2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų namuose

*print*

Archyvas :: Žurnalistų namuose – dailininkės Ievos Bunokaitės paroda “Gyvenimo spalvos”

2020-07-03
 
Ieva Bunokaitė. Dainiaus Radzevičiaus nuotrauka

Ieva Bunokaitė. Dainiaus Radzevičiaus nuotrauka

2020 metų liepos 14 dieną Žurnalistų namuose (Jogailos g. 11, 3 aukštas) įvyko dailininkės Ievos Bunokaitės parodos "Gyvenimo spalvos" atidarymas. 
Parodos atidarymo metu buvo demonstruojami ir naujausi I. Bunokaitės animaciniai filmai.
Ieva Bunokaitė - įvairiapusė menininkė. Ji ne tik tapo, bet yra ir režisierė, scenarijų autorė, animatorė, dirbanti labai įdomia, mišria technika. Ji naudoja aplikaciją, keramines lėles, audinius, siūlus, gėles, įvairias birias medžiagas, fotografijas.
1991-1996 m. ji studijavo tapybą Vilniaus dailės akademijoje. Nuo 1992 m. dirbo Lietuvos kino studijoje animacinių filmų dailininke-režisiere. Nuo 1997 m. - Kinematografininkų sąjungos narė, nuo 2001 m. - Dailininkų sąjungos narė.
I. Bunokaitė surengė per 20 personalinių tapybos parodų, dalyvavo įvairiuose bendruose kūrybiniuose projektuose, pleneruose, vykusiuose ne tik Lietuvoje, bet ir Lenkijoje, Ukrainoje, Latvijoje, Baltarusijoje.
Ji sukūrė keturioliką animacinių filmų, kurie buvo pristatomi įvairiuose tarptautiniuose festivaliuose.
Menininkė yra dirbusi ir stiuardese, todėl nenuostabu, jog 2004 m. jos darbų paroda buvo surengta ir virš debesų. 11 tūkstančių metrų aukštyje, aviakompanijos „Aurela" orlaiviu „Boeng 737-300" į svečias šalis skrendantys keleiviai galėjo grožėtis trisdešimčia tapybos darbų. Ši paroda yra užfiksuota agentūros „Factum" ir yra įrašyta į Lietuvos rekordų knygą kaip aukščiausiai vykusi meno kūrinių paroda.
I. Bunokaitė filmų scenarijus daugiausia kuria pagal lietuvių liaudies pasakas. Taip pat jai kilo mintis panaudoti keraminius personažus, kurie, autorės manymu, labai tinka perteikti pasakos žanrą. Su kiekvienu filmu keičiasi ir animatorės stilius - jai įdomu išbandyti kažką naujo, nuolat tobulinti personažų išraiškas, judesius. Taikantis prie techninių galimybių, keičiasi ir tobulėja jos stilius. Animatorės nuomone, filme svarbiausia yra idėja - visa kita tarnauja jos išraiškai. Svarbu, kad būtų suderinta ir kompozicija, ir judesys, ir personažas, ir koloritas, ir muzika, tada galutinis rezultatas - geras filmas.
Kviečiame!
 
Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-09-16 13:49
 
 

Komentarai (2)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media