Išėjęs į pensiją atsidėjo vien literatūrinei kūrybai.

2014-08-20Apie Karaliaučiaus kraštą kitaip

Neseniai leidykla „Žemės trauka“ 1000 egzempliorių tiražu išleido žurnalisto Valentino Juraičio kelionių gidą „Karaliaučiaus kraštas“. Kiekviena nauja knyga apie Mažąją Lietuvą sukelia pagrįstą jos bičiulių susidomėjimą. V. Juraičio kelionių gidas išėjo kaip Kristijono Donelaičio 300 metų sukakčiai skirta knyga ir turėtų paskatinti lietuvius lankytis Donelaičio žemėje.

2014-08-10TV6: 200-oji Renatos Plumpienės „Tavo augintinis“ laida (5)

200-oji kolegės Renatos Plumpienės „Tavo augintinis" laida per TV6 buvo parodyta rugpjūčio 10 dieną. Kolegė Renata Plumpienė turbūt yra viena iš ilgiausiai su tuo pačiu laidos pavadinimu dirbančių žurnalistų. Ji keitė televizijos kanalus, tačiau nekeitė laidos pavadinimo, nekeitė ir pagrindinės šių laidų idėjos . Per "Tavo augintinio" laidų dvidešimtetį per įvairius televizijos kanalus jau yra pariodyta daugiau kaip tūkstantis laidų.

2014-08-052014 metų Antano Macijausko premija – biržiečiui žurnalistui Algirdui Vladislovui Butkevičiui (2)

Rugpjūčio 2 dieną per Biržų miesto šventės „Sugrįžimai" oficialų atidarymą J. Janonio aikštėje biržiečiui žurnalistui Algirdui Vladislovui Butkevičiui buvo įteikta Antano Macijausko premija. Šiemet jis laimėjo Lietuvos žurnalistų sąjungos, Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos ir Biržų rajono savivaldybės surengtą žurnalistų kūrybinį konkursą. Tokį sprendimą priėmė šešių asmenų konkurso vertinimo komisija, kurią sudarė po du atstovus nuo kiekvienos konkursą organizuojančios organizacijos. Biržų rajonui atstovavo lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Idalija Marcinkevičiūtė ir biržietė žurnalistė Janina Bagdonienė. Vertinimo komisijai pirmininkavo Deimantas Jastramskis.

2014-08-01Startuoja žurnalistinių tyrimų konkursas. Tyrimų fondo vertė – 25 tūkst. litų

Jei troškote į dienos šviesą iškelti gilesnės analizės reikalaujančią temą, tačiau aplinkybės buvo nepalankios ar trūko kompetencijos – dabar turite progą tai padaryti. Siekdama skatinti aukštesnių standartų žurnalistiką, VšĮ „Nacionalinis socialinės integracijos institutas“, bendradarbiaudama su „Baltosiomis pirštinėmis“, kviečia dalyvauti žurnalistinių tyrimų konkurse. Čia žmogaus teisių ar korupcijos tematikos tyrimams skiriamas 25 tūkst. litų prizinis fondas.

2014-07-28Religines įvairoves atspindinti paroda vyksta į Telšius

Naujųjų religijų tyrimų ir informacijos centro (NRTIC) ir Lietuvos žurnalistų sąjungos ( LŽS) organizuotame fotografijų konkurse "Religinės įvairovės pažinimas ir sklaida Lietuvoje" išrinkti geriausi Lietuvoje spaudos fotografijų, susijusių su religinės įvairovės ir žmogaus teisių tematika, autoriai. Su jų darbais jau susipažino Vilkaviškio, Utenos ir Kauno gyventojai. Rugpjūčio 1 d., 15 val. fotografijų paroda atidaroma Telšių Menų inkubatoriuje, (Muziejaus g.29).

2014-07-25Kvietimas teikti paraiškas į tarptautinį Paryžiaus kino ir šiuolaikinio meno festivalį (1)

Iki š.m. rugpjūčio 16 dienos Lietuvos menininkai ir organizacijos kviečiamos teikti paraiškas dalyvauti tarptautiniame naujojo kino ir šiuolaikinio meno festivalyje “Les Rencontres internationales”, kuris vyks 2014 m. gruodžio 1-7 d. Paryžiuje.

2014-07-11Ievos Simonaitytės literatūrinės premijos konkursas

Ievos Simonaitytės premijai gali būti pristatomi visos šalies kūrėjai už viso gyvenimo kūrybinius nuopelnus arba dviejų pastarųjų metų sukurtus meniškai brandžius kūrinius, kuriuose literatūrinėmis priemonėmis atspindėta Klaipėdos krašto bei Mažosios Lietuvos dvasia. Pretendentus premijai gali pateikti fiziniai ir juridiniai asmenys iki 2014 m. gruodžio 1 d. Klaipėdos apskrities viešajai I.Simonaitytės bibliotekai (Herkaus Manto g. 25, Klaipėda).

2014-06-27Žurnalistai kviečiami įsijungti į pilaitiškių poezijos maratoną  (2)

nuo birželio 1-osios iki rugsėjo 1-osios pilaitiškiai ir jų bičiuliai, lankomi Poezijos mūzos, kviečiami dalyvauti ir vasaros Poezijos maratono atkarpoje po sparnuota rubrika: „ANT ŠILKINIŲ VASAROS SPARNŲ“ (eiles, miniatiūras, o kas nori ir savo atvaizdėlius, kurie bus patalpinami šiame Pilaitės bendruomenės tinklaraštyje, siųskite šiuo adresu: angele.sarlauskiene@gmail.com). Po tokios poetinės vasaros maratono atkarpos turėtų sekti dar dvi: skirtos rudeniui ir žiemai. Jūsų atsiųstą visiems metų laikams tinkančią kūrybą išleisime prieš šv. Kalėdas knygele, o ją, susibėgus į būrį, pristatysime prie kakalio šilto, jei ne Martyno Mažvydo progimnazijoje, tai Pilaitės bibliotekoje." Labai lauksime žurnalistų kūrybos.

2014-06-24Skelbiamas antrasis Nacionalinis vaikų literatūros konkursas 2014 (1)

Labdaros ir paramos fondas „Švieskime vaikus", kurio steigėjai yra Andrius Mamontovas ir Ramūnas Karbauskis, bendradarbiaudamas su Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos (IBBY) Lietuvos skyriumi, kurios pirmininkas yra Kęstutis Urba, Lietuvos Rašytojų sąjunga, kurios pirmininkas yra Antanas Jonynas skelbia antrąjį Nacionalinį vaikų literatūros konkursą 2014.

2014-06-18Kviečiame kurti trumpuosius tekstus projektui Flash Europa 28

Flash Europa 28 – itin trumpos prozos (flash fiction) konkursas, kviečiantis jaunuosius Europos šalių rašytojus pristatyti savo tekstus kinų skaitytojams. 28 autorių ne vyresnių nei 28 metų amžiaus iš 28 šalių prozos kūriniai 28 savaites bus transliuojami įvairiais kinų socialinės žiniasklaidos kanalais. Reikalavimai autoriams: 1.Kūrėjas privalo būti Lietuvos pilietis. 2.Nuo 15 iki 28 metų amžiaus (2014 12 31 turi būti ne vyresni nei 28 metų). 3.Kartu su trumposios prozos tekstu būtina pateikti trumpą savo biografiją (iki 50 žodžių) bei reprezentatyvią nuotrauką.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media