2024 m. balandžio 28 d., Sekmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktuali informacija

*print*

Archyvas :: LŽS valdybos nutarimas - dalyvauti profesinių sąjungų mitinge prie Seimo

2015-09-07
 
 

 

LŽS Valdyba rugsėjo 5 dieną surinko į neeilinį posėdį. Jame buvo priimti 9 nauji nariai. Smagu, kad atgal sugrįžo Viktoras Rudžianskas, prisijungė prie mūsų ir Eduardas Eigirdas, kiti.

Tačiau svarbiausias klausimas - naujas Darbo kodekso projektas ir naujas Socialinis modelis. Šia tema naujausią informaciją apie derybų eigą dėl kodekso nuostatų ir Trišalės tarybos veiksmus informavo LPSK pirmininkas Artūras Černiauskas.

Taip pat posėdyje dalyvavo ir su naujais pasiūlymais dirbęs bei prie jų rengimo prisidėjęs advokatas Justinas Usonis.

Išklausę abiejų pranešėjų ir padiskutavę apie praktines kai kurių nuostatų taikymo detales (atleidimo iš darbo terminai ir sąlygos, darbuotojų darbo sutarčių rūšys, kompensacijos, naujovės dėl darbuotojų apmokymo ir t.t.), vėliau konkrečiai aptarėme ir LŽS pasirengimą dalyvauti profesinių sąjungų mitinge rugsėjo 10 d. 12 val. prie Seimo.

Sutarėme, kad kiekvienas LŽS skyrius pagal galimybes deleguos savo narių. Mums labai svarbu, kad ir regionai būtų atstovaujami. Todėl tą dieną dėl mitingo vyks LŽS Tarybos posėdis, kuriame galite oficialiai dalyvauti.

Todėl Žurnalistų namuose (Jogailos g. 11 ) renkamės 11.30 val. Čia bus išdalinta atributika, trumpas instruktažas dėl mitingo. Kartu eisime prie Seimo, bus ir LŽS pasisakymas. Įteiksime parašus Seimui. Vėliau vyks eisena iki Vyriausybės. Pasibaigus mitingui susirinksime Žurnalistų namuose aptarti mitingo reikalavimus ir tolimesnius darbus.

Suprasdami, kad rugsėjo 10 diena bus darbo diena, prašome pagal galimybes pranešti ir išplatinti savo nariams pageidavimą susiburti  tą dieną. Kadangi kitos profsąjungos organizuosis autobusus iš regionų,  jei žinotume tikslesnius skaičius, galėtume nukreipti į kolegas, kurie turėtų padėti atvežti ir parvežti mitingo dalyvius.

 

Visa Informacija apie mitingą yra štai čia http://www.lpsk.lt/2015/09/02/profesines-sajungos-toliau-aktyviai-ruosiasi-protesto-akcijai/
Paskutinį kartą atnaujinta: 2015-09-07 14:42
 
 

Komentarai (2)

Jūsų el. paštas

Vytautas-II

2015-09-08 18:44

Nieko iš to mitingo neišeis. Vergovę primenantis įstatymas anksčiau ar vėliau bus priimtas. Juk pas mus viskas daroma, kad tik paprastam žmogeliui būtų blogiau, sunkiau. Kaip valdžia norės, taip ir padarys, o visi tie mitingai, piketai,pokalbiai primena tik...bezdalą. Pagadini orą, dvokas praeina ir vėl viskas kaip buvę.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media