2024 m. balandžio 26 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas

 

2022-05-13Seimas patikslino Lietuvos radijo ir televizijos komisijos sudarymo principus (1)

Seimas priėmė Visuomenės informavimo įstatymo pataisas, patikslindamas Lietuvos radijo ir televizijos komisijos sudarymo principus. Įstatyme įtvirtinta, kad komisijos pirmininkas ir jo pavaduotojas gali dirbti mokslinį ar pedagoginį darbą ir gauti autorinį atlyginimą už kūrybinę veiklą. Kartu patikslintos nuostatos dėl komisijos narių nešališkumo.

2022-05-09Stasio Lozoraičio premija įteikta Juozui Vercinkevičiui. Sveikiname kolegą! (13)

Gegužės 7 dieną istorinėje Prezidentūroje Kaune Lietuvos žurnalistų draugijos įkurta Stasio Lozoraičio premija buvo įteikta žinomam žurnalistui, redaktoriu ir leidėjui Juozui Vercinkevičiui. Sveikiname kolegą!

2022-05-06LŽS Kelionių žurnalistų klubo narių Visuotinis ataskaitinis rinkiminis susirinkimas – gegužės 14 dieną

Gegužės 14 dieną, šeštadienį 11 val. Žurnalistų namuose (Jogailos g. 11, Vilnius) įvyks LŽS Kelionių žurnalistų klubo narių Visuotinis ataskaitinis rinkiminis susirinkimas.

2022-05-04Gegužės 7-ąją – tradicinė lietuvių kalbos draugijos viktorina. Kviečiame dalyvauti

Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną Lietuvių kalbos draugija vėl kviečia dalyvauti internetinėje kalbos ir kultūros viktorinoje.

2022-04-28Baltarusijos žurnalistų asociacijai - UNESCO pasaulinė premija

Baltarusijos žurnalistų asociacija buvo paskelbta UNESCO / Guillermo Kano pasaulinės premijos laureate už indėlį į spaudos laisvę. Tokį sprendimą vertinimo komisija paskelbė balandžio 27 d.

2022-04-27Konferencijoje - aktualius lietuvių kalbos klausimai

Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešoji biblioteka ir Valstybinė lietuvių kalbos komisija 2022 metų balandžio 28 dieną organizuoja konferenciją „Lietuvių kalba modernėjančiame pasaulyje“.

2022-04-27Diskusija „Tarp eilučių“ kviečia aptarti nelegalaus skaitmeninio turinio vartojimą ir visuomenės nuostatų kaitos galimybes. Kviečiame dalyvauti

Kultūros ministerija balandžio 28 d. 15 val. kviečia į nuotolinį renginį, kuriame remiantis tyrimų duomenimis bus aptariami būdai, kaip skatinti Lietuvoje vartoti legalų skaitmeninį turinį. Ši diskusija tęsia Kultūros ministerijos renginių ciklą „Tarp eilučių“, skirtą pažvelgti į įvairias kultūros sritis bei reiškinius medijų ir informacinio raštingumo aspektu.

2022-04-19LATGA: Visuotinis narių susirinkimas balandžio 25 dieną

Asociacijos LATGA visuotinis narių susirinkimas vyks balandžio 25 dieną, 10 val. Asociacijos LATGA buveinėje (adresas - J. Basanavičiaus g. 4B, Vilnius).

2022-04-11DIGIRES mokymai regioninės žiniasklaidos darbuotojams. Kviečiame!

Mieli kolegos, maloniai primename, kad tęsiasi skaitmeninio atsparumo DIGIRES mokymai, skirti regioninės žiniasklaidos darbuotojams. Balandžio 13 d., trečiadienį, nuo 15 val. kalbėsime apie informacijos tikrinimą, labiausiai išplitusius dezinformacijos naratyvus ir įrankius juos atpažinti. Mokymai vyks nuotoliniu būdu, planuojama trukmė – dvi akademinės valandos.

2022-04-01Kviečiame dalyvauti kūrybiniame konkurse „Lietuviškos istorijos: pasakojimai apie kalbą“ (1)

Lietuvių kalbos draugija, „Lituanistų sambūris“, Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas kviečia dalyvauti kūrybiniame konkurse „Lietuviškos istorijos: pasakojimai apie kalbą“. Noveles, esė, pokalbius, laiškus, pasakojimus, pokalbius ir kitokius įvairaus žanro ir stiliaus tekstus galima siųsti konkurso organizatoriams iki 2022 m. gegužės 7 d.

