2024 m. balandžio 28 d., Sekmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktuali informacija

*print*

Archyvas :: 2015 metų Juozo Tumo Vaižganto premija – Donatui Petrošiui

2015-09-25
 
Donatas Petrošius

Donatas Petrošius

 

2015 metų Juozo Tumo Vaižganto premijos vertinimo komisija, kurią sudarė Lietuvos rašytojų sąjungos deleguoti atstovai Birutė Jonuškaitė, Arnas Ališauskas, Gytis Norvilas ir Lietuvos žurnalistų sąjungos deleguoti atstovai Gerimantas Statinis, Perpetua Dumšienė ir Aldona Žemaitytė, šių metų Juozo Tumo Vaižganto premiją paskyrė poetui ir žurnalistui Donatui Petrošiui už knygą „Kaip negalima gyventi".

Donatas Petrošius gimė 1978 metais. 2005 m. baigė literatūrologijos magistrantūrą Vilniaus pedagoginiame universitete. Dirba savaitraščio redakcijoje. Nuo 2001 m. skelbia savo eilėraščius literatūrinėje spaudoje. 2003 m. VU „Filologinio rudens" poezijos laureatas. 2004 m. Prano Lemberto konkurso „Grand prix" laureatas.

Pirmasis poezijos rinkinys „Iš tvermės D" (2004) buvo palankiai sutiktas kritikos ir įvertintas dvejomis prestižinėmis premijomis: už geriausią pirmąją poezijos knygą - 2004 m. Druskininkų poetinio rudens premija ir 2005 m. Zigmo Gėlės premija.

Be poezijos, D. Petrošius rašo esė, kuriuos spausdina antologijose ir internete.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2015-09-25 09:22
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

Svėdasiškiai

2015-09-28 15:18

Žinome, matėme per Vaižgantines. Tik kodėl šiemet žurnalistai ignoravo šį svarbų renginį? Vienintelis LŽS atstovas dalyvavo. Būdavo atvažiuoja didelis pulkas žurnalistų ir iš Vilniaus, ir iš Kauno. O šiemet- nieko. Liūdna, kad LŽS ne tiktai kad neremia Vaižgantinių organizavinmo,nei materialiai, nei moraliai, bet netgi ignoruoja šį respublikinį renginį.. .Gal vėl norima Vaižganto premijas įteikinėti Vilniuje, o ne Svėdasų krašte? Bent jau taip atrodo. Ir kodėl šioje svetainėje nėra nei vienos nuotraukos iš šių metų Vaižgantinių, jokio aprašymo šventės?

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media