2024 m. balandžio 28 d., Sekmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktuali informacija

*print*

Archyvas :: Žurnalistai kviečiami į filmo apie teatro ir kino aktorę Vaivą Mainelytę premjera: „Vaiva. Gyvenimas už lango“

2015-08-29
 
T. Lukšio (BFL) nuotr.

T. Lukšio (BFL) nuotr.

 

Pirmadienį, rugpjūčio 31 d. 19 val. LRT klube (S. Konarskio g. 49, Vilnius) įvyks dokumentinio filmo apie teatro ir kino aktorę VAIVĄ MAINELYTĘ premjera: „Vaiva. Gyvenimas už lango".

Režisierius Valdas Babaliauskas, scenarijaus autorė Birutė Vyšniauskaitė, operatoriai Algis Liutkevičius, Vytas Jankevičius, Gintautas Čepulėnas, montažo režisierė Janina Sabeckienė, garso režisierius Algimantas Apanavičius (jaun.).

Filmas apie Lietuvos teatro ir kino legendą Vaivą Mainelytę buvo kurtas vaizdingame Dzūkijos Puvočių kaime, kur prieš beveik du dešimtmečius buvo pastatyta Mainelių šeimos vasarvietė. Joje planavo įsikurti V. Mainelytės tėvai, brolis ir sesuo su šeimomis bei pati Vaiva. Tačiau atsitiko taip, kad vieną naktį per audrą žaibas trenkė į naujutėlaitę sodybą ir ji sudegė iki pamatų.

Vaikščiodama su savo broliu, architektu Algirdu Maineliu po busią savo giminės sodybvietę Puvočiuose, Vaiva prisiminė, kaip čia buvo kurtasi, kaip čia buvo svajota apie ilgą laimingą gyvenimą ir trokštamus vaidmenis.

O sėdėdama kaimynystėje esančiuose savo artimos draugės Aurelijos Giedrienės namuose, kuriuose kaip niekur kitur pailsi nuo Vilniaus įtampos, Vaiva prisiminė visą savo gyvenimą -  pakilimus ir nuopuolius, praradimus, išsiskyrimus, likimo išbandymus, išgyvenimus, kėlimąsi iš didžiausių gyvenimo duobių bei kūrybą.

Filmo pristatyme dalyvaus aktorės kolegos - R. Adomaitis, V. Tomkus, G. Lukšas, R. Sabulis, G. Girdvainis, A. Puipa ir kt.

 

Virginija Bunevičiūtė

Atstovė ryšiams su visuomene

S. Konarskio g. 49,

LT-03123 Vilnius

Tel. +3705 236 3240

Mob. +370 686 91963

Faks. +370 5 2363208

lrt@lrt.lt www.lrt.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2015-08-29 13:16
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media