2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktuali informacija

*print*

Archyvas :: Galima paremti mūsų profesinę sąjungą – Lietuvos žurnalistų sąjungą

2020-06-13
 
Mieli LŽS nariai bei kiti rėmėjai, liepos 1 d. - šiais metais yra paskutinė diena iki kada galima deklaruoti pajamas ir skirti paramą.
Norime priminti, kad dalimi savo sumokėto pajamų mokesčio galite paremti ne tik pelno nesiekiančias organizacijas, meno kūrėjus, politines partijas, bet ir profesines sąjungas. Todėl LŽS narių ir kitų rėmėjų prašome paremti savo profesinę organizaciją Lietuvos žurnalistų sąjungą ( įmonės kodas 190806184), skiriant iki 0,6 procento sumokėto gyventojų pajamų mokesčio.
Tam reikia užpildyti ir pateikti VMI Prašymo pervesti pajamų mokesčio dalį paramos gavėjams ir (arba) politinėms partijoms FR0512 formos 4 versiją. Šią prašymo formą reikia pateikti iki 2020 m. liepos 1 d. 
Prašome šia informacija pasidalinti su šeimos nariais, draugais ir kolegomis. Atkreipiame dėmesį, kad 0,6 procento paramos skyrimas profesinėms sąjungoms neapriboja galimybės 1,2 procentus paramos skirti kitiems paramos gavėjams bei meno kūrėjams. Nuo 2019 m. profesinėms sąjungoms nebereikia dėl paramos konkuruoti su kitomis organizacijomis. 
Iš anksto dėkojame už Jūsų geranoriškumą.
VMI informuoja:
Greičiausiai ir patogiausiai prašymą pateikti elektroniniu būdu per EDS.
Prašymą taip pat galima:
• įteikti tiesiogiai bet kuriai AVMI;
• atsiųsti paštu (išskyrus elektroninį paštą) į VMI prie FM Mokestinių prievolių departamento Dokumentų tvarkymo ir archyvavimo skyrių adresu: Neravų g. 8, 66257 Druskininkai. Viename voke gali būti tik vieno asmens užpildyta forma. Pašto ženklus ir vokus galite gauti Žurnalistų namuose.
• pateikti per e. VMI mobiliąją aplikaciją (tai mobilioji programėlė, kuria gyventojams pateikiamos aktualiausios VMI paslaugos).
Svarbu: Prašymus galite pateikti tik asmeniškai (įskaitant siunčiamus paštu) arba įstatymų nustatyta tvarka per atstovą. Todėl pluoštais atsiųsti paštu ar teikiami tiesiogiai VMI darbuotojui Prašymai nenagrinėjami, jeigu kartu nepridėti atstovavimą kiekvienam gyventojui, kurio Prašymas teikiamas, patvirtinantys dokumentai (įstatymų nustatyta tvarka patvirtinti įgaliojimai).
Norėdami teikti popierinę paramos skyrimo formą, užpildykite visus būtinus laukelius (rašykite didžiosiomis spausdintinėmis raidėmis):
1-Jūsų asmens kodas
2-Jūsų telefono Nr.
3V - Jūsų vardas
3P - Jūsų pavardė
4 - Jūsų adresas
5 - mokestinis laikotarpis: 2019
8 - įrašykite 0
9S - uždėkite varnelę
E1 - pasirinkite skaičių: 3 (gavėjo tipas)
E2 - gavėjo identifikacinis numeris (kodas): 190806184
E4 - įrašykite savo pasirinktą skiriamą procentą (daugiausiai - 0,6 %)
E5 - įrašykite, iki kada skiriate paramą (ilgiausiai iki 2023 m.)
Pasirašykite ir dar kartą nurodykite vardą, pavardę
SVARBU: jeigu pernai prašyme nurodėte LŽS profesinei sąjungai skirti 1 proc. iki 2022 m., šiemet nereikės iš naujo rašyti prašymo ir skirti 0,6 proc.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-06-13 13:44
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media