2022-03-30LTOK apdovanojimus pelnė ir žurnalistai (6)

Kovo 30 d. Lietuvos tautiniame olimpiniame komitete įvairių jubiliejų proga buvo pagerbti olimpiniam sąjūdžiui ir mūsų šalies sportui nusipelnę žmonės. Drauge su garsiais treneriais Vladu Garastu, Eugenijumi Buroku, Zigmantu Živatkausku, Algimantu Liubinsku ir kitais buvo apdovanoti ir keli LŽS nariai, kiti žurnalistai.

2022-03-30Skelbiamas konkursas Mato Šalčiaus premijai gauti. Siūlykite kandidatus iki balandžio 15 d.

Žymaus Lietuvos visuomenės veikėjo, rašytojo, žurnalisto, keliautojo ir idealisto, kraštiečio Mato Šalčiaus premijos steigėja yra Prienų rajono savivaldybė. Konkursas ir apdovanojimo renginys rengiami kartu su Lietuvos žurnalistų sąjunga. Kandidatų dokumentai iki 2022 m. balandžio 15 d. pateikiami Prienų rajono savivaldybės administracijai adresu Laisvės a. 12, 59126 Prienai, el. p. administracija@prienai.lt.

2022-03-24Vytautas Kernagis: „Šiandien įtvirtintas teisingas atlygis autoriams“

Kovo 24 d. Seime vienbalsiai pritarta naujai Autorių teisių ir gretutinių teisių įstatymo redakcijai. Šiuo įstatymo projektu apibrėžtas elektroninės spaudos leidėjas ir leidinys, numatyta, ką apima retransliavimo paslaugos bei numatytas teisingas ir proporcingas atlygis autoriui.

2022-03-23Internetinis seminaras žurnalistams „Klimato kaita – kaip rašyti, kad tave išgirstų?“¬ Kviečiame dalyvauti!

Kviečiame dalyvauti internetiniame seminare žurnalistams, norintiems pagilinti žinias apie klimato kaitą ir pritaikyti jas žurnalistikos darbe. Internetinis seminaras vyks kovo 29 d. 11–12:30 val. Būtina registracija.

2022-03-16Nuotolinis seminaras „Karas. Žurnalistika. Etika“. Kviečiame!

Kovo 17 diena 15 val. įvyks nuotolinis seminaras „Karas. Žurnalistika. Etika“ Rusijos pradėtas karas prieš Ukrainą ir atviras grasinimas visoms demokratinėms šalims iš naujo verčia ieškoti atsakymo, kaip turi veikti žurnalistika, kad visuomenė būtų informuojama, o ne dezinformuojama. Todėl Lietuvos žurnalistų sąjunga tęsia žurnalistams skirtų nuotolinių mini-seminarų ciklą, kuriuose su skirtingais žiniasklaidos, sociologijos ir psichologijos, politikos ir kitų sričių ekspertais bandys pateikti įžvalgas ir rekomendacijas, kaip žurnalistikos profesionalams atsižvelgti į svarbius kontekstus.

2022-03-01 Visuomenei primenama apie baudžiamąją atsakomybę už neapykantos kurstymą ir karo nusikaltimų neigimą ar viešą pritarimą jiems  (2)

Teisingumo ministerija kartu su Generaline prokuratūra ir Lietuvos policija, reaguodamos į viešojoje erdvėje, ypatingai - socialiniuose tinkluose, skelbiamus pasisakymus dėl Rusijos Federacijos ir Baltarusijos karinės agresijos prieš Ukrainą, parengė atmintinę dėl baudžiamosios atsakomybės už neapykantos kurstymą ir karo nusikaltimų neigimą ar viešą pritarimą jiems.

2022-02-23Lietuvių kalbos draugija skelbia tris konkùrsus (1)

Lietuvių kalbos draugija, bendradarbiaudama su kitomis organizacijomis ir jų remiama, vasarį skelbia tris konkùrsus: Kalbininko Petro Būtėno ir jo mokinės Aleksandros Kazickienės atminimo premijos pretendentų konkùrsą, Žurnalisto – kalbos bičiulio – rinkimus ir kūrybinių darbų konkùrsą „Lietuviškos istorijos: pasakojimai apie kalbą“.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media