2024 m. gegužes 6 d., Pirmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktuali informacija

*print*

Archyvas

 

2017-09-082017 metų Juozo Tumo Vaižganto premija – Egidijui Aleksandravičiui

Vertinimo komisija 2017 metų Juozo Tumo - Vaižganto premiją paskyrė Egidijui Aleksandravičiui. Premija buvo paskirta už naujausią publicistinių tekstų rinktinę „Viskas įmanoma“, kuria autorius tęsia analitinės publicistikos, politikos bei kultūros tekstų tradiciją. Premija bus įteikta per respublikinę šventę “Vaižgantines”, kuri šiemet įvyks rusėjo 16 dieną 13 val. Anykščių rajone, Svėdasų seniūnijoje, Vaižganto gimtajame Malaišių kaime.

2017-09-07Lietuvos kultūros taryba: Seminaras kultūros ir meno kūrėjams

Kultūros ir meno kūrėjų, planuojančių teikti paraiškas individualioms ar edukacinėms stipendijoms gauti, lauksime rugsėjo 11 d. 11.00 Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Renginių erdvėje (Gedimino pr. 51, Vilnius). Renginys atviras, registruotis nereikia.

2017-09-02Žurnalistai kviečiami į serialo „Moterys meluoja geriau“ sezono pristatymą

Mieli žurnalistai ir fotografai, 10-ąjį „Moterys meluoja geriau“ sezoną kviečiame pasitikti kartu! Rugsėjo 4 d. į TV3 ekranus sugrįžta kultinis, visų laikų populiariausias ir jau 10-ąjį sezoną skaičiuojantis serialas „Moterys meluoja geriau“. Šią progą kviečiame paminėti ypatingai. 2017 m. rugsėjo 4 dieną WAKE INN Vilnius vandenlenčių parke (Vilnius Grand Resort teritorija, Ežeraičių g. 2, Ežeraičių km., Avižienių sen., Vilniaus r.) Jūsų lauks neeilinės serialo aktorių lenktynės vandens atrakcionų parke, gardžios vaišės, o į visus rūpimus klausimus mielai atsakys serialo aktoriai ir kiti kūrybinės komandos nariai. Apie savo dalyvavimą iki rugsėjo 4 dienos pranešti el. paštu: r.pauliukonyte@gmail.com

2017-09-01Žurnalistai kviečiami į naujo LNK šou „Pagauk dainą“ filmavimą

Rugsėjo 4, pirmadienį, 16 val. kviečiame žurnalistus į naujo LNK šou „Pagauk dainą“ filmavimus. Vedėjas: Tadas Juodsnukis, asistentės Andžela ir Nijolė Pareigytė Rukaitienė. Dalyvauja: Aistė Pilvelytė, Edgaras Lubys, Austėja Laukaitė, Remigijus Žiogas ir Kristina Radžiukynaitė. Įrašas vyks LNK studijoje

2017-08-31Muzikinio filmo „Paskutiniai Brėmeno muzikantai“ peržiūra

Maloniai kviečiame esamus ir būsimus Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos kino klubo žiūrovus į muzikinio filmo „Paskutiniai Brėmeno muzikantai“ peržiūrą, kuri vyks rugsėjo 1 d.12 val. Kino salėje, V aukšte. Trukmė 2 val. 10 min.

2017-08-26Vėl artėja tradicinis mūsų renginys - "Vaižgantinės"

Laba diena, gerbiamieji Rašytojai ir Žurnalistai, LŽS ir RS vadovai bei nariai, vėl artėja rugsėjis ir vėl tradicinis mūsų renginys - "Vaižgantinės". Iš anksto nuoširdžiai Jus kviečiame pas mus į Svėdasų kraštą, į "Vaižgantines". Siunčiame Jums preliminarią programą paviešinimui iš anksto, kad renginys nebūtų Jums staigmena, kad spėtumėte pasiruošti ir išrinkti naują Vaižganto premijos laureatą. „VAIŽGANTINĖS“ vyks 2017 m. rugsėjo 16 dieną nuo 13 val. Anykščių rajone, Svėdasų seniūnijoje, Vaižganto gimtajame Malaišių kaime.

