2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų namuose

*print*

Archyvas :: Žurnalistų namuose - Susitikimas su festivalio „Vilniaus fotografijos ratas“ nugalėtoju Mikkel Hørlyck

2023-02-07
 
Mikkel Hørlyck nuotrauka iš serijos „Paslaptingasis Jørgenas“.

Mikkel Hørlyck nuotrauka iš serijos „Paslaptingasis Jørgenas“.

2023 m. vasario 10 d., (penktadienis) 18.00 val. kviečiame į susitikimą su 16-ojo tarptautinio fotožurnalistikos festivalio „Vilniaus fotografijos ratas" pagrindinio konkurso „Gyvenimo ratas" nugalėtoju - fotografu iš Danijos Mikkeliu Hørlycku (Mikkel Hørlyck). Susitikimas vyks Vilniuje, Žurnalistų namuose (Jogailos g. 11, trečias aukštas).
Mikkelis 2022 m. lapkritį buvo apdovanotas generalinio festivalio rėmėjo Fujifilm fotoaparatu už seriją „Paslaptingasis Jørgenas" apie vieno žmogaus gyvenimo kovą su pasauliu ir pačiu savimi. Pristatydamas šią penkerius metus kurtą seriją Mikkelis sako: „Kaip fotografas, nė sekundės neabejočiau sakydamas, kad man teko garbė fotografuoti legendą. Jørgenas? Jis apgavo mirtį. Daug kartų. Bet jis tai padarė ne vienas. Jam daug metų padėjo gydytojai, slaugytojai ir globėjai. Jie jį gelbėjo - vėl ir vėl."
Susitikimo metu Mikkelis Hørlyckas (Mikkel Hørlyck) pristatys seriją „Paslaptingasis Jørgenas", kuri tapo Festivalio nugalėtoja, bei kitus vykdomus projektus, pasidalins darbo ir kūrybos patirtimis. Susitikimas vyks anglų kalba.
Susitikimo ir po pristatymo vyksiančių diskusijų (laisva forma) trukmė iki ~20 val.
MIKKEL HØRLYCK
Mano vardas Mikkelis Hørlyckas (31 m.). Esu nepriklausomas fotožurnalistas ir vizualiojo meno atstovas, dirbantis Orhuse, Danijoje. Be fotografijos, esu atsidavęs žmonėms, menui, vaidybai, filmams, kelionėms, dvasingumui, sportui, gamtai ir gyvenimo tyrinėjimui.
Gyvenime patyriau didelę meilę ir didelę netektį. 2016 m. patekau į eismo įvykį ir turėjau atsigauti po galvos smegenų sukrėtimo, nugaros traumos, susidoroti su egzistencinėmis abejonėmis. 2020 m. visiškai pasveikau. Šis laikotarpis buvo kupinas įžvalgų, tad ir į savo kuriamas istorijas žiūriu per asmeninių patirčių prizmę.
Įgijau fotožurnalistikos bakalauro laipsnį Danijos žiniasklaidos ir žurnalistikos mokykloje. Fotožurnalistinę stažuotę atlikau „Politiken" redakcijoje, taip pat studijavau „Fatamorgana", Danijos meninės fotografijos mokykloje.2019 m. Niujorko Lucie apdovanojimuose pelniau Metų atradimo apdovanojimą. Mano darbai buvo apdovanoti ir pastebėti Danijos Metų nuotraukos apdovanojimuose, „Vilniaus fotografijos rato" festivalyje, „World Report Award" apdovanojimuose ir t.t.
Festivalio „Vilniaus fotografijos ratas" generalinis rėmėjas FUJIFILM Lietuva.
Festivalį „Vilniaus fotografijos ratas" finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Vilniaus miesto savivaldybė.
Festivalio „Vilniaus fotografijos ratas" rėmėjai ir partneriai: EPSON, 15min.lt, viešbutis „Amberton", Vilniaus technologijų ir dizaino kolegija, Nacionalinė žurnalistų kūrėjų asociacija, UAB „CoFinansai".
Festivalio edukacinė programa įgyvendinama gavus Baltijos-Amerikos Laisvės Fondo (BAFF) finansavimą.
Renginio metu gali būti daromi audio įrašai, filmuojama, fotografuojama. Sukurti įrašai gali būti skelbiami viešai. Dalyvaudami renginyje jūs sutinkate būti matomi renginio nuotraukose ar vaizdo įraše, būti užfiksuoti garso įraše ir esate informuoti, kad šios nuotraukos ar vaizdo/garso įrašai gali būti skelbiami viešai.
Laukiame jūsų Vilniuje,
Lietuvos spaudos fotografų klubas
Paskutinį kartą atnaujinta: 2023-02-07 12:00
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media