2024 m. gegužes 19 d., Sekmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktuali informacija

*print*

Archyvas

 

2018-01-09Žurnalistai kviečiami į popietė su Laisvės premijos laureate s. Nijole Sadūnaite

Sausio 14 d. (sekmadienį), 14 val. Valdovų rūmuose vyks popietė su Laisvės premijos laureate s. Nijole Sadūnaite. Laisvė, tikėjimas ir drąsa. Tai buvo itin svarbu sovietmečiu. Tai yra mūsų kelias ir šiandien. Švęskime laisvę su disidentais ir nepamirškime, kad laisvės kova niekada nesibaigia.

2017-12-27Prienų rajono savivaldybė kartu su LŽS teiks M. Šalčiaus premiją (1)

Dabar ir Prienų rajono savivaldybė kartu su Lietuvos žurnalistų sąjunga teiks garbingą M.Šalčiaus apdovanojimą. Susitarimas dėl šios premijos buvo iškilmingai pasirašytas baigiantis 2017-iesiems metams. Jį savo parašais sutvirtino Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas ir Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius. M. Šalčiaus premija dabar garsins šio Prienų krašto sūnaus vardą, tuo pačiu ir žemę, dovanojusią jį ne tik Lietuvai, bet ir pasauliui.

2017-12-19NŽKA narių dėmesiui! Meno kūrėjai turi teisę tapti paramos gavėjais

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos labdaros ir paramos įstatymo Nr. I-172 pakeitimo įstatymo nuostatomis, fiziniai asmenys, kuriems Meno kūrėjo ir meno kūrėjų organizacijų statuso įstatymo nustatyta tvarka yra suteiktas meno kūrėjo statusas, turi teisę tapti paramos gavėjais.

2017-12-18Žurnalistai kviečiami į geriausių Lietuvos sportininkų pagerbimą - „LTeam apdovanojimai“

Mieli kolegos, šį penktadienį, gruodžio 22 dieną, vyks geriausių Lietuvos sportininkų pagerbimas - „LTeam apdovanojimai“. KVIEČIAME JUS ATVYKTI! Iškilmingame renginyje bus pagerbti metų geriausi sportininkas ir sportininkė, vyrų bei moterų komandos, treneris ir trenerė, proveržio, įspūdingiausios metų pergalės autoriai, mėgstamiausias tautos atletas bei Lietuvos sportui nusipelniusios asmenybės. Reginio vieta – „Siemens“ arena, Vilnius. Renginio pradžia – 19:00 val. MEDIA atstovų lauksime nuo 18:00 val. Patekimas į renginį – pagal vardinį sąrašą pro tarnybinį įėjimą. Apie savo dalyvavimą prašome informuoti adresu ieva@ltok.lt iki gruodžio 20 dienos, 20:00 val.

2017-12-18LŽS TARYBOS POSĖDYJE PATVIRTINTA, KAD LŽS XVII SUVAŽIAVIMAS VYKS 2018-ŲJŲ LAPKRIČIO 24-ĄJĄ VILNIUJE

2017-ųjų gruodžio 16-ąją, šeštadienį į Žurnalistų namus Vilniuje suvažiavo žurnalistai iš visos Lietuvos – čia įvyko Lietuvos žurnalistų sąjungos tarybos posėdis. Jo dalyviai patvirtino naujus LŽS pirmininko pavaduotojus Brigitą Sabaliauskaitę ir Darių Lukoševičių. LŽS Tarybos posėdyje patvirtinta, kad LŽS XVII suvažiavimas vyks 2018-ųjų lapkričio 24-ąją Vilniuje.

2017-12-15Žurnalistai kviečiami į prodiuserių kompanijos „Videometra“ organizuojamą šventinį vakarą

Mieli žurnalistai ir fotografai, artėjant gražiausioms metų šventėms, kviečiame Jus į prodiuserių kompanijos „Videometra“ organizuojamą šventinį vakarą, kuris vyks gruodžio 21 d. 19 val. itališka dvasia dvelkiančiame restorane „Basilico“ (A. Goštauto g. 40C).

2017-12-15Kvietimas žiniasklaidai: Ar Lietuva pasirengusi Bendrajam duomenų apsaugos reglamentui?

Kuo svarbus BDAR kiekvienam iš mūsų ir ką turi žinoti Lietuvos visuomenė? Kokie iššūkiai laukia valstybinių organizacijų ir verslo įmonių, rengiantis BDAR, kaip vyksta pasiruošimas, su kokiomis problemomis susiduriama? Kokias spragas ir problemas pastebi BDAR įgyvendinimo klausimais konsultuojantys specialistai? Kaip Lietuvoje planuojama kontroliuoti BDAR įgyvendinimą? Kokia numatyta atsakomybė už neatitikimą BDAR? Šie ir kiti aktualūs klausimai bus aptarti š. m. gruodžio 19 d. 10 val. asociacijų „Infobalt“ ir „Žinių ekonomikos forumo“ kartu su Lietuvos nacionaline Martyno Mažvydo biblioteka organizuojamoje APVALIOJO STALO DISKUSIJOJE „BENDRASIS DUOMENŲ APSAUGOS REGLAMENTAS: AR LIETUVA PASIRENGUSI?” Renginys vyks 2017 m. gruodžio 19 d. 10 val. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Renginių erdvėje (305, Gedimino pr. 51, Vilnius). Planuojama trukmė – 2 val.