2017-08-25Žurnalistai kviečiami… į ligoninę

Sveiki gyvi, gerbiami kolegos, rugpjūčio 28 dieną, pirmadienį, 12 val. kviečiame į ligoninę! Tikra ligoninė su palatomis, procedūriniais ir operacinėmis… Viskas specialiai įrengta LNK serialo „Meilė gydo“ filmavimams. Dalyvaus serialo aktoriai. Ligoninėje gulės LNK žvaigždėsJ Naująjį draminį serialą „Meilė gydo“ režisuoja Robertas Razma, pagrindinius vaidmenis kuria Miglė Polikevičiūtė, Tomas Erbrėderis, Anicetas Gendvilas, Gabija Jaraminaitė – Ryškuvienė, Giedrius Arbačiauskas, Agnė Grudytė ir kiti. Ligoninės adresas – Ulonų g.5, 2 a.

2017-08-23Gerbiami kolegos žurnalistai, išvyskite šviesą tunelio gale!

Rugpjūčio 24 d. 10:40 val. kviečiame pėsčiomis pereiti Kauno tunelį, išgirsti jo paslaptis ir istoriją. Renginyje taip pat dalyvaus „Lietuvos geležinkelių“ generalinis direktorius Mantas Bartuška, Kauno meras Visvaldas Matijošaitis ir kiti atsakingi asmenys, su kuriais taip pat galėsime aptarti aktualiausius geležinkelio Kauno mieste klausimus. Lauksime jūsų Kauno geležinkelio stotyje, M.K. Čiurlionio g. 16. Norinčiųjų dalyvauti prašome užsiregistruoti el. paštu i.ciuberkyte@litrail.lt, tel. 8 615 870 98.

2017-08-22Žurnalistai kviečiami į rekordinį „Bruto ir Neto 3“ ir „Virtuvės istorijos“ sezonų pristatymą

Rugsėjo mėnesį į TV3 eterį sugrįžta du žiūrovų mylimi projektai – atsinaujinusi kulinarinė laida „Virtuvės istorijos“ ir iki ašarų juoktis priverčiantis komiškas serialas „Bruto ir Neto 3“. Šią progą kviečiame žurnalistus paminėti ypatingai ir tapti išskirtinio reginio dalimi – kartu sieksime aukščiausiai kada nors Lietuvoje iškepto maisto ir greičiausio pristatymo tiesiai iš dangaus rekordo! „Bruto ir Neto 3“ aktoriai, „Virtuvės istorijų“ vedėja Ilona Juciūtė ir PROFLAME EXPERT ir GRILIAI.LT komanda patiekalus gamins daugiau nei 2 km aukštyje! Visa tai tiesiogiai transliuos internetinė televizija TV3play. Jūsų laukia neeilinės, tikrąja to žodžio prasme - rekordinės vaišės. Maloniai lauksime jūsų 2017 m. rugpjūčio 28 dieną 18 val. Pociūnų aerodrome (Kauno apskritis, Prienų rajonas). Apie savo dalyvavimą iki 25 d. 10 val. prašome pranešti el. paštu: media@videometra.lt

2017-08-21Žurnalistai kviečiami į serialo „Moterys meluoja geriau“ 10-ojo sezono pristatymą  (1)

Mieli žurnalistai ir fotografai, 10-ąjį „Moterys meluoja geriau“ sezoną kviečiame pasitikti kartu! Rugsėjo mėnesį į TV3 ekranus sugrįžta kultinis, visų laikų populiariausias ir jau 10-ąjį sezoną skaičiuojantis serialas „Moterys meluoja geriau“. Šią progą kviečiame paminėti ypatingai. 2017 m. rugpjūčio 22 dieną 17 val. WAKE INN Vilnius vandenlenčių parke (Vilnius Grand Resort teritorija, Ežeraičių g. 2, Ežeraičių km., Avižienių sen., Vilniaus r.) Jūsų lauks neeilinės serialo aktorių lenktynės vandens atrakcionų parke, gardžios vaišės, o į visus rūpimus klausimus mielai atsakys serialo aktoriai ir kiti kūrybinės komandos nariai. Apie savo dalyvavimą iki rugpjūčio 22 dienos pranešti el. paštu: r.pauliukonyte@gmail.com

2017-08-16Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Baltarusijos žurnalistų asociacijos vadovai sutarė bendradarbiauti

Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius ir Baltarusijos žurnalistų asociacijos pirmininkas Andrejus Bastunecas (Андрэй Бастунец) susitiko Vilniuje ir aptarė abiejų organizacijų bendradarbiavimo gaires.

2017-08-04Antano Macijausko apdovanojimas – Biržų krašto žmonėms (4)

Antano Macijausko medalis šiais metais bus įteiktas Biržų krašto žmonėms. Šis simbolinis apdovanojimas bus įteikiamas rugpjūčio 5 d. Biržų miesto šventės metu

2017-07-26Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas atnaujina ekspertų sąrašą ir kviečia teikti ekspertus

Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas atnaujina ekspertų sąrašą ir kviečia teikti ekspertus, galinčius vertinti kultūrinius, visuomenės informavimo saugumo, medijų raštingumo ugdymo ir šviečiamuosius projektus. Kandidatus iki šių metų rupjūčio 31 d. gali siūlyti Fondo dalininkai, meno kūrėjų, viešosios informacijos rengėjų asociacijos ir kitos institucijos, formuojančios kultūros politiką ar veikiančios kultūrinėje žiniasklaidoje.

2017-07-24Almanachas „Žurnalistika“ 2017 (I) – apie Kauno žurnalistiką ir ne tik (2)

Dienos šviesą išvydo pirmasis šių metų specializuotas profesinis žurnalistų leidinys „Žurnalistika“. Į leidžia Nacionalinė žurnalistų kūrėjų asociacija ir remia Spaudos, radijo, televizijos rėmimo fondas. Šį kartą spalvingas, kupinas įdomių iliustracijų almanachas supažindins su šauniais Kauno žurnalistais.

2017-07-14Alytuje - Praktinis seminaras “Profesiniai žurnalistikos standartai, propagandos ir informaciniai karai“.

Alytuje - Praktinis seminaras “Profesiniai žurnalistikos standartai, propagandos ir informaciniai karai“. Seminarą rengia LŽS ir Fridricho Eberto fondas.

2017-07-14Saksonijos žiniasklaidos rėmimo fondo seminaras Vidurio ir Rytų Europos žurnalistams

Šiais metais 14 žurnalistų iš Vidurio ir Rytų Europos ir vėl turi galimybę dalyvauti seminare, kuris vyks 2017 m. rugsėjo 18-29 d. Leipcige, ir susipažinti su Vokietijos Federacinės Respublikos televizijos, radijo, spausdintinės ir internetinės dvejopos žiniasklaidos sistemos struktūra ir darbu. Be profesinio tobulėjimo itin svarbūs yra ir kultūriniai tarpusavio mainai.

2017-07-13Žurnalistai kviečiami į Lietuvos laisvės kovotojų atminimo šventę, kuri vyks monsinjoro Alfonso Svarinsko įkurtame Didžiosios Kovos apygardos partizanų parke

Kviečiame į Lietuvos laisvės kovotojų atminimo šventę, kuri vyks liepos 15 dieną (šeštadienį) monsinjoro Alfonso Svarinsko įkurtame Didžiosios Kovos apygardos partizanų parke (Ukmergės r., Vidiškių sen., Kadrėnų k.). Partizanų ir visų laisvės kovų dalyvių atminimo šventę visuomet organizuodavo pats mons. Alfonsas Svarinskas, svajodamas, kad ji taptų tradiciniu kasmetiniu renginiu. Šiemet šventė sutampa su monsinjoro 3-iosiomis mirties metinėmis.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media