2017-12-11Lietuvos žurnalistų sąjungos Tarybos posėdis - 2017 m. gruodžio 16 d.

Lietuvos žurnalistų sąjungos Tarybos posėdis įvyks 2017 m. gruodžio 16 d. 11 val. Žurnalistų namuose (Jogailos g. 11, trečias aukštas).

2017-12-10Žurnalistai kviečiami į laidą „Moterys prieš vyrus“

Kviečiame žurnalistus į azartiško ir nenuspėjamo LNK žaidimo „Moterys prieš vyrus“ filmavimą, kuris įvyks gruodžio 13 d. 11 val. LNK studijoje (Šeškinės g. 20, Vilnius).

2017-12-04KONKURSAS „EUROPOS SĄJUNGOS INVESTICIJŲ EFEKTYVUMAS LIETUVOS EKONOMIKAI IR VISUOMENEI

Europos Sąjungos investicijų efektyvumo Lietuvos ekonomikai ir visuomenei konkurso nuostatai reglamentuoja konkurso tikslus, dalyvius, organizavimo, vertinimo bei apdovanojimo tvarką. Konkurso tikslas - skatinti žurnalistus ir tinklaraštininkus įsitraukti į ES struktūrinių fondų investicijų Lietuvoje panaudojimo efektyvumo analizę, skatinti diskusijas apie ES lėšomis įgyvendinamus socialinius ir ekonominius pokyčius, planuojamus ir vykdomus projektus, jų eigą ir naudą regionui, bendruomenei, gyventojui. Konkursą organizuoja Lietuvos žurnalistų sąjunga. Konkurse gali dalyvauti žurnalistai ir tinklaraštininkai.

2017-12-01LŽS Vilniaus skyriaus tradiciniai konkursai “Taikliausias šūvis” ir “Metų kornišonas” (1)

Kiekvienais metais Lietuvos žurnalistų sąjungos Vilniaus skyrius rengia konkursus "Taikliausias šūvis" ir "Metų kornišonas". Konkurso "Taikliausias šūvis" laureatais tampa radijo, televizijos, interneto ar spaudos žurnalistas, tais metais savo darbais pataikęs į svarbiausių įvykių bei aktualijų šerdį. Konkurso "Metų kornišonas" prizas (žalias agurkėlis) iškeliauja pas tuos kolegas, kurie labiausiai "susimovė". Laukiame Jūsų darbų ir pasiūlymų (el.paštas rasoslis@gmail.com) iki š.m. gruodžio 10 dienos

2017-11-27Žurnalistai kviečiami į šventinius pusryčius „Beatos studijoje”

Tikrąją savo gimimo dieną, lapkričio 30-ąją, „Labas rytas, Lietuva“ kviečia žiūrėti specialią šventinę transliaciją, kurioje dalyvaus ir visas būrys buvusių vedėjų, iš „Beatos studijos“ Gedimino pr. 27, Vilniuje. Maloniai kviečiame prie šventinių pusryčių „Beatos studijoje” prisijungti ir žiniasklaidą. Prašytume pranešti apie dalyvavimą virginija.buneviciute@lrt.lt

2017-11-21LŽS pirmininko pavaduotojas Audrys Antanaitis paskirtas Valstybinės lietuvių kalbos komisijos pirmininku. Sveikiname kolegą!  (9)

2017 m. lapkričio 21 dieną Seimas Valstybinės lietuvių kalbos komisijos (VLKK) vadovu paskyrė portalo alkas.lt redaktorių, LŽS pirmininko pavaduotoją Audrį Antanaitį.

2017-11-20Žurnalistai kviečiami į “Spalvoto_meduolio_dieną su LNK”

Tradiciškai kviečiu žurnalistus į tradicinį Spalvoto meduolio dienos pristatymo renginį. Rytoj, antradienį, 10.30 val. desertinėje LIU PATTY (Užupio g. 20) LNK grupės laidų vedėjai, „Lietuvos balso“ dalyviai spalvins kalėdinius meduolius ir dalinsis žiemos švenčių tradicija tapusios Spalvoto meduolio dienos naujienomis.

2017-11-17Seminaras-diskusija žurnalistams: lobizmas Europos parlamente ir Lietuvoje

Žurnalistams skirtas seminaras-diskusija “Lobizmas Europos parlamente ir Lietuvoje” įvyks gruodžio 4 d., pirmadienį, 15-17 val. Europos namuose (Gedimino pr. 16, Vilnius). Prašome turėti asmens dokumentą. Registracija iki lapkričio 27 d. el. paštu: robertas.pogorelis@europarl.europa.eu

2017-11-16Žurnalistai kviečiami į Maisto banko renginį

Lapkričio 17 d., penktadienį, nuo 19.30 val. iš „Compensos“ LNK transliuos tiesioginį labdaros telemaratoną „PasiDalink“. Kviečiame žurnalistus atvykti.

2017-11-14Lietuvos meno kūrėjų asociacijos premija

Lietuvos meno kūrėjų asociacija skelbia priimanti siūlymus savo kasmetinei premijai, kuri skiriama Lietuvos menininkams už išskirtinius profesionalaus meno kūrinius, paskelbtus per pastaruosius dvejus metus. Premijos kandidatus iki gruodžio 1 d. gali siūlyti Lietuvos meno kūrėjų organizacijos, universitetai, kultūros ir meno institucijos bei patys autoriai.